Nederlands

Engels

SIKKIM TOTAAL (10 dagen)

Deze rondreis in heeft alles in zich wat Sikkim zo'n bijzondere reisbestemming maakt:

 • het ruige bergachtige noorden van Sikkim, de machtige Mount Kangchenjunga keten
 • Boeddhistische kloosters, waaronder Rumtek klooster, Enchey klooster, Thashiding klooster, Dubdi klooster, Pemayangtse klooster
 • natuurschoon zoals de theeplantages Darjeeling, het Khecheopalri meer, de spectaculaire en fascinerende valleien van Yumthang en Chopta
 • bijzondere dorpjes als Lachung, Lachen, Yuksam en Pelling
 • het grootste standbeeld van Guru Padmasambhava ter wereld

DAG 1: BHADRAPUR / BAGDOGRA / PHUNTSOLING - GANGTOK
DAG 2: GANGTOK - DAGPROGRAMMA
DAG 3: GANGTOK - LACHUNG
DAG 4: LACHUNG - YUMTHANG VALLEI - LACHEN
DAG 5: LACHEN - CHOPTA VALLEI - GANGTOK
DAG 6: GANGTOK - YUKSAM
DAG 7: YUKSAM - PELLING
DAG 8: PELLING - NAMCHI - DARJEELING
DAG 9: DARJEELING - DAGPROGRAMMA
DAG 10: VERTREK SIKKIM 

DAG 1: AANKOMST SIKKIM - GANGTOK
Vandaag begint uw reis in Sikkim . In uw aankomstplaats maakt u kennis met uw gids en chauffeur en vervolgens rijdt u naar Gangtok over de Shiliguri-Gangtok "highway". Gangtok ligt op een hoogte van ongeveer 1600 meter en is zowel de hoofdstad als het toeristische centrum van Sikkim . Er leven ongeveer 50.000 mensen in Gangtok. Hier leven mensen uit verschillende culturen en religies in perfecte harmonie met elkaar. Gangtok heeft een levendige bazaar en er zijn inmiddels redelijke voorzieningen, restaurants en natuurlijk internetcafe's.

(reistijd Phuntsoling - Gangtok is ongeveer 7/8 uur en Bhadrapur - Gangtok ongeveer 6 uur)

DAG 2: GANGTOK - DAGPROGRAMMA
Vroeg in de morgen brengt u een bezoek aan Tashi Viewpoint . Tashi Viewpoint ligt op 8 kilometer rijden van Gangtok aan de " North Sikkim Highway ".

Tashi Viewpoint biedt u een adembenemend mooi uitzicht op de Kangchenjunga keten. In de verte ziet u bovendien de kloosters van Noord Sikkim liggen.

Na uw bezoek aan Tashi Viewpoint keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt vandaag u onder meer:

- Rumtek klooster - dit klooster ligt in een mooie landschap op 24 kilometer van Gangtok en is het grootste en belangrijkste klooster van Sikkim. Het klooster behoort tot de Kagyupa orde en is een mooie replica van het originele hoofdkwartier van de Kagyupa in Tsurpu in Tibet , niet ver van Lhasa .

Het klooster is bovendien het hoofdverblijf van de gevluchte Karmapa Lama die op dit moment in India leeft.

- Enchey klooster - klein klooster in de buurt van Gangtok. Het klooster behoort tot de Nyingmapa stroming. Het klooster is mooi gelegen en biedt fraai uitzicht op de Kangchenjunga en de nabijgelegen stad.

- Instituut voor Tibetologie - bevat een immense hoeveelheid Boeddhistische boeken en manuscripten en er zijn prachtige beelden en rituele voorwerpen te bewonderen.

's Avonds heeft u nog voldoende tijd Gangtok te verkennen, verblijf in een hotel in Gangtok.

DAG 3: GANGTOK - LACHUNG
Na het ontbijt in uw hotel begint u om ongeveer 10 uur met de reis van Gangtok naar Lachung (2600m). Voor de lunch is er onder andere een tussenstop bij Tashi Viewpoint ( Mount Kangchenjunga ) en bij de prachtige Seven Sisters watervallen. Na de lunch in Namko rijdt u onder meer langs de Twin- en Bhimwatervallen en bij het plaatsje Singhik heeft u een adembenemend mooi uitzicht op Mount Kangchenjunga .

