Nederlands

Engels

TIBET - LHASA "city of sunshine" - 5 DAGEN

 1. Vlucht KATHMANDU - LHASA
 2. LHASA - SERA KLOOSTER, JOKHANG & BARKHOR
 3. LHASA - POTALA, DREPUNG KLOOSTER en NORBULINKA
 4. Excursie GANDEN KLOOSTER
 5. Vlucht LHASA - KATHMANDU

Tijdens dit "fly in - fly out" arrangement maakt u in korte tijd kennis met de belangrijkste hoogtepunten van Lhasa.

De panoramische vluchten van Kathmandu naar Lhasa (en v.v.), waarbij over 's werelds hoogste bergen wordt gevlogen zijn bij helder weer onvergetelijk. Bij aankomst op het vliegveld maakt u kennis met u gids in Tibet. Na aankomst transfer naar Lhasa, de hoofdstad en het centrum van Tibetaanse cultuur. U maakt kennis met de meest bekende en mooiste plaatsen in Lhasa voor u op dag 4 weer terugvliegt naar Kathmandu.

Hou er bij uw planning rekening mee dat de vluchten van Kathmandu naar Lhasa op dit moment plaatsvinden op DINSDAG en ZATERDAG. Data en tijd kunnen wijzigen, neem voorafgaand aan uw boeking contact met ons op.

Een aantal van de hoogtepunten van deze reis:

 • Potala, Jokhang & Barkhor
 • Norbulinka
 • Drepung & Sera klooster
 • Vluchten over de Himalaya

fotogalerij

Dagbeschrijving TIBET - LHASA "city of sunshine" - 5 dagen

Dag 1 VLUCHT LHASA - KATHMANDU

\Wij halen u bij uw hotel op en zorgen voor het transport naar de luchthaven in Kathmandu.

Deze vlucht over de Himalaya van Kathmandu naar Lhasa is werkelijk onvergetelijk. Tijdens de spectaculaire vlucht zien we een aantal van de 8000'ers in Nepal waaronder de Mount Everest, Lhotse, Cho Oyu en Makalu.

Na aankomst op Gonggar Airport in Tibet transport naar hotel in Lhasa.

De rit van vliegveld naar Lhasa duurt ongeveer 1,5uur waarbij we onder meer langs de Tsangpo rijden. De Tsangpo ontspringt in Tibet bij de heilige berg Mount Kailash. Bij het binnenstromen van India verandert de naam Tsangpo in Bhramaputra.

Al van verre zien we de karakteristieke Potala, het vroegere winterpaleis van de Dalai Lama, aan de horizon oprijzen.

Rest van de dag benutten we om te acclimatiseren, Lhasa ligt op 3.650 meter en dat voelen we maar al te goed.

Dag 2 LHASA - SERA KLOOSTER, JOKHANG & BARKHOR

We bezoeken een aantal van de mooiste plekken in het nog steeds betoverende Lhasa; het Sera klooster, de Jokhang tempel en het Barkhor plein.

Het Sera klooster stamt uit de 15 e eeuw (1419). Net als Drepung behoort Sera tot de geelmutsen sekte (Gelugpa). In het verleden stond het klooster bekend om zijn tantrisch onderwijs. Tegenwoordig worden hier dagelijks debatten gehouden door de aanwezige monniken gehouden. De monniken discussiëren in de "debattuin"op luide toon met elkaar over Boeddhisme en het geloof. Om hun argumenten kracht bij te zetten klappen ze hard in hun handen en stampen soms op de grond. Vroeger leefden zowel in Sera als ook in Drepung enkele duizenden monniken, inmiddels leven er weer een paar honderd.

Rondom het Sera klooster zijn mooie rotsschilderingen te bewonderen.

De 7 e eeuwse Jokhang tempel is het spirituele hart van Lhasa, het is de meest heilige plaats van Tibet. In de Jokhang staat een prachtig beeld van Sakyamuni dat verlicht wordt door kaarsjes van yakboter. Pelgrims en gelovigen schuifelen in de tempel langs het heilige beeld en brengen offers van yakboter. Vanaf het dak van de tempel heb je mooi uitzicht op de stad en natuurlijk de hoog boven de stad uitrijzende Potala.

Het Barkhor plein, vlak bij Jokhang, is het Middeleeuwse centrum van de stad Lhasa. Hier lijkt het alsof de tijd lang heeft stilgestaan. Pelgrims uit Tibet, Nepal en India lopen hier biddend hun heilige rondjes. De levendige Barkhor Bazaar met talloze winkeltjes en marktkraampjes slingert zich door het oude centrum van Lhasa.

