Nederlands

Engels
Het machtige Himalayagebergte - reisverhaal Annapurna regio [Klik hier]

Nar & Phu en Tilicho Lake 27-daagse tenttrek

1. Vertrek Nederland/België
2. Aankomst Kathmandu
3. Kathmandu
4. Kathmandu – Besi Sahar
5. Besi Sahar – Khudi - Ngadi
6. Ngadi - Jagat
7. Jagat – Tal
8. Tal - Bagarchap
9. Bagarchap - Koto
10. Koto - Dharamsala
11. Dharamsala - Kayang
12. Kayang - Phu
13. Phu
14. Phu - Nar
15. Nar
16. Nar - Ngawal
17. Ngawal - Khangsar
18. Khangsar – Tilicho Base Camp
19. Tilicho Base Camp – Tilicho Lake
20. Tilicho Lake – Kharka
21. Kharka – Jomsom
22. Jomsom – Pokhara
23. Pokhara
24. Pokhara – Kathmandu
25. Kathmandu
26. Kathmandu
27. Kathmandu – Nederland/België

Een topper in ons programma! Een fantastische tocht naar een afgelegen vallei vlakbij de grens met Tibet. Dit is een gebied van mani-muren, Tibetaanse kloosters, chörtens en wapperende gebedsvlaggen. Tot voor kort was dit gebied verboden terrein voor buitenlanders. In de zeer authentieke dorpjes Nar en Phu wordt u verwelkomd met verbaasde blikken van de Tibetaanse bewoners. We bezoeken Tashi Gompa, één van de oudste kloosters van de Nepalese Himalaya. Inmiddels goed geacclimatiseerd passeren we de 5300 meter hoge Kang La. De uitzichten op de Annapurna-keten zijn fabelachtig mooi. Na de afdaling verlaten we bij Manang het gewone Annapurna-pad weer om via Kangshar langzaam te stijgen naar Tilicho Lake (4900m), één van de hoogste meren ter wereld. Het meer is geheel omgeven door de reuzen van de Himalaya. Over ruim 5300 meter hoge passen lopen we naar Jomsom, waarvan we met een klein vliegtuigje terugkeren naar Pokhara.

De eerste 5 dagen van deze tocht zijn gelijk aan die van de Annapurna-route. Langs de oevers van de Marsyangdi Khola lopen we door rijstvelden en kleine dorpjes langzaam omhoog. Bij Koto verlaten we de Annapurna-trail in noordelijke richting. Hier betreden we voormalig verboden gebied en hebben we een speciale permit nodig.
Door een spectaculaire vallei met loodrechte wanden volgen we de Nar Khola. We kijken uit op de Lamjung Himal en Annapurna’s in het zuiden. In het volledig geïsoleerde dorpje Phu, dat op een rotsheuvel is gebouwd, bezoeken we het plaatselijke klooster Tashi Lakang. Phu is een volledig Tibetaans dorp. Kleurige gebedsvlaggen wapperen op de daken van elk huis. We blijven hier een dag extra om het dorp te verkennen en kennis te maken met de bewoners van dit prachtige dorp. Drie dagen later staan we in het tweede dorpje van de afgelegen vallei, Nargaon. Ook hier nemen we een dag de tijd om het te bekijken. Omdat we inmiddels goed geacclimatiseerd zijn levert de oversteek van de Kang La weinig problemen op. Op de pas zijn de uitzichten op de Annapurna-keten overweldigend. In Manang genieten we van een dagje “luxe” en bezoeken het schitterend gelegen dorpje Braga en zijn erg mooie klooster. Vanuit Manang volgen we niet de gebruikelijke route richting de Thorung La maar klimmen langzaam verder omhoog. Ons volgende doel is het schitterende bergmeer Tilicho Lake. Het meer biedt fantastische uitzichten op de bergwereld waar we ons in bevinden. Over de Meso Kanto La lopen we naar het eindpunt van onze tocht, Jomsom. Een twinotter brengt ons weer terug in de bewoonde wereld.

fotogalerij

Dag 1 en 2 Amsterdam - Kathmandu

Vlucht van Nederland/België naar Kathmandu.