Lachung is een klein plaatsje in een afgelegen gebied dat omringd wordt door de witte toppen van de Himalaya keten. U verblijft er in een klein guesthouse met enkel basisvoorzieningen. De prachtige omgeving compenseert echter veel! In Lachung is een klein klooster dat u na aankomst kunt bezoeken.

Totale reisafstand bedraagt 128 kilometer en de reistijd is ongeveer 6uur.

DAG 4: LACHUNG - YUMTHANG VALLEI - LACHEN
Vandaag vertrek u na het ontbijt in uw guesthouse richting de prachtige Yumthang vallei .

De op een hoogte van 3600 meter gelegen Yumthang vallei wordt ook wel de " Bloemenvallei " genoemd. In het voorjaar (maart/april) staat de vallei vol met schitterende bloemen waaronder een groot aantal soorten Rhododendrons.

De maanden oktober en november bieden daarentegen echter weer de beste kans op geweldige bergpanorama's. De Yumthang vallei is namelijk compleet omgeven door bergreuzen van de Himalaya waarvan de toppen tot in de hemel lijken te groeien.

We verblijven een tijdje in de vallei en reizen dan weer verder. Als u wilt kunt u een duik nemen in de nabij gelegen natuurlijke Hot Springs .

Met de lunch bent u weer terug in Lachung. Na de lunch reist u verder naar Lachen (2750m) , net als Lachung een klein plaatsje in de bergen met alleen basisfaciliteiten.

Veel mensen uit dit dorp leven nog een semi-nomadisch leven als yakherder en trekken gedurende een gedeelte van het jaar met hun kuddes rond in de omgeving. Net als in Lachung is ook in Lachen een mooi kloostertje dat boven het dorpje is gebouwd.

Reisafstanden: Lachung - Yumthang 23 kilometer, Lachung - Lachen 50 kilometer (3 uur).

DAG 5: LACHEN - CHOPTA VALLEI - GANGTOK
Vandaag staat een bezoek aan de op ruim 4500 meter hoogte gelegen Chopta Vallei op het programma. De bergwereld waarin u zich hier bevindt is (niet alleen door de grote hoogte) werkelijk adembenemend!

Na de lunch begint u met de terugreis naar Gangtok. Onderweg bezoekt u (als de tijd het toelaat) het Phodong klooster (38 kilometer van Gangtok), dat behoort tot de Kagyupa orde (een substroming in het Tibetaans Boeddhisme). Het is een van de 6 belangrijkste kloosters van Sikkim en is gebouwd in de 18e eeuw.

Tegen de avond bereiken we Gangtok waar u in een hotel verblijft.

Reisafstanden: Lachen - Chopta Vallei 39 kilometer, Lachen - Gangtok 130km (6 uur)

DAG 6: GANGTOK - YUKSAM
Vertrek naar Yuksam, de eerste hoofdstad van Sikkim tijdens het Namgyal Koninkrijk. Het is nu een gemoedelijk plaatsje waar het aangenaam vertoeven is. In Thashiding bezoekt u het oude Thashiding Gompa , een van de meest heilige kloosters van Sikkim . Tegen het einde van de middag bereikt u Yuksam waar u verblijft in een hotel.

Reisafstand: Gangtok - Yuksam 130 km (6 uur)

DAG 7: YUKSAM - PELLING
Na uw ontbijt bezoekt u Dubdi Gompa (klooster), de plaats waar de eerste koning van Sikkim gekroond werd. Na de lunch transfer naar Pelling waarbij u onderweg Khechopali Lake bezoekt . Het Khecheopalri meer is heilig voor de locale inwoners en wordt gezien als de bruid van de Kangchenjunga. Het wordt gezien al een wensen-vervullend meer, het ligt in een rustieke vallei en is omgeven door bossen. Vanwege het heilige karakter van het meer is het gedecoreerd met Boeddhistische gebedsvlaggetjes. Na uw bezoek aan het meer vervoer naar uw hotel in Pelling . In Pelling zijn 2 kloosters die u kunt bezoeken.

