Nederlands

Engels
Het machtige Himalayagebergte - reisverhaal Annapurna regio [Klik hier]

Rafting

Nepal is een waar paradijs voor rafters en kayakers. Er is voor ieder wat wils, van eenvoudige dagtochten over een rustige rivier tot meerdaagse tochten over rivieren die tot de meest uitdagende ter wereld gerekend kunnen worden.

Onderstaand vindt u een aantal rivieren waarop door ons rafttochten worden georganiseerd. Al deze tochten zijn al voor 1 persoon te boeken. Om verzekerd te zijn van voldoende deelnemers wordt vaak in internationale groepen geraft. Vervoer gaat per bus en maaltijden en overnachtingen zijn inbegrepen.

Trisuli - 1-3 dagen - een rustige rivier die geschikt is voor mensen die voor het eerst gaan raften en voor families. Op de Trisuli kunnen arrangementen van 1 tot 3 dagen worden geboekt. Tochtjes op de Trisuli zijn erg populair en worden vaak gecombineerd met een bezoek aan het Chitwan N.P. voor een safari.

De Trisuli loopt langs de hoofdweg van Kathmandu naar Pokhara en is daardoor goedkoop en makkelijk bereikbaar.. Bij 2-daagse arrangementen overnacht u in een tent op de oevers van de rivier. Op de Trisuli kan het gehele jaar geraft worden.

Bhote Kosi - 2 dagen - onze persoonlijke favoriet !!!! Het is de ideale gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met een wilde rivier. Het arrangement begint met een 3 uur durende busreis die u bijna tot de grens met Tibet brengt. De eerste dag bevaren we het onderste gedeelte van de rivier en wennen we alvast aan de boot, het peddelen en oefenen we op allerlei situaties die zich de dag erna kunnen gaan voordoen. Onderweg passeren we diverse dorpjes waar men vrolijk naar ons zwaait en op de oevers van de rivier wordt door onze begeleiders een uitgebreide lunch gemaakt. Het uitzicht is vaak adembenende mooi.

We overnachten in The Last Resort, een luxe onderkomen vlak bij de grens met Tibet. Na een heerlijk ontbijt wacht ons talloze rapids van verschillende niveaus op de woeste Bhote Kosi. Gemiddeld zijn de rapids niveau 4 met een enkele 5, sensatie dus !!! Met grote snelheid raften we door prachtige canyons naar het eindpunt waar onze bus ons al opwacht.

Kali Gandaki - 3 dagen - de Kali Gandaki stroomt vanaf Mustang door het diepste dal ter wereld, de Kali Gandaki kloof. De Kali Gandaki is een snelstromende rivier met rapids van niveau 3 tot 4+. De uitzichten op de Himalaya zijn overweldigend en u passeert prachtige canyons. Deze rafttrip is ideaal om te combineren met een trekking in het Annapurnagebied. U ziet alles dan van een totaal andere en onverwachte kant.

Marsyangdi - 4 dagen - rafttocht die mooi te combineren is met het eerste deel van de Annapurna Circuit trek. De rivier biedt veel spektakel (bijnaam is Razende Rivier) met rapids van niveau 4 en 5 door smalle ravijnen. Onderweg heeft u schitterende uitzichten op onder meer de Manaslu. De tocht start in Ngadi.

Sun Kosi - 8 tot 10 dagen - langste rafttocht in Nepal als het gaat om dagen op de rivier. De tocht over de gouden rivier is spectaculair met rapids van niveau 3 tot 5. We komen door een zeer afgelegen gebied in Nepal en onderweg passeren we slechts het dorpje Hakapur dat naar de moeilijkste rapid in de rivier is genoemd. Andere rapids die op ons wachten luisteren o.a. naar namen als: meat grinder. Punch en Judy, High Anxiety, Jwas, Rhino Rock, El Wasto en Big Dipper.

De tocht die in Dolalghat begint is 270 kilometer lang en eindigt in Chatra.

Karnali - 12 dagen - raften op de Karnali is echt een onvergetelijke ervaring, het is één van de allermooiste raftavonturen die je maar kan bedenken. De rafttocht leidt door deels zeer afgelegen gebied in het westen van Nepal. De rivier is de grootste en langste van Nepal. Elke tocht op de Karanali begint met een 2-daagse trekking.

De tocht leidt ons door een overweldigende natuur, door diepe kloven en steile canyons. Het gebied is nog niet zo lang open en er leven hier nauwelijks mensen. Rafttochten op de Karnali hebben dan ook een expeditieachtig karakter.

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]

Aanvullende programma’s

Bike, Raft & Safari in Nepal
Raften
Mountainbiken
Mountainflight
Junglesafari Chitwan
Junglesafari Bardia
Sightseeing
Meditatie boeddhistisch klooster
hotelreservering
Nepal - Homestay
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.