Nederlands

Engels
Het machtige Himalayagebergte - reisverhaal Annapurna regio [Klik hier]

Nepal Compleet 22 dagen

1. Vertrek Amsterdam
2. Aankomst Kathmandu
3. Kathmandu – sightseeing
4. Wandeling Sankhu – Nagarkot
5. Wandeling Nagarkot – Dhulikhel
6. Wandeling Dhulikhel – Namobuddha – Panauti – Dhulikhel
7. Wandeling Dhulikhel – Changu Naryan, Bhaktapur - KTM
8. Raften Bhote Kosi of Trisuli
9. Raften Bhote Kosi of Trisuli
10. Kathmandu - Pokhara
11. Trekking * Pokhara – Birethanti – Tikhedunga
12. Trekking * Tikhedunga – Ghorepani
13. Trekking * Ghorepani (Poon Hill) – Tadapani
14. Trekking * Tadapani - Ghandrung
15. Trekking * Ghandrung – Birethanti - Pokhara
16. Pokhara
17. Pokhara – Chitwan National Park
18. Chitwan National Park (kanoën/olifantentocht/junglewalk)
19. Chitwan National Park - Kathmandu
20. Kathmandu – sightseeing Patan
21. Kathmandu
22. Kathmandu - vertrek

Nepal Compleet

Veel mensen denken bij een vakantie in Nepal meteen aan een zware meerdaagse trekking  waarbij flink moet worden afgezien. Niets is echter minder waar !!!
Himalayan Rock heeft prachtige reizen waarbij u Nepal op een compleet andere manier leert kennen en dit tegen zeer aantrekkelijk tarieven. Deze reizen bieden een ideale mix van natuur, cultuur en natuurlijk avontuur.

Tijdens onze Nepal Compleet reis maakt u onder andere kennis met de vele culturele bezienswaardigheden uit de Kathmandu-vallei, zoals de drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur.

U bezoekt het schitterende Royal Chitwan Nationaal Park waar u een kanotocht, junglewandeling en olifantentocht maakt. Tot de vele dieren die hier voorkomen behoren de neushoorns, krokodillen, apen, Bengaalse tijgers en vele soorten vogels en vlinders.

Ook een bezoek aan Nagarkot hoort absoluut bij deze reis. Nagarkot is gelegen op de top van een heuvelrug en bij helder weer zijn vele Himalaya pieken zichtbaar. Zonsopkomst en –ondergang zijn hier onvergetelijk te noemen.

Een Nepal Compleet reis is niet compleet zonder een bezoek aan het subtropische Pokhara waar we verblijven aan het schitterend gelegen Phewa meer. Vanaf de oevers van het meer heeft u prachtig uitzicht op de Himalaya-toppen van het Annapurna massief en de heilige Macchapuchare.

Vanuit Pokhara maakt u een volledig verzorgde korte trekking in de Annapurna regio naar één van de mooiste uitkijkpunten van de Himalaya, Poon Hill (3210m). Tijdens een prachtige zonsopkomst ziet u hier diverse Himalaya pieken van 7000 en 8000 meter. Eén van onze Engels sprekende Nepalese gidsen begeleidt uw trekking en uw bagage wordt vervoerd door onze dragers.

Tenslotte is in elke Nepal Compleet reis van Himalayan Rock een rafttocht opgenomen.

Tijdens de Nepal Compleet reis verblijft u in hotels en resorts (Kathmandu), guesthouses / lodges (trekking) en tenten (raften).fotogalerij

Dagbeschrijving Nepal Compleet 22 dagen

Dag 1 en 2 Amsterdam - Kathmandu

Vlucht met Qatar Airways of Gulf Air van Amsterdam naar Kathmandu.

Dag 3 Kathmandu sightseeing

Wij nemen u mee naar de mooiste en meest interessante plekjes van Kathmandu, de hindoeïstische en boeddhistische stupa’s en tempels Swayambhunath, Pashupatinath en Bodnath.

Swayambhunath ligt op een heuvel ten westen van de stad en wordt bereikt via een eindeloze trap die wordt bezet door bedelaars en talloze apen. De tempel staat dan ook bekend als de apentempel. Boven heb je een weids uitzicht over Kathmandu en in de verte zie je de toppen van de Himalaya. De stupa is qua opbouw vergelijkbaar met die van Bodnath. De ogen van Boeddha kijken hier uit over de gehele Kathmanduvallei.