DAG 8: PELLING - DARJEELING
Het Pemayangste klooster is de hoofdzetel van de Nyingmapa stroming en een van de oudste kloosters in Sikkim . Het is gelegen op een heuveltop en biedt uitzicht op een fraaie omgeving. Er zijn veel rituele voorwerpen te zien en bovendien staat in het klooster een mooi houtsculptuur dat " het hemelse paleis " voorstelt.

Transfer van Pelling naar Darjeeling . Door een afwisselend landschap van soms woeste bergen en dan weer dichte jungles bereikt u uiteindelijk na een uur of 6 de vermaarde theeplantages van Darjeeling . Bij Namchi / Samdruptse bezoekt u het indrukwekkende beeld van Guru Padmasambhava . (het grootste beeld van Padmasambhava ter wereld !)

Reisafstand: Pelling - Samdubtse 50 km (2uur), Samdubtse - Darjeeling 80 km (4 uur)  

DAG 9: DARJEELING - DAGPROGRAMMA
Vroeg in de morgen bezoekt u Tiger Hill om de zonsopkomst boven de Himalaya, met onder meer Mount Kangchenjunga , te zien. Onvergetelijk is het eerste moment waarop de opkomende zon met haar stralen de Kangchenjunga beschijnt. Op de terugweg naar Darjeeling bezoeken we het beroemde Ghoom Klooster (Yiga Choling) . Hier staat onder meer een prachtig 5 meter hoog beeld van de Boeddha van de toekomst, de Maitreya Boeddha .   Bij terugkeer in uw hotel zorgen wij voor een Darjeeling Thee ontbijt. Na het ontbijt bezoekt u onder meer een theeplantage / theefabriekje waar u heerlijke theesoorten kunt proeven. Daarnaast gaat u naar het Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park (met Siberische tijgers, zwarte beren, rode panda's en vele vogelsoorten) Hier is ook het broedcentrum voor sneeuwluipaarden . Tenslotte kunt u nog het Tibetaanse vluchtingenkamp bezoeken en naar het locale bergsportinstituut gaan waarin onder meer het Everest Museum is gevestigd.   Verblijf in een hotel in Darjeeling .

DAG 10: VERTREK SIKKIM
Na het ontbijt vertrekt u afhankelijk van uw volgende reisbestemming per auto naar:

 • Bhadrapur Airport indien u terugkeert naar of uw reis vervolgt in Nepal . Vanaf Bhadrapur vliegt u in een uurtje naar Kathmandu .
 • Phuntsoling als u na Sikkim verder reist naar Bhutan (ongeveer 6-8 uur)
 • Bagdroga Airport / New Jalpaiguri treinstation als u via India verder reist of via Calcutta / Delhi terugkeert naar huis.

Indien gewenst kunt u uw reis naar Sikkim zonder problemen uitbreiden met een aantal dagen extra rondreizen per jeep/auto of een trekking. Zie onze website of vraag ons naar de mogelijkheden.

Deze Sikkim reis is uitstekend te combineren met een bezoek aan Nepal en/of Bhutan .

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]
fotogalerij

Inbegrepen:

 • welkomstdrankje bij aankomst
 • 2 overnachtingen in standaard hotel Gangtok met ontbijt
 • 2 overnachtingen in een hotel in Darjeeling met ontbijt
 • Vervoer per auto / chauffeur
 • Vervoer van uw bagage
 • Engels sprekende gids
 • Toegangsgelden tot kloosters etc volgens programma
 • Vervoer van en naar Phuntsoling / Bhadrapur airport

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekeringen (reis/medisch)
 • Alcoholische dranken / fooien en overage persoonlijke uitgaven
 • Lunch en diner
 • Alles wat buiten bovenstaande reisbeschrijving valt
 • Verlenging van uw reis

Sikkim programma’s

TOURS
DE MAGISCHE VALLEIEN VAN NOORD SIKKIM - 5 DAGEN
SIKKIM en DARJEELING - 5 DAGEN
SIKKIM TOTAAL (10 dagen)
TREKKING
DZONGRI TREK – OOG IN OOG MET DE KANGCHENJUNGA - 10 DAGEN
IN DE SCHADUW VAN DE KANGCHENJUNGA -7 DAGEN
SIKKIM TREKKING – THOLUNG MONASTERY 9 DAGEN
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.