Dag 3 Kathmandu

Vandaag heb je de tijd om Kathmandu en omstreken te verkennen. Te voet of per riksja ga je naar Durbar Square met zijn prachtige tempels en het oude paleis. Aan het plein vinden we het met schitterend houtsnijwerk versierde onderkomen van de levende godin Kumari. In de buurt van het plein staan verder de Narayan-, Mahadeva- en Parvati-tempel en de Kastmandap.

In de bazaarwijk Thamel kijk je je ogen uit. Dit levendige centrum van Kathmandu wordt gekenmerkt door luid getoeter van auto’s en brommers, talloze kleine winkeltjes, restaurantjes, kleurrijke mensen en een wirwar van straatjes.

Wie de dag goed benut kan kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de prachtige Boeddhistische stupa’s Bodnath en Swayambhunath, de lijkverbrandingen bij de hindoetempel Pashupatinath, gelegen aan de heilige rivier Bagmati.

De wereldberoemde stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Vooral ’s avonds lopen boeddhisten hun rondjes om de stupa’s heen en kunnen er boterlampjes worden aangestoken. In de nabijheid van Bodnath zijn een aantal Boeddhistische kloosters die de moeite van een bezoekje zeker waard zijn.

Swayambhunath ligt op een heuvel en wordt bereikt via een eindeloze trap die wordt bezet door bedelaars en talloze apen. De tempel staat dan ook bekend als de apentempel. Boven heb je een weids uitzicht over Kathmandu en in de verte zie je de toppen van de Himalaya. De stupa is qua opbouw vergelijkbaar met die van Bodnath. De ogen van Boeddha kijken hier uit over de gehele Kathmanduvallei.

De Pashupati-tempel is één van de heiligste hindoeïstische heiligdommen. Pashupati is een verschijningsvorm van Shiva en de tempel staat op de westelijke oever van de heilige rivier Bagmati. De hoofdtempel is alleen toegankelijk voor hindoes, maar vanaf de tegenoverliggende oever hebben we een goed overzicht over het complex. Op de ghats worden hindoes in het openbaar gecremeerd.

Een bezoek aan de “middeleeuwse” koningssteden Bhaktapur en Patan is ook zeer de moeite waard. Beide steden hebben een centraal plein (Durbar Square) met schitterende tempels, beelden en paleizen met vergulde daken, fraai bewerkte vensters en versierde gevels.

Bhaktapur is het meest oorspronkelijk gebleven, hier is de film Little Buddha opgenomen. Bhaktapur is onder andere bekend om het pottenbakkersplein, waar duizenden potten staan te drogen. Een bezienswaardigheid is ook de Sun Dhoka, de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur. Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.
Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Patan ofwel Lalitpur ligt ten zuiden van Kathmandu. Ook hier vinden we een prachtig centraal plein (Durbar Square) met schitterende tempels, pagodes en paleizen. Dat Patan een belangrijk Boeddhistisch bolwerk is blijkt uit de talloze kloosters in de stad waarvan de Gouden Tempel (Kwa Bahal) de bekendste is.

Dag 4 Kathmandu – Besi Sahar

Vroeg in de morgen vertrekken we met de bus vanuit Kathmandu naar Besi Sahar. Langs de Trisuli rivier rijden we in westelijke richting. Onderweg hebben we soms schitterende uitzichten op de Himalaya-toppen in de verte. Na 4 uur stoppen we in Muglin waar we genieten van een Daal Bhat lunch. Na nog een uurtje of 3 bereiken we Besi Sahar, het beginpunt van onze trekking.

Dag 5 Besi Sahar – Khudi - Ngadi

Langs de Marsyangdi rivier lopen we stroomopwaarts in zo’n 6 uur naar Ngadi. We bevinden ons in subtropisch heuvellandschap. We lopen langs rijstveldjes en door kleine Gurung dorpjes. Naast ons baant de Marsyangdi zich een weg door het landschap. In de verte zien we reeds de witte toppen van de Himalaya. Over een aantal dagen bevinden we ons zelf in het hooggebergte tussen deze bergreuzen.

