Nederlands

Engels
Het machtige Himalayagebergte - reisverhaal Annapurna regio [Klik hier]

Nepal - Mountainflight

Een onvergetelijke aanvulling op uw Nepalreis is een mountainflight. Deze vlucht biedt u uitzicht op de hoogste bergtoppen ter wereld. De spectaculaire vlucht vertrekt vroeg in de morgen vanaf het vliegveld in Kathmandu en duurt ongeveer een uur. In dit uur ziet u de met sneeuw bedekte toppen van onder andere de Shisa Pangma (8013m), Dorje Lakpa (6966m), Gauri Shankar (7134m), Cho Oyu (8201m), Nuptse (7855m) en de Mount Everest (8848m).

De vliegtuigjes hebben alleen raamplaatsen en bieden voor iedereen een optimaal uitzicht. Bij slecht zicht wordt de vlucht geannuleerd en krijgt u uw geld terug of wordt u de kans geboden het de volgende dag weer te proberen.
Mountainflights kunt u bij ons met of zonder vervoer van en naar de luchthaven boeken.Reisverhaal Nepali Times - MOUNT EVEREST per vliegtuig - een vlucht langs de hoogste bergen ter wereld

Met het groeiende toerisme in Nepal is de nationale luchtvaart de sector die het meest profiteert.

Er zijn of niet genoeg vliegtuigen beschikbaar of niet genoeg uren in een dag om toeristen vanuit de lucht de bekendste berg ter wereld, de Chomolungma oftewel Mount Everest (8.848m) te laten zien. 

Vroeg in de morgen staan er op het lokale vliegveld van Kathmandu 12 vliegtuigjes klaar om op te stijgen voor een mountainflight. Kapitein Ang Ghelu Sherpa plaatst zijn vliegtuig in de rij om even later met brullende motoren op te stijgen voor de 1 uur durende vlucht.

Bijna meteen maakt het vliegtuig een ruime bocht over de Kathmandu vallei en komen Ganesh Himal, de Langtangketen en Dorje Lakpa in zicht.

Stewardess TW Lama loopt als een schooljuffrouw langs alle passagiers om ze op de bekende, machtige Himalaya toppen te wijzen. (alle passagiers hebben een eigen raamplaats tijdens een mountainflight)

Elke passagier mag tijdens de vlucht ook even een kijkje nemen in de cockpit van het toestel en vandaar genieten van de adembenemende uitzichten. Bij de Mount Everest aangekomen maakt het vliegtuigje een bocht en begint met de terugvlucht richting Kathmandu. De Everest is bijna aan te raken vanaf het moment van terugkeer naar Kathmandu en op de Lhotse kunnen we zelfs de gele band ontdekken.

In de verte zien we de pastelkleurige Tibetaanse bergen en vel dichterbij de toppen van de bergen op de Nepalees Tibetaanse grens zoals Melungtse en Shisapangma. Ter hoogte van de Gauri Shankar beginnen we met dalen. In het westen zien we de Hiunchuli en de machtige Annapurna- en Dhaulagiriketen opdoemen.

Na de landing bedenken we ons of het een droom was waarin we ons bevonden of werkelijkheid. De prachtige foto's die zijn gemaakt bewijzen echter dat we alles echt meegemaakt en gezien hebben.

Verschenen in de Nepali Times # 380, 28/12/07 - 03/01/08.
[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]

Aanvullende programma’s

Bike, Raft & Safari in Nepal
Raften
Mountainbiken
Mountainflight
Junglesafari Chitwan
Junglesafari Bardia
Sightseeing
Meditatie boeddhistisch klooster
hotelreservering
Nepal - Homestay
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.