De Pashupati-tempel is één van de heiligste hindoeïstische heiligdommen. Pashupati is een verschijningsvorm van Shiva en de tempel staat op de westelijke oever van de heilige rivier Bagmati. De hoofdtempel is alleen toegankelijk voor hindoes, maar vanaf de tegenoverliggende oever hebben we een goed overzicht over het complex en zien we  lijkverbrandingen. Zieke mensen wachten hier in kleine sterfhuisjes op hun dood.
Op de ghats worden Hindoes in het openbaar gecremeerd en het gaat er soms emotioneel aan toe. De resten van de lijkverbranding worden in de heilige Bagmati rivier geschoven.

Rondom het complex zien we vaak vele saddhu’s, heilige mannen in oranje gewaden, met beschilderde gezichten en zeer lange haren, die hun kunsten vertonen als slangenbezweerder of gewoon bedelen om geld. Ze zijn zeer fotogeniek maar willen wel geld voor een foto.
Van Pashupatinath lopen we in ongeveer 3 kwartier naar Bodnath.

De wereldberoemde stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Vooral ’s avonds lopen boeddhisten hun rondjes om de stupa’s heen en kunnen er boterlampjes worden aangestoken. In de nabijheid van Bodnath zijn een aantal Boeddhistische kloosters die de moeite van een bezoekje zeker waard zijn.

Dag 4 -7 Wandelingen Nagarkot – Dhulikhel

Tijdens de komende dagen vervoeren we uw bagage met een busje. Het enige dat u zelf mee dient te nemen is een dagrugzakje.
Het is mogelijk u per taxi te laten vervoeren, hiervoor rekenen wij een kleine extra bijdrage door.

Dag 4 Kathmandu – Sankhu – Nagarkot

We lopen door rijstveldjes en kleine dorpjes. Totale stijging bedraagt ongeveer 400 meter en onderweg bezoeken we de mooie tempel van Vajrajogini. Tijdens het klimmen kunnen we al genieten van prachtige panorama’s op de Himalaya.
Via een kleine pasje bereiken we ons doel van de eerste wandeldag, Nagarkot. Bij helder weer maken we een onvergetelijke zonsondergang mee.

Nagarkot is gelegen op de top van een heuvelrug (op ongeveer 2200m) aan de rand van de Kathmandu vallei en bij helder weer zijn vele Himalaya pieken waaronder die van de Mount Everest zichtbaar.

Dag 5 Nagarkot – Dhulikhel

Ook vroeg in de morgen is het hopen op een heldere dag. In dat geval zien we de zon langzaam de toppen van de in de verte gelegen Himalaya toppen  verlichten.

Over berghellingen en door bossen lopen we vandaag naar Dhulikhel. We passeren vele dorpjes en steeds bepaalt de Himalaya het beeld. Op sommige plekken zijn de uitzichten erg fraai. In Nala bezoeken we de plaatselijke tempel. Ook in Dhulikhel zelf zijn een paar oude tempels.

Dag 6 Dhulikhel – Namobuddha – Panauti – Dhulikhel

Ook vandaag hopen we weer op mooi weer zodat we al voor het ontbijt hebben kunnen genieten van een mooie zonsopkomst.

Namobuddha is een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. Het is prachtig gelegen op een heuvel. Bij de stupa zou Boeddha zichzelf hebben aangeboden als voedsel voor de hongerige welpen van een tijgerin.

Door een heuvelachtig landschap (Nepali flat) lopen we door naar Panauti. Hier bekijken we onder meer de Mahadev Mandir tempel. Vanaf Panauti gaan we per taxi weer terug naar Dhulikhel waar we ook weer overnachten.

Dag 7 Dhulikhel – Changu Naryan – Bhaktapur – Kathmandu

’s Morgens bekijken we de Changu Naryan tempel. De tempel stamt uit de 4e eeuw en is opgedragen aan Vishnu. Het is een prachtig staaltje Nepalese architectuur.
Vanaf Changu Naryan lopen we nog ongeveer 2 uurtjes en dan komen we aan in Bhaktapur, één van de 3 koningssteden van de Kathmandu vallei. De andere 2 zijn Kathmandu en Patan.