Dag 6 Ngadi – Jagat

Vandaag steken we via mooie hangbruggen de Marsyangdi een paar keer over. Door een steeds smaller wordend dal stijgen we geleidelijk naar het op 1300 meter hoogte liggende Jagat, hier zijn de huisjes onder en tegen de rotsen gebouwd. Onderweg zien we mooie watervallen die zich van steile wanden naar beneden storten.

Dag 7 Jagat – Tal

Meer en meer worden Boeddhistische invloeden zichtbaar. Opnieuw zien we vandaag schitterende watervallen. Onder andere in het dorpje waar we vandaag overnachten, Tal. Achter ons hotel is een mooie waterval waar we ’s middags nog even naartoe kunnen lopen.

Dag 8 Tal – Bagarchap

Door spectaculaire landschappen vervolgen we onze route. We passeren de Marsyangdi weer een paar keer via hangbruggetjes. Bij elk dorp zien we rijen gebedsmolens en soms ook mani-muren. Na een paar flinke stijgingen komen we aan in Bagarchap. In 1995 werd dit dorpje getroffen door een aardverschuiving maar inmiddels is het weer helemaal opgebouwd. Het dorpje heeft een mooi kloostertje dat we aan het einde van de dag bezoeken.

Dag 9 Bagarchap – Koto (2600m)

Deze dag zien we een aantal schitterende witte toppen van de Himalaya. We zien onder anderen de ruim 8100 meter hoge Manaslu, de Annapurna II en Lamjung Himal. We moeten vandaag veel stijgen en lopen door prachtige bossen.

Dag 10 Koto – Dharamsala (3200m)

We staan vandaag vroeg op want we hebben een lange, niet eenvoudige dag voor ons. Even voorbij de checkpost steken we de rivier over die ons naar de Nar & Phu vallei leidt,
We lopen door mooie bossen hoog boven de Phu Khola. Als we een smalle canyon uitkomen lopen we vlak voor Dharamsala onder een brede waterval door. Hier worden de bossen dunner en de vallei breder. We kamperen op een mooi plaatsje bij Dharamsala.

Dag 11 Dharamsala – Kayang (3740m)

Steil klimmen we omhoog langs een mooi riviertje dat ons uiteindelijk bij een hoge weide op een 3200 meter hoog plateau brengt. We passeren wat semi-permanente nederzettingen waar voorheen Khampa’s uit Tibet zich ophielden. De bergwereld om ons heen is spectaculair te noemen. We kamperen in een uitgebreid winteronderkomen van Phu op een plateau hoog boven de rivier. Het dorpje Kyang bestaat uit zo’n 30 huizen.

Dag 12 Kayang – Phu (4050m)

Vanaf vandaag zien we de unieke prachtig gekleurde chörtens en mani-muren waardoor Phu en Nar bekend zijn. We trekking door een mooi canyonachtig landschap en smalle kloven. Na een klim hebben we voor het eerst zicht op de 3 dorpjes van Phu. Vlak voor de brug naar Phu zien we een prachtige chörten. In een beschutte kom ligt het dorp Phu boven op een rots, een schitterende aanblik. We kamperen onderaan het dorp.

Dag 13 Phu

We bezoeken vandaag het beroemde klooster Tashi Lhakhang. Verder maken we een wandeling om en in het dorp. Het is mogelijk een pad richting Tibet te volgen dat hier heel dichtbij ligt. We zien forten, valleien en mooie Himalaya-pieken De Tibetaanse bewoners spinnen hun yak en schapenwol en kijken ons verbaasd en nieuwsgierig aan. We proberen ergens Tibetaans bier (chang) te kopen voor de avond. Misschien worden we ergens uitgenodigd om yakboterthee te komen drinken. De bewoners zijn zeer fotogeniek maar houden er helaas niet van om op de foto te gaan.

