Nederlands

Engels

TIBET

Tibet, het dak van de wereld en het land van de Dalai Lama spreekt tot de verbeelding van vele reizigers. Al eeuwenlang wordt het beschouwd als een land vol mystiek en mysterie en daarom bieden we deze bestemming al sinds 2004 aan.

Tijdens reizen over de Tibetaanse hoogvlakte heeft het land een betoverende uitwerking op u. Het land heeft ontzettend veel te bieden; hoge bergpassen, uitbundig wapperende gebedsvlaggen, schitterende Boeddhistische kloosters, mediterende monniken, hemelsblauwe bergmeren, desolate hoogvlaktes, nomadenkampen, kuddes grazende yaks en natuurlijk de kleurrijke Tibetaanse bevolking.

Ondanks de Chinese bezetting is de invloed van het Boeddhisme op het leven van de bevolking onverminderd groot. Overal zien we boeddhistische kloosters met goudkleurige daken, pelgrims met gebedsmolens, monniken en tempels. In de kloosters vinden we thangka's, muurschilderingen, boterlampjes en religieuze beelden.

De hoofdstad Lhasa, de vroegere zetel van de Dalai Lama was lang verboden gebied voor vreemdelingen maar oefent tegenwoordig een grote aantrekkingskracht uit op reizigers. We bezoeken er onder meer het wereldberoemde Potala paleis waar de Dalai Lama tot zijn vlucht in 1959 verbleef, de zevende eeuwse Jokhang tempel (het spirituele hart van Tibet) en Norbulinka , het voormalige winterpaleis van de Dalai Lama.

Tijdens onze culturele rondreis bezoeken we onder meer de grote kloosters van Samye, Sera en Drepung. We maken uitgebreid kennis met de rijke Tibetaanse, Boeddhistische cultuur in het gebied rond Lhasa, Shigatse en Gyantse.

Tijdens de reis van Lhasa naar Kathmandu brengen we een bezoek aan het Everest Base Camp en het hoogste klooster ter wereld, Rongbuk . We staan hier oog in oog met de hoogste berg ter wereld, Mount Everest (8848m).

Rijdend over de Friendship Highway zien we azuurblauwe meren ( Yamdruk Tso ) en passeren we een aantal 5000 meter hoge bergpassen. Constant biedt de Himalaya ons fenomenale uitzichten op gletsjers en besneeuwde bergreuzen onder strakblauwe luchten.

We genieten niet alleen van de magnifieke bergwereld maar bezichtigen ook cultuurrijke steden als Shigatse en Gyantse . Uiteindelijk eindigt deze reis in de Nepalese hoofdstad Kathmandu.

Een andere reis van Himalayan Rock voert u naar het westen van Tibet. Tijdens deze reis rijden we via Lake Manasarovar naar de heilige Mount Kailash. Hier volbrengen we in 3 dagen de kora (voettocht) rond de Mount Kailash waarbij we worden begeleid door yaks. Tijdens de 21-daagse reis kunt u volop genieten van eindeloze desolate hoogvlakten en schitterende besneeuwde bergtoppen aan de horizon.

Programmawijzigingen
Door onaangekondigde wijzigingen vanuit de Chinese overheid is de toegankelijkheid van Tibet wel eens per direct afgesloten of beperkt toegankelijk geweest. Hoewel Himalayan Rock dit probleem nog nooit heeft ondervonden, willen wij u er op wijzen dat een reis naar Tibet op het laatste moment niet door kan gaan. In goed overleg met u zoeken wij dan naar een alternatief, maar voor oorzaken buiten onze macht -en de bijkomende kosten- kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden. Wij raden daarom aan om een passende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

fotogalerij
TIBET TOURS EN TREKS
Tibet-Lhasa-Namtso-Everest BC-Kathmandu - 12 Dagen
Tibet-Lhasa-Kathmandu-Nyechen Kangsar Trek - 12 Dagen
Tibet/Lhasa - Everest Base Camp - 10 Dagen
Tibet - Rondreis cultureel - 8 Dagen
(Land of the Gods)
Lhasa - Mount Kailash & Manasarovar - 21 Days
Special Tibet Tour and Trek to Kailash & Lake Manasarover
CITY TRIPS
Tibet-Lhasa "city of sunshine" - 5 Dagen
Tibet-Lhasa "city of sunshine" - 4 Dagen
MOUNTAIN BIKING

Tibet-Lhasa naar Kathmandu per mountainbike

Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.