Nederlands

Engels
Het machtige Himalayagebergte - reisverhaal Annapurna regio [Klik hier]

Nepal Compleet – 17 dagen

1. Vertrek Amsterdam
2. Aankomst Kathmandu
3. Kathmandu – sightseeing
4. Kathmandu – Nagarkot
5. Nagarkot - Kathmandu
6.Kathmandu – Pokhara – raften Trisuli
7. Trekking - Pokhara – Birethanti - Tikhedunga
8. Trekking - Tikhedunga – Ghorepani
9. Trekking - Ghorepani (Poon Hill) - Ghandrung
10. Trekking - Ghandrung - Dhampus
11. Trekking - Dhampus - Pokhara
12. Pokhara – Chitwan National Park
13. Chitwan National Park (kanoën/olifantentocht/junglewalk)
14. Chitwan  National Park - Kathmandu
15. Kathmandu – sightseeing
16. Kathmandu vertrek
17. Amsterdam

Nepal Compleet

Veel mensen denken bij een vakantie in Nepal meteen aan een zware meerdaagse trekking waarbij flink moet worden afgezien. Niets is echter minder waar.
Himalayan Rock heeft prachtige reizen waarbij u Nepal op een compleet andere manier leert kennen en dit tegen zeer aantrekkelijk tarieven. Deze reizen bieden een ideale mix van natuur, cultuur en natuurlijk avontuur.

Tijdens onze Nepal Compleet reis maakt u onder andere kennis met de vele culturele bezienswaardigheden uit de Kathmandu-vallei, zoals de drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur.

U bezoekt het schitterende Chitwan National Park waar u een kanotocht, junglewandeling en olifantentocht maakt. Tot de vele dieren die hier voorkomen behoren neushoorns, krokodillen, apen, Bengaalse tijgers en vele soorten vogels en vlinders.

Ook een bezoek aan Nagarkot hoort absoluut bij deze reis. Nagarkot is gelegen op de top van een heuvelrug en bij helder weer zijn vele Himalaya pieken zichtbaar. Zonsopkomst en –ondergang zijn hier onvergetelijk te noemen.

Een Nepal Compleet reis is niet compleet zonder een bezoek aan het subtropische Pokhara waar we verblijven aan het schitterend gelegen Phewa meer. Vanaf de oevers van het meer heeft u prachtig uitzicht op de Himalaya-toppen van het Annapurna massief en de heilige Macchapuchare.

Vanuit Pokhara maakt u een volledig verzorgde korte trekking in de Annapurna regio naar één van de mooiste uitkijkpunten van de Himalaya, Poon Hill (3210m). Tijdens een prachtige zonsopkomst ziet u hier diverse Himalaya pieken van 7000 en 8000 meter. Eén van onze Engels sprekende Nepalese gidsen begeleidt uw trekking en uw bagage wordt vervoerd door onze dragers.

Tenslotte is in elke Nepal Compleet reis van Himalayan Rock een rafttocht opgenomen.

Tijdens de Nepal Compleet reis verblijft u in hotels en resorts (Kathmandu), guesthouses / lodges (trekking) en tenten (raften).fotogalerij

Dagbeschrijving Nepal Compleet 17 dagen

Dag 1 en 2 Amsterdam - Kathmandu

Vlucht met Qatar Airways of Gulf Air van Amsterdam naar Kathmandu.

Dag 3 Kathmandu sightseeing

Wij nemen u mee naar de mooiste en meest interessante plekjes van Kathmandu, de hindoeïstische en boeddhistische stupa’s en tempels Swayambhunath, Pashupatinath en Bodnath.

Swayambhunath ligt op een heuvel ten westen van de stad en wordt bereikt via een eindeloze trap die wordt bezet door bedelaars en talloze apen. De tempel staat dan ook bekend als de apentempel. Boven heb je een weids uitzicht over Kathmandu en in de verte zie je de toppen van de Himalaya. De stupa is qua opbouw vergelijkbaar met die van Bodnath. De ogen van Boeddha kijken hier uit over de gehele Kathmanduvallei.

