Nederlands

Engels

IN DE SCHADUW VAN DE KANGCHENJUNGA (7 DAGEN)

Deze 7-daagse tour in centraal en west Sikkim biedt een combinatie van cultuur en een overweldigende bergwereld. Op veel plaatsen heeft u tijdens uw tocht uitzicht op de witbesneeuwde toppen van het Kangchenjunga massief.

Dag 1: Bhadrapur / Bagdogra/New Jalpaiguri / Phuntsoling - Gangtok
Dag 2: Gangtok - Tashi Viewpoint - Cultureel programma - Gangtok
Dag 3: Gangtok - Pelling
Dag 4: Pelling - dagprogramma
Dag 5: Pelling - Darjeeling
Dag 6: Darjeeling - dagprogramma (o.a. bezoek theeplantages)
Dag 7: Darjeeling - Bhadrapur / Phuntsoling

DAG 1:
Vandaag begint uw reis in Sikkim. In uw aankomstplaats maakt u kennis met uw gids en chauffeur en vervolgens rijdt u naar Gangtok over de Shiliguri-Gangtok "highway". Gangtok ligt op een hoogte van ongeveer 1600 meter en is zowel de hoofdstad als het toeristische centrum van Sikkim. Er leven ongeveer 50.000 mensen in Gangtok. Hier leven mensen uit verschillende culturen en religies in perfecte harmonie met elkaar. Gangtok heeft een levendige bazaar en er zijn inmiddels redelijke voorzieningen, restaurants en natuurlijk internetcafe's.

DAG 2:
Vroeg in de morgen brengen we een bezoek aan Tashi Viewpoint . Tashi Viewpoint ligt op 8 kilometer rijden van Gangtok aan de "North Sikkim Highway".

Tashi Viewpoint biedt u een adembenemend mooi uitzicht op de Kangchenjunga keten. In de verte ziet u bovendien de kloosters van Noord Sikkim liggen.

Na uw bezoek aan Tashi Viewpoint keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt vandaag u onder meer:

- Rumtek klooster - dit klooster ligt in een mooie landschap op 24 kilometer van Gangtok en is het grootste en belangrijkste klooster van Sikkim. Het klooster behoort tot de Kagyupa orde en is een mooie replica van het originele hoofdkwartier van de Kagyupa in Tsurpu in Tibet, niet ver van Lhasa.

Het klooster is bovendien het hoofdverblijf van de gevluchte Karmapa Lama die op dit moment in India leeft.

- Enchey klooster - klein klooster in de buurt van Gangtok. Het klooster behoort tot de Nyingmapa stroming. Het klooster is mooi gelegen en biedt fraai uitzicht op de Kangchenjunga en de nabijgelegen stad.

- Instituut voor Tibetologie - bevat een immense hoeveelheid Boeddhistische boeken en manuscripten en er zijn prachtige beelden en rituele voorwerpen te bewonderen.

Verblijf in een hotel in Gangtok.

DAG 3: Transfer van Gangtok naar Pelling in het westen van Gangtok. Pelling ligt op 143 kilometer van Kathmandu en biedt prachtige uitzichten op de Himalaya keten en de Kangchenjunga . Vrij te besteden tijd na aankomst.   Verblijf in een hotel in Pelling, West Sikkim.  

DAG 4: In en om Pelling staan vandaag onder meer de volgende activiteiten op het programma:   - Pemayangtse klooster - Rabdentse ruines - Khecheopalri Lake - Kangchenjunga watervallen   Het Pemayangste klooster is de hoofdzetel van de Nyingmapa stroming en een van de oudste kloosters in Sikkim. Het is gelegen op een heuveltop en biedt uitzicht op een fraaie omgeving. Er zijn veel rituele voorwerpen te zien en bovendien staat in het klooster een mooi houtsculptuur dat "het hemelse paleis" voorstelt.   Het Khecheopalri meer is heilig voor de locale inwoners en wordt gezien als de bruid van de Kangchenjunga. Het wordt gezien al een wensen-vervullend meer, het ligt in een rustieke vallei en is omgeven door bossen. Vanwege het heilige karakter van het meer is het gedecoreerd met Boeddhistische gebedsvlaggetjes.   De Kangchenjunga watervallen liggen op een uurtje rijden van Pelling, de schoonheid van de watervallen zal u verbazen. Verblijf in een hotel in Pelling, West Sikkim  

DAG 5: Transfer van Pelling naar Darjeeling. Door een afwisselend landschap van soms woeste bergen en dan weer dichte jungles bereikt u uiteindelijk na een uur of 6 de vermaarde theeplantages van Darjeeling .   Verblijf in een hotel in Darjeeling.  

DAG 6: Vroeg in de morgen bezoekt u Tiger Hill om de zonsopkomst boven de Himalaya, met onder meer Mount Kangchenjunga, te zien. Onvergetelijk is het eerste moment waarop de opkomende zon met haar stralen de Kangchenjunga beschijnt. Op de terugweg naar Darjeeling bezoeken we het beroemde Ghoom Klooster (Yiga Choling) . Hier staat onder meer een prachtig 5 meter hoog beeld van de Boeddha van de toekomst, de Maitreya Boeddha .   Bij terugkeer in uw hotel zorgen wij voor een Darjeeling Thee ontbijt. Na het ontbijt bezoekt u onder meer een theeplantage / theefabriekje waar u heerlijke theesoorten kunt proeven. Daarnaast gaat u naar het Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park (met Siberische tijgers, zwarte beren, rode panda's en vele vogelsoorten) Hier is ook het broedcentrum voor sneeuwluipaarden . Tenslotte kunt u nog het Tibetaanse vluchtingenkamp bezoeken en naar het locale bergsportinstituut gaan waarin onder meer het Everest Museum is gevestigd.   Verblijf in een hotel in Darjeeling.  

DAG 7 : Na het ontbijt vertrekt u per jeep naar Phuntsoling als u uw reis in Bhutan vervolgt en naar Bhadrapur als u via Nepal verder reist.    

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]
fotogalerij

Inbegrepen:

 • welkomstdrankje bij aankomst
 • 2 overnachtingen in standaard hotel Gangtok met ontbijt
 • 2 overnachtingen in een hotel in Darjeeling met ontbijt
 • Vervoer per auto / chauffeur
 • Vervoer van uw bagage
 • Engels sprekende gids (!)
 • Toegangsgelden tot kloosters etc volgens programma
 • Vervoer van en naar Phuntsoling / Bhadrapur airport

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekeringen (reis/medisch)
 • Alcoholische dranken / fooien en overage persoonlijke uitgaven
 • Lunch en diner
 • Alles wat buiten bovenstaande reisbeschrijving valt
 • Verlenging van uw reis

Sikkim programma’s

TOURS
DE MAGISCHE VALLEIEN VAN NOORD SIKKIM - 5 DAGEN
SIKKIM en DARJEELING - 5 DAGEN
SIKKIM TOTAAL (10 dagen)
TREKKING
DZONGRI TREK – OOG IN OOG MET DE KANGCHENJUNGA - 10 DAGEN
IN DE SCHADUW VAN DE KANGCHENJUNGA -7 DAGEN
SIKKIM TREKKING – THOLUNG MONASTERY 9 DAGEN
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.