Rondom de Jokhang en de Barkhor Bazaar lopen Boeddhisten en pelgrims hun heilige rondes (kora). Deze kora's worden altijd met de wijzers van de klok meegelopen en zijn een levendig schouwspel.

Dag 3 LHASA - POTALA PALEIS, DREPUNG KLOOSTER en NORBULINKA

Het wereldberoemde Potala paleis is de voormalige winterzetel van de Dalai Lama en is natuurlijk voor iedereen een must om te bezoeken. De Potala is een werkelijk enorm gebouw van dertien verdiepingen en een hoogte van 117 meter. Totaal bestaat het gebouw uit meer dan duizend kamers. Veel van de kamers zijn gesloten maar een aantal van de privé vertrekken en meditatiekamers zijn toegankelijk voor publiek.

Vanaf het dak van de Potala heeft u en prachtig uitzicht over Lhasa.

Het klooster van Drepung ligt net buiten Lhasa. In lang vervlogen tijden, voor de Chinese invasie, leefden in het in 1416 gestichte klooster vele duizenden monniken. Nu zijn er nog slechts zo'n 200 over. Drepung is gebouwd op de Gambo Utse berg en was ooit één van de rijkste en grootste kloosters ter wereld. De witte kloostergebouwen liggen als het ware opgestapeld tegen de helling. Het complex bestaat uit prachtige tempels en er zijn veel mooie beelden te bewonderen.

Op deze dag staat ook een bezoek aan het oude zomerpaleis van de Dalai Lama, de Norbulinka, op het programma. Net als voor de Potala geldt ook voor de Norbulinka dat de Dalai Lama hier tot zijn vlucht voor de Chinezen in 1959 verbleef. Vooral de troonzaal is prachtig. De Norbulinka werd in 1755 door de 7 e Dalai Lama gebouwd.

Dag 4 GANDEN KLOOSTER

Vandaag staat er een excursie naar het Ganden klooster op het programma. Ganden ligt bijna 60 kilometer van Lhasa en de gebouwen van het klooster zijn tegen de berghelling aan gebouwd.. Het klooster is gesticht in 1409 en werd tijdens de culturele revolutie bijna volledig verwoest maar er is inmiddels veel gerestaureerd. Ganden staat bekend als de bakermat van de Gelugpa sekte (geelkappen).

Na de bezichtiging van het klooster beginnen we aan de kora (rondwandeling) om het complex waarbij we naar de hoger gelegen bergtop klimmen. Gezien de hoogte, het klooster zelf ligt al op ruim 4300m, is het een vermoeiende tocht maar boven aangekomen zijn alle inspanningen snel vergeten. Tussen wapperende gebedsvlaggen is het uitzicht op de Kyichu vallei, de rivier in het dal en de omliggende sneeuwtoppen magnifiek.

Dag 5 LHASA - KATHMANDU

Na een vroeg ontbijt transfer naar Gonggar Airport voor de terugvlucht naar Kathmandu.

TIBET - LHASA "city of sunshine" - 5 dagen

 • 2 personen € 1,685

 • 4 personen € 1,615

* Prijzen inclusief RETOURVLUCHTEN Kathmandu - Lhasa - Kathmandu (€ 500)

Inbegrepen:

 • Ticket Kathmandu - Lhasa
 • Ticket Lhasa - Kathmandu
 • Hotels op basis van een 2-persoonskamer (middenklasse)
 • Ontbijt
 • Transfers
 • Tibet travel permit
 • Tibet / China visa
 • Gids en overige assistentie ter plaatse
 • Toegang kloosters etc.

Niet inbegrepen:

 • Luchthavenbelastingen
 • Multiple entry visa Nepal
 • Lunch en diner
 • Frisdranken en alcoholische versnaperingen
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Kosten als gevolg van onvoorziene omstandigheden zoals wegversperringen, stakingen, politieke onrust etc.

Opmerkingen bij arrangement TIBET - LHASA "city of sunshine" - 5 dagen

Hoogte
Dit arrangement vindt grotendeels plaats op zeer grote hoogte. De kans op hoogteziekte is aanwezig.

Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis is een flexibele instelling noodzakelijk en dient u om te kunnen gaan primitieve omstandigheden.

Programmawijzigingen
Door onaangekondigde wijzigingen vanuit de Chinese overheid is Tibet wel eens per direct afgesloten of beperkt toegankelijk geweest. Hoewel Himalayan Rock dit probleem nog nooit heeft ondervonden, willen wij u er op wijzen dat een reis naar Tibet op het laatste moment niet door kan gaan. In goed overleg met u zoeken wij dan naar een alternatief, maar voor oorzaken buiten onze macht -en de bijkomende kosten- kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden. Wij raden daarom aan om een passende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.