Bhaktapur (Badgaon) is van deze 3 steden het meest oorspronkelijk gebleven. Moderne invloeden zijn hier nog slechts minimaal merkbaar en rijden er geen auto’s in de stad. Bhaktapur is onder andere bekend om door de prachtige architectuur. In Bhaktapur is de film Little Buddha opgenomen.

We bezoeken onder andere het pottenbakkersplein waar duizenden potten staan te drogen. Het is natuurlijk interessant even bij de pottenbakkers te kijken hoe de potten worden gemaakt.
Een andere bezienswaardigheid is de Sun Dhoka, de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur. Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.
Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Dag 8 en 9 Raften Bhote Kosi of Trisuli

Trisuli - een rustige rivier die geschikt is voor mensen die voor het eerst gaan raften en voor families. Tochtjes op de Trisuli zijn erg populair en worden vaak gecombineerd met een bezoek aan het Chitwan N.P. voor een safari.

De Trisuli loopt langs de hoofdweg van Kathmandu naar Pokhara en is daardoor makkelijk bereikbaar. We overnachten u in een tent op de oevers van de rivier.

Op de Trisuli kan het gehele jaar geraft worden.

Bhote Kosi - onze persoonlijke favoriet !!!! Het is de ideale gelegenheid om in korte tijd kennis te maken met alles dat raften zo spannend maakt.
 Het arrangement begint met een 3 uur durende busreis die u bijna tot de grens met Tibet brengt. De eerste dag bevaren we het onderste gedeelte van de rivier en wennen we alvast aan de boot, het peddelen en oefenen we op allerlei situaties die zich de dag erna kunnen gaan voordoen.
Onderweg passeren we diverse dorpjes waar men vrolijk naar ons zwaait en op de oevers van de rivier wordt door onze begeleiders een uitgebreide lunch gemaakt. Het uitzicht is vaak adembenende mooi.

We overnachten in The Last Resort, een luxe onderkomen vlak bij de grens met Tibet. Na een heerlijk ontbijt wacht ons talloze rapids van verschillende niveaus op de woeste Bhote Kosi. Gemiddeld zijn de rapids niveau 4 met een enkele 5, sensatie dus !!! Met grote snelheid raften we door prachtige canyons naar het eindpunt waar onze bus ons al opwacht.

Dag 10 Kathmandu – Pokhara (of Pokhara bij raften Trisuli)

Afhankelijk van het gekozen raft arrangement reizen we vandaag per bus naar Pokhara (Bhote Kosi rafttocht) of genieten we van een vrije dag in het subtropische Pokhara (Trisuli rafttocht).

Dag 11 – 15 Trekking Annapurna gebergte, inclusief Poon Hill

Korte en niet al te zware trekking in het Annapurna gebergte waarbij u één van de mooiste uitzichtpunten in de Himalaya bezoekt; Poon Hill (3210m). Tijdens deze trekking verblijven we in lodges. Uw bagage wordt vervoerd door dragers.
Poon Hill is een beroemd uitkijkpunt in de Annapurna regio. De zonsopkomst is niets voor niets wereldberoemd. Vanaf Poon Hill ziet u tijdens een prachtige zonsopkomst veel Himalaya pieken van zowel de Dhaulagiri keten als de Annapurna keten.

De trek zelf biedt veel van al het moois dat Nepal te bieden heeft. We lopen langs rivieren, watervallen en door valleien. Af en toe passeren we lange hangbruggen. U maakt kennis met de lokale Gurung bevolking die hun dorpjes gebouwd hebben op terrasvormige heuvels.
Vooral in het voorjaar zijn rododendron bossen hier prachtig en steeds weer kijkt u uit over ’s werelds hoogste bergen.

Trekking * Pokhara – Naya Pull – Birethanti – Tikhedunga (1570m)
Na het ontbijt starten we met een anderhalf uur durende taxirit naar Naya Pull. De rugzakken worden opgeladen en we starten met de tocht. Na een rommelig stukje door dorpjes met talloze winkeltjes komen we bij een grote hangbrug. Aan de overkant van de brug ligt het dorpje Birethanti en hier begint de trekking voor ons gevoel pas echt. We lopen door subtropisch heuvellandschap en fraaie bossen die rijk behangen zijn met mossen en varens.