Dag 14 Phu – Nar (4150m)

Weer een prachtige dag in de Himalaya! We dalen af in een smalle kloof in en later moeten we alle verloren hoogtemeters weer goedmaken.
Op de top van een heuvel bereiken we de poort naar Nar, de aanblik van het dorp is geweldig. Ook zien we weer mooie chörtens. We komen vroeg aan en hebben dus alle tijd om het dorpje te verkennen. Onder grote belangstelling van voornamelijk de lokale jeugd bouwen we onze tenten op.
Boven Nar kunnen we een met gebedsvlaggen versierde heuvel beklimmen vanwaar we schitterende uitzichten hebben op de witte toppen van de Himalaya.

Dag 15 Nar

We hebben de tijd om de kloosters in de buurt te bekijken of wat in en rond het dorpje rond te lopen. Misschien worden we ook hier weer uitgenodigd bij een familie in het dorp.

Dag 16 Nar – Ngawal (3650m)

Vandaag steken we de 5300 meter hoge Kang La over. De pas is niet erg moeilijk maar de uitzichten zijn ronduit spectaculair ! We kijken uit op de Annapurna II, Gangapurna en Tilicho Peak. De top van de pas is zoals gewoonlijk rijk versierd met gebedsvlaggen.
Steil dalen we vervolgens in 2 uur af naar Ngawal.
Ngawal is een leuk dorpje dat aan de zogenaamde 'high route' van de Annapurna-route ligt.

Dag 17 Ngawal – Khangsar (3700m)

Vanaf Ngawal dalen we af naar de gewone Annapurna-route die we een tijdje volgen. In Braga bezoeken we het lokale kloostertje dat zeker 500 jaar oud is. Aan de buitenkant zijn 108 keramiekbeelden van Kargyupa Lama te zien en binnen zien we schitterende muurschilderingen en diverse goudkleurige boeddhabeelden.
Bij Manang verlaten we de Annapurna-route weer. We passeren een lange hangbrug en klimmen dan geleidelijk omhoog richting Khangsar, een dorpje dat in de oude Tibetaanse stijl is gebouwd. Op de achtergrond bepalen Grand Barriere en Roc Noir het prachtige beeld.

Dag 18 Khangsar – Tilicho Base Camp (4100m)

We passeren Thare Gompa, een oud en een beetje vervallen kloostertje. We lopen door een fantastisch landschap. De bergen om ons heen zijn indrukwekkend. Eerst stijgen we naar een pasje van 4740 meter en vervolgens dalen we weer af naar het op 4100 meter gelegen Tilicho Base Camp waar we overnachten.

Dag 19 Tilicho Base Camp -Tilicho Lake (4928m)

We klimmen vandaag weer naar 5000 meter. In het najaar heeft het meer meestal een schitterende diepblauwe kleur. Overal langs het meer zien we gletsjers en de witte pieken van een aantal Himalaya-reuzen. Het meer is totaal ongeveer 1 bij 4 kilometer en volgens de Nepalezen is het het hoogste meer ter wereld.

Dag 20 Tilicho Lake – Kharka

We maken een omtrekkende beweging omdat de oevers van het meer niet begaanbaar zijn. Over een hoge pas stijgen we steeds hoger boven het meer uit en de uitzichten op het meer worden steeds mooier. We gaan nog een pas over en dan ligt de Kali Gandaki vallei opeens voor ons. We zien de Dhaulagiri (8167m) prachtig liggen. Na een steile en vermoeiende afdaling komen we aan bij een yakweide.

Dag 21 Kharka – Jomsom

We dalen af tot in de Kali Gandaki vallei en volgen het pad van de Annapurna-route nog een stukje tot we in Jomsom aankomen. Hier overnachten we in een luxe lodge voor we de volgende morgen terugvliegen naar Pokhara.

Dag 22 Jomsom – Pokhara

Hopelijk zijn de weersomstandigheden vandaag goed. In dat geval worden we ’s morgens al heel vroeg door een twinotter opgepikt die ons meeneemt naar Pokhara. Tijdens deze ongeveer een half uur durende vlucht kijken we uit op het Annapurna- en Dhaulagiri-massief. In het oosten zien we de heilige berg Macchapuchare.

