Nederlands

Engels
Het machtige Himalayagebergte - reisverhaal Annapurna regio [Klik hier]

NEPAL- BIKE, RAFT & SAFARI IN NEPAL

Tijdens dit ACTIEVE 11-daagse programma bieden wij u een prachtige combinatie van mountainbiken in de Kathmanduvallei, raften op de Trisuli / Bhote Kosi en een junglesafari in Chitwan N.P. waarbij u onder meer een junglewalk en een olifantentocht maakt en gaat kanoën op de Rapti river.

BIKE

De bezienswaardigheden van de Kathmanduvallei laten zich uitstekend per mountainbike bezoeken. Er zijn talloze onverharde paden die de historische koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur met omliggende middeleeuwse dorpjes verbinden. We zien paleizen, tempels, monumenten, beelden, stupa’s, kloosters en vele met houtsnijwerk versierde gebouwen. De tocht voert ons langs slaperige dorpjes, rijstveldjes en  heuvels vanwaar we schitterende uitzichten hebben op de Himalaya in het noorden. Onderweg slapen we in hotels of guesthouses.

RAFT

Nepal is een waar paradijs voor rafters en kayakers. Er is voor ieder wat wils, van eenvoudige dagtochten over een rustige rivier tot meerdaagse tochten over rivieren die tot de meest uitdagende ter wereld gerekend kunnen worden.

SAFARI (CHITWAN N.P.)

Het Royal Chitwan N.P. is één van de mooiste en bekendste wildparken in Azië en is gelegen in de zuidelijke Terai aan de grens met India.
In het park leven onder meer neushoorns, krokodillen, apen en Bengaalse tijgers. Verder komen er in het park meer dan 450 verschillende soorten vogels en bijna 70 vlindersoorten voor.

Dagprogramma Bike, raft en safari

Dag 1: Bike Kathmandu – Buddhanilkantha (53km)
Na het ontbijt verlaten we de drukke straatjes van Kathmandu en rijden we richting Buddhanilkanta. Hier is een 5e-eeuwse tempel met een rustende Vishnu. We zien hier een zwarte Vishnu rustend op een slangenbed. Tijdens de fietstocht van vandaag heeft u prachtige uitzichten op de besneeuwde bergketens Ganesh en Langtang. 

Dag 2: Bike Buddhanilkantha – Chisopani (40km)
We starten met een 7km lange klim naar het Shivapuri Reservaat. We rijden vandaag over delen van het pad van de Helambu trekking.
Shivapuri is een 144 vierkante kilometer groot reservaat  met veel wild, vogels en vlinders. Shivapuri is met 2732m de op één na hoogste piek van de Kathmandu vallei en is dan ook een prachtig uitkijkpunt. Het panorama op de Himalaya is overweldigend.. We overnachten in Chisopani, dat “koud water” betekent.

Dag 3: Bike Chisopani – Nagarkot (35km)
Vandaag rijden we naar Nagarkot. Een korte steile klim leidt ons naar dit bekende dorp in het noordoosten van de Kathmandu vallei.
Nagarkot ligt op een hoogte van 2000m en biedt bij helder weer adembenemende uitzichten op de omliggende witte Himalayatoppen. 8 van de 10 hoogste Himalayatoppen in Nepal zijn te zien, van de Annapurna tot de Mount Everest.
We overnachten in een mooi en luxe hotel.

Dag 4: Bike Nagarkot (dagtocht)
Vandaag staan we vroeg op. Bij helder weer zien we vanaf het dakterras van ons hotel een spectaculaire zonsopkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding.
U kunt de talrijke paden rond Nagarkot verkennen, een dagtripje naar Bhaktapur maken of de Changu Narayan Tempel bezoeken.

De sfeer in het oude koningsstadje Bhaktapur doet middeleeuws aan en op de vele pleintjes zijn prachtige tempels in pagodestijl te bezichtigen. Verder is er een levendig en kleurrijk straatleven.
Bhaktapur is het meest oorspronkelijk gebleven van de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Hier is de film Little Buddha opgenomen. Bhaktapur is onder andere bekend om het pottenbakkersplein, waar duizenden potten staan te drogen. Een bezienswaardigheid is ook de Sun Dhoka, de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur. Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.
Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Changu Narayan is een bouwwerk dat dateert uit de 4e eeuw en het is één van de meesterwerken van de Nepalese architectuur.