De Pashupati-tempel is één van de heiligste hindoeïstische heiligdommen. Pashupati is een verschijningsvorm van Shiva en de tempel staat op de westelijke oever van de heilige rivier Bagmati. De hoofdtempel is alleen toegankelijk voor hindoes, maar vanaf de tegenoverliggende oever hebben we een goed overzicht over het complex en zien we  lijkverbrandingen. Zieke mensen wachten hier in kleine sterfhuisjes op hun dood.
Op de ghats worden Hindoes in het openbaar gecremeerd en het gaat er soms emotioneel aan toe. De resten van de lijkverbranding worden in de heilige Bagmati rivier geschoven.

Rondom het complex zien we vaak vele saddhu’s, heilige mannen in oranje gewaden, met beschilderde gezichten en zeer lange haren, die hun kunsten vertonen als slangenbezweerder of gewoon bedelen om geld. Ze zijn zeer fotogeniek maar willen wel geld voor een foto.
Van Pashupatinath lopen we in ongeveer 3 kwartier naar Bodnath.

De wereldberoemde stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Vooral ’s avonds lopen boeddhisten hun rondjes om de stupa’s heen en kunnen er boterlampjes worden aangestoken. In de nabijheid van Bodnath zijn een aantal Boeddhistische kloosters die de moeite van een bezoekje zeker waard zijn.

Dag 4 en 5 Kathmandu – Nagarkot, Nagarkot - Kathmandu

De morgen is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld Durbar Square bezoeken.

Te voet of per riksja kunt u naar Durbar Square met zijn prachtige tempels en het oude paleis. Durbar Square ligt in het midden van de oude stad. Aan het plein vinden we het met schitterend houtsnijwerk versierde onderkomen van de levende godin Kumari. In de buurt van het plein staan verder de Narayan-, Mahadeva- en Parvati-tempel en de Kastmandap.

Het Durbar Square is een toeristische trekpleister en het staat dan ook vol met kraampjes waar tal van souvenirs worden verkocht.

’s Middags vertrekken we per taxi naar Nagarkot. De afstand tussen Nagarkot en Kathmandu bedraagt slechts 32 kilometer. De taxirit erheen brengt u langs Bhaktapur en andere kleine dorpjes. U rijdt tussen mooie graan- en rijstveldjes door en ziet bananen- en sinaasappelplantages.
Het laatste stuk naar Nagarkot is een spectaculaire klim van een aantal kilometer.

Nagarkot is gelegen op de top van een heuvelrug (op ongeveer 2200m) aan de rand van de Kathmandu vallei en bij helder weer zijn vele Himalaya pieken waaronder die van de Mount Everest zichtbaar. Zonsopkomst en –ondergang zijn hier bij helder weer werkelijk onvergetelijk.

Op de terugweg bezoeken we de Changu Naryan tempel. De tempel stamt uit de 4e eeuw en is opgedragen aan Vishnu. Het is een prachtig staaltje Nepalese architectuur.

Na terugkomst in Kathmandu is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 6 Kathmandu – Raften Trisuli – Pokhara

Raften Trisuli – De Trisuli is een rustige rivier die geschikt is voor mensen die voor het eerst gaan raften en voor families.
De Trisuli loopt langs de hoofdweg van Kathmandu naar Pokhara en is daardoor makkelijk bereikbaar. 
Rafttochten op de Trisuli zijn gedurende het gehele jaar mogelijk.

Wilt u liever niet raften, dan is het mogelijk rechtstreeks naar Pokhara te gaan en daar te genieten van een vrije dag aan het Phewa Lake.

We overnachten in Pokhara vlak bij het Phewa Lake in een luxe hotel met eigen toilet, badkamer, t.v. etc.

Dag 7 – 11 Trekking Annapurna gebergte

View for big PictureKorte en niet al te zware trekking in het Annapurna gebergte waarbij u één van de mooiste uitzichtpunten in de Himalaya bezoekt; Poon Hill (3210m). Tijdens deze volledig verzorgde  trekking verblijven we in lodges en guesthouses. Uw bagage wordt vervoerd door dragers.
Poon Hill is een beroemd uitkijkpunt in de Annapurna regio. De zonsopkomst is niets voor niets wereldberoemd. Vanaf Poon Hill ziet u tijdens een prachtige zonsopkomst een groot aantal Himalaya pieken van zowel de Dhaulagiri- als de Annapurna keten.

De trek zelf biedt veel van al het moois dat Nepal te bieden heeft. We lopen langs rivieren, watervallen en door valleien. Af en toe passeren we lange hangbruggen. U maakt kennis met de lokale Gurung bevolking die hun dorpjes gebouwd hebben op terrasvormige heuvels.
Vooral in het voorjaar zijn rododendron bossen hier prachtig en steeds weer kijkt u uit over ’s werelds hoogste bergen.