Dag 23 Pokhara

Een dag ter vrije besteding in Pokhara. Er zijn talloze manieren om de dag door te brengen. Erg populair is het bijvoorbeeld om een boottochtje op het prachtige Phewa meer te maken. Ook is het mogelijk fietsen te huren, een vleermuizengrot te bezoeken of natuurlijk gewoon heerlijk te luieren aan de oevers van het meer en een beetje te shoppen. ’s Avonds kan je heerlijk uit eten gaan in één van de talloze restaurantjes aan de oevers van het meer. In een aantal restaurants is het mogelijk het eten te combineren met een typische Nepalese dans- en zangavond.

N.b. Deze dag dient eventueel om vertraging in het programma op te vangen. In geval van vertraging komt deze dag te vervallen en reizen we meteen door naar Kathmandu.

Dag 24 Pokhara – Kathmandu

In ongeveer 8 uur rijden we per bus terug naar Kathmandu. Bij helder weer kunnen we ’s morgens nog één keer genieten van het schitterende uitzicht op het Annapurna-gebergte en de heilige Macchapuchare.

Dag 25 en 26 Kathmandu

De laatste 2 dagen zijn vrij te besteden.

Dag 27 Kathmandu - Nederland/België

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact Us ]

Prijzen trekking NAR en PHU & TILICHO LAKE

 • € 1,950 bij 2 personen
 • € 1,835 bij 4 personen
 • bij deelname van meer dan 4 personen geldt een speciale korting.

Inbegrepen

 • vervoer per Tourist Bus naar startpunt trekking (Kathmandu – Besisahar)
 • vervoer vanaf eindpunt trekking per Tourist Bus (Pokhara – Kathmandu)
 • vlucht Jomsom – Pokhara
 • overnachtingen in Pokhara, middenklasse hotel
 • ophaalservice bij aankomst in Nepal op vliegveld Kathmandu en transfer naar hotel
 • wegbrengservice naar vliegveld Kathmandu bij vertrek uit Nepal
 • overnachtingen in Kathmandu voor de trekking, *** hotel
 • overnachtingen in Kathmandu na de trekking, *** hotel
 • Engelssprekende ervaren gids
 • dragers (per persoon kan er tot 12 kilo persoonlijke bagage worden afgegeven)
 • kok, keukenjongens en keukenmateriaal
 • 2 persoonstenten, eettent en toilettent
 • 3 maaltijden per dag tijdens de trekking
 • dranken tijdens de trekking (koffie, thee, gekookt water, melk(poeder), chocolademelk)
 • annapurna Conservation Fee
 • special permit Nar & Phu
 • service van ons kantoor in Kathmandu, Thamel

Niet inbegrepen

 • internationale vlucht / luchthavenbelastingen
 • luchthavenbelasting lokale vluchten
 • vaccinaties en visa
 • eventuele maoïstenbijdrage
 • overige maaltijden
 • persoonlijke verzekeringen
 • fooien en uitgaven persoonlijke aard
 • frisdranken en alcoholische dranken
 • vervoer van en naar vliegveld Nederland/België

Overnachtingen Kathmandu

 • Alliance Hotel, Boudha

Vaccinaties

 • DTP, buiktyphus en Hepatitis A

Visum

 • aanvraag Ambassade (paspoort / 2 pasfoto’s / ongeveer € 60)
 • aanvraag op het vliegveld van Kathmandu (paspoort / 2 pasfoto’s / ongeveer € 40 contant)
Middellange en lange trekkings
Mustang Trek
Annapurna Base Camp (Sanctuary) Trek
Annapurna Circuit Trek
Nar & Phu en Tilicho Lake Trek
Manaslu Circuit Trek
Mount Everest en Gokyo-meren Trek
Langtang, Gosainkund en Helambu Trek
Ganesh Himal Trek
Dhaulagiri Circuit Trek
Dolpo Trek
Rara Lake Trek
Kanchenjunga Trek
Jumla & Dolpo (West Nepal)
Inner Dolpo Trek
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.