Dag 5: Bike Nagarkot – Friendship Highway - Kathmandu
Door heuvelachtig gebied rijden we langs rijstterrassen en door leuke dorpjes om uiteindelijk de Indrawati rivier te bereiken. Na totaal 1000m afdalen belanden we op de Friendship Highway, de hoofdweg richting Tibet. We lunchen op een verborgen plek langs de rivier en klimmen dan weer naar de heuvelrug van de vallei.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de lange en vermoeiende klim in onze volgauto te maken of via de Friendship highway terug te fietsen naar Kathmandu.

Dag 6,7 en 8 Rafting + transfer naar Pokhara
Trisuli – Een rustige rivier die geschikt is voor mensen die voor het eerst gaan raften en mensen met weinig raftervaring. Tochten op de bekende Trisuli zijn erg populair.
De Trisuli loopt langs de hoofdweg van Kathmandu naar Pokhara en is daardoor makkelijk bereikbaar. U overnacht in een tent op de oevers van de rivier. Op de Trisuli kan het gehele jaar geraft worden.

Bhote Kosi – 2 dagen - onze persoonlijke favoriet! Het is de ideale gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met een wilde rivier. Het arrangement begint met een 3 uur durende busreis die u bijna tot de grens met Tibet brengt. De eerste dag bevaren we het onderste gedeelte van de rivier en wennen we alvast aan de boot en aan het peddelen en oefenen we op allerlei situaties die zich de dag erna kunnen gaan voordoen. Onderweg passeren we diverse dorpjes waar men vrolijk naar ons zwaait en op de oevers van de rivier wordt door onze begeleiders een uitgebreide lunch gemaakt. Het uitzicht is vaak adembenemend mooi.

We overnachten in The Last Resort, een luxe onderkomen vlak bij de grens met Tibet. Na een heerlijk ontbijt wacht ons talloze rapids van verschillende niveaus op de woeste Bhote Kosi. Gemiddeld zijn de rapids niveau 4 met een enkele 5, sensatie dus !!! Met grote snelheid raften we door prachtige canyons naar het eindpunt waar onze bus ons al opwacht.

Na het raften op de Trisuli of Bhote Khosi transfer per bus/taxi naar Pokhara. Bij keuze voor een rafting op de Bhote Kosi overnachten we de 2e dag van dit arrangement in Kathmandu en vertrekken we de 3e dag per bus naar Pokhara waar we verblijven in een Lakeside Hotel. Bij keuze voor de Trisuli variant heeft u op de 3e dag een vrije dag in Pokhara.

Dag 9,10 en 11 Jungle safari Chtiwan N.P.
Het verblijf in Chitwan is op basis van volpension. Frisdrank/alcohol etc. zijn niet inbegrepen.

Het programma dat wij u aanbieden bestaat globaal uit:

  • rondwandeling met gids, kennismaking met Tharu cultuur inclusief een bezoek aan typische Tharu-woningen die gebouwd zijn met behulp van olifantengras. Bezoek aan een olifantenverblijf en –trainingscentrum en Chitwan museum
  • ’s avonds Tharu cultureel programma (1 uur) met zang en stokdansen
  • kanotocht in een boomstamkano over de Rapti rivier
  • junglewalk (ongeveer 3,5 uur)
  • olifantentocht door Chitwan N.P.
  • vogel”spotting” tijdens wandeling langs de oevers van de Rapti rivier  

Optioneel kan er gekozen worden voor ongeveer 3-4 uur durende  jeepsafari (4WD) door het park.

De laatste dag van het arrangement vertrekt u per bus naar Kathmandu waar het arrangement eindigt.
[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]

Aanvullende programma’s

Bike, Raft & Safari in Nepal
Raften
Mountainbiken
Mountainflight
Junglesafari Chitwan
Junglesafari Bardia
Sightseeing
Meditatie boeddhistisch klooster
hotelreservering
Nepal - Homestay
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.