Trekking * Pokhara – Naya Pull – Birethanti – Tikhedunga (1570m)
Na het ontbijt starten we met een anderhalf uur durende taxirit naar Naya Pull. De rugzakken worden opgeladen en we starten met de tocht. Na een rommelig stukje door dorpjes met talloze winkeltjes komen we bij een grote hangbrug. Aan de overkant van de brug ligt het dorpje Birethanti en hier begint de trekking voor ons gevoel pas echt. We lopen door subtropisch heuvellandschap en fraaie bossen die rijk behangen zijn met mossen en varens.
Trekking * Tikhedunga – Ghorepani (2850m)
Bijna de hele dag moeten we klimmen. Vanaf het op 1500 meter hoogte gelegen Tikhedunga stijgen we door mooie bossen naar Ghorepani. Onderweg is er een kans dat we apen zien. Lange stijgingen over traptreden worden afgewisseld met korte steile afdalingen. Naarmate de dag vordert worden de weidse uitzichten op de toppen van de Himalaya steeds talrijker. In Ghorepani, een dorp dat voornamelijk bestaat uit lodges, is het uitzicht op de steile wanden van de Annapurna indrukwekkend. Verder zien we de heilige Macchapuchare (vissenstaart) en de Dhaulagiri. In de namiddag tijdens de zonsondergang kleuren de toppen van deze reuzen feloranje.
View for big PictureTrekking * Ghorepani – Tadapani (2590m)
Heel vroeg staan we vandaag op. Nog in het donker klimmen we naar het beroemdste uitkijkpunt van Nepal, Poon Hill (3210m). We zijn niet de enige boven, nagenoeg alle wandelaars in Ghorepani volgen ons voorbeeld.  De zonsopkomst is hier geweldig, het uitzicht op langzaam oranje kleurende bergen als de Dhaulagiri, Annapurna’s en Macchapuchare is overweldigend.
Na het ontbijt lopen we over een bergkam door dichte bossen en af en toe kunnen we een blik werpen op de 7219 meter hoge Annapurna South. Achter ons blijven we nog een tijdje uitzicht houden op de Dhaulagiri. De lange afdaling naar de Bhurundi Khola moeten we meteen bekopen met een steile klim. Eenmaal boven zijn we meteen in Tadapani, een dorpje dat uit een aantal lodges bestaat. Hier overnachten we. De Hiunchuli, Annapurna South en Macchapuchare bepalen het beeld.
Trekking * Tadapani – Ghandrung (1950m)

Vandaag doen we het rustig aan, door mooie bossen vervolgen we onze weg richting Ghandrung. Ghandrung is een levendig langgerekt Gurung dorpje en er zijn veel restaurantjes, guesthouses en winkeltjes.
Vanaf het terras voor onze lodge ‘hotel Milan’ genieten we van een schitterend uitzicht op onder meer Hiunchuli, Macchapuchare en Annapurna South.

Trekking * Ghandrung – Birethanti - Pokhara
Na een paar uurtjes dalen over brede paden, langs terrasvormige rijstveldjes en door kleine dorpjes bereiken we Birethanti. Hier steken we een hangbrug over en stijgen weer iets naar Chandrakot. Plotseling staan we dan aan de weg tussen Pokhara en Beni en is onze trekking in de Annapurna regio ten einde.

Met een bus of taxi laten we ons in Pokhara bij ons hotel afzetten. Aan de oevers van het prachtige Phewa meer kunnen we de rest van de dag bijkomen van een onvergetelijke tocht. Verder zijn er talloze restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Erg populair is het maken van een boottochtje op het prachtige Phewa meer. Ook is het mogelijk fietsen te huren, een vleermuizengrot te bezoeken of natuurlijk gewoon heerlijk te luieren aan de oevers van het meer en een beetje te shoppen. ’s Avonds kan je heerlijk uit eten gaan in één van de talloze restaurantjes aan de oevers van het meer. In een aantal restaurants is het mogelijk het eten te combineren met een typische Nepalese dans- en zangavond.

View for big pictureDag 12 – 14 Pokhara – Chitwan National Park (Sauraha) – Kathmandu

Chitwan National Park

Dit park is één van de mooiste en bekendste wildparken in Azië en is gelegen in de zuidelijke Terai aan de grens met India. Een safari in dit subtropische park is ideaal te combineren met een rafttocht op de Trisuli of een verblijf in Pokhara. In het park leven onder meer neushoorns, krokodillen, apen en Bengaalse tijgers. Verder komen er in het park meer dan 450 verschillende soorten vogels en bijna 70 vlindersoorten voor.

We verblijven in Sauraha, een dorpje gelegen aan de rand van het National Park. Aan de gezellige oevers van de Rapti rivier genieten we van een onvergetelijke zonsondergang. Gedurende de dag zien we de tamme olifanten van het park hun dagelijkse “duik”in de rivier nemen.

Het arrangement dat wij u aanbieden, is ideaal als kennismaking met Chitwan. U verblijft in een luxe resort aan de rand van het park. De heen- en terugreis per bus, verblijf op basis van volpension in het resort (2-persoonskamer), en een compleet programma met begeleiding door een Engels sprekende gids zijn inbegrepen.

Het programma dat wij u in Chitwan aanbieden bestaat globaal uit:

 1. rondwandeling met gids, kennismaking met Tharu cultuur inclusief een bezoek aan typische Tharu-woningen die gebouwd zijn met behulp van olifantengras. Bezoek aan een olifantenverblijf en –trainingscentrum en Chitwan museum
 2. ’s avonds Tharu cultureel programma (1 uur) met zang en stokdansen
 3. kanotocht in een boomstamkano over de Rapti rivier
 4. junglewalk (ongeveer 3,5 uur)
 5. olifantentocht door Chitwan
 6. vogel”spotting” tijdens wandeling langs de oevers van de Rapti rivier 

Optioneel kunt u er voor kiezen uw verblijf in het park met een dag te verlengen. Hierbij kunt u o.a. een 3-4 uur durende  jeepsafari (4WD) door het park maken.

Tijdens uw verblijf in het Chitwan N.P. is het ook mogelijk in het park zelf te verblijven. Het vergroot natuurlijk de beleving maar is wel duurder. Neem contact met ons op voor de meerprijs.

Dag 15 Kathmandu - sightseeing Bhaktapur

Bhaktapur is van de drie koningssteden in de Kathmandu vallei het meest oorspronkelijk gebleven. Hier is de film Little Buddha opgenomen. Bhaktapur is onder andere bekend van het pottenbakkersplein, waar duizenden potten staan te drogen. Een bezienswaardigheid is ook de Sun Dhoka, de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur. Het meer dan dertig meter hoge pagodendak heeft vijf verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel. Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Na terugkeer in Kathmandu is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 16 Kathmandu - vertrek

Afhankelijk van uw vertrektijd naar Nederland kunt u vandaag uw laatste inkopen doen of nog eens door de straten van Kathmandu slenteren.

De dag is ter vrije besteding. Ongeveer drie uur voor vertrektijd gaat u per taxi naar de luchthaven.

Dag 17 Aankomst Amsterdam

N.b.: Elke Nepal Compleet reis kan naar eigen wens worden samengesteld. Het is altijd mogelijk van bovenstaand programma af te wijken en het aan te passen op uw specifieke wensen.

Kijk ook op onze website onder aanvullende programma’s in Nepal voor de diverse mogelijkheden.

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]

Prijzen Nepal Compleet - 17 dagen

 • € 1,346 (2 personen)

 • € 1,242 (4 personen)

Inbegrepen:

 • hotels/guesthouses/tenten
 • excursies/sightseeing volgens dagprogramma
 • raften Trisuli inclusief alle materiaal
 • volledig verzorgde trekking, inclusief gids/porters, drie maaltijden per dag
 • trekkingpermit/ACAP fee
 • vervoer bagage tijdens trekking tot 12 kilo
 • lokaal vervoer tijdens reisdagen volgens programma
 • volledig verzorgd arrangement Chitwan National Park

Niet inbegrepen:

 • internationale vlucht en toeslagen
 • frisdranken en alcoholische dranken tijdens trekking en Chitwan National Park
 • overige maaltijden
 • lokale luchthavenbelasting en toeristenbelasting bij vertrek uit Nepal
 • vaccinaties
 • visa
 • persoonlijke verzekeringen en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • facultatieve excursies
 • fooien
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.