Trekking * Tikhedunga – Ghorepani (2850m)
Bijna de hele dag moeten we klimmen vandaag. Vanaf het op 1500m hoogte gelegen Tikhedunga stijgen we door mooie bossen naar Ghorepani. Onderweg is er een kans dat we apen zien. Lange stijgingen over traptreden worden afgewisseld met korte steile afdalingen. Naarmate de dag vordert worden de weidse uitzichten op de toppen van de Himalaya steeds talrijker. In Ghorepani, een dorp dat voornamelijk bestaat uit lodges, is het uitzicht op de steile wanden van de Annapurna indrukwekkend. Verder zien we de heilige Macchapuchare (vissenstaart) en de Dhaulagiri. In de namiddag tijdens de zonsondergang kleuren de toppen van deze reuzen feloranje.

Trekking * Ghorepani – Tadapani (2590m)
Heel vroeg staan we vandaag op. Nog in het donker klimmen we naar het beroemdste uitkijkpunt van Nepal, Poon Hill (3210m). We zijn niet de enige boven, nagenoeg alle wandelaars in Ghorepani volgen ons voorbeeld.  De zonsopkomst is hier geweldig, het uitzicht op langzaam oranje kleurende bergen als de Dhaulagiri, Annapurna’s en Macchapuchare is overweldigend.
Na het ontbijt lopen we over een bergkam door dichte bossen en af en toe kunnen we een blik werpen op de 7219m hoge Annapurna South. Achter ons blijven we nog een tijdje uitzicht houden op de Dhaulagiri. De lange afdaling naar de Bhurundi Khola moeten we meteen bekopen met een steile klim. Eenmaal boven zijn we meteen in Tadapani, een dorpje dat uit een aantal lodges bestaat. Hier overnachten we. De Hiunchuli, Annapurna South en Macchapuchare bepalen het beeld.
Trekking * Tadapani – Ghandrung (1950m)

Vandaag doen we het rustig aan, door mooie bossen vervolgen we onze weg richting Ghandrung. Ghandrung is een levendig langgerekt Gurung dorpje en er zijn veel restaurantjes, guesthouses en winkeltjes.
Vanaf het terras voor onze lodge hotel Milan genieten we van een schitterend uitzicht op onder meer Hiunchuli, Macchapuchare en Annapurna South.

Trekking * Ghandrung – Birethanti - Pokhara
View for big imageNa een paar uurtjes dalen over brede paden, langs terrasvormige rijstveldjes en door kleine dorpjes bereiken we Birethanti. Hier steken we een hangbrug over en klimmen naar Chandrakot. Plotseling staan we dan aan de weg tussen Pokhara en Beni en is onze trekking in de Annapurna regio ten einde.
Met een bus of taxi laten we ons in Pokhara bij ons hotel afzetten. Aan de oevers van het prachtige Phewa meer kunnen we de rest van de dag bijkomen van een onvergetelijke tocht. Verder zijn er talloze restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Erg populair is het maken van een boottochtje op het prachtige Phewa meer. Ook is het mogelijk fietsen te huren, een vleermuizengrot te bezoeken of natuurlijk gewoon heerlijk te luieren aan de oevers van het meer en een beetje te shoppen. ’s Avonds kan je heerlijk uit eten gaan in één van de talloze restaurantjes aan de oevers van het meer. In een aantal restaurants is het mogelijk het eten te combineren met een typische Nepalese dans- en zangavond.

Dag 16 Pokhara

Dag ter vrije besteding in Pokhara.
Een Nepal reis is niet compleet zonder een bezoek aan het subtropische Pokhara waar u verblijft aan het schitterend gelegen Phewa meer. Hier genieten we na onze trekking van een vrije dag.

Pokhara staat bekend om zijn relaxte sfeer, er zijn talloze restaurantjes langs het meer.
Vanaf de oevers van het Phewa meer heeft u prachtig uitzicht op de Himalaya-toppen van het Annapurna massief en de heilige Macchapuchare. U kunt hier prachtig wandelen, fietsen en natuurlijk hoort een tochtje in een roeiboot op het Phewa meer er bij.

Vanuit Pokhara kan een prachtige dagtocht naar Sarangkot worden gemaakt. Vanuit dit hooggelegen dorp heeft u fantastisch uitzichten op de overweldigende witte bergtoppen van de Himalaya.
Een andere bezienswaardigheden is de Mahendra grot, die ook wel vleermuizengrot wordt genoemd. Eenmaal binnen begrijpt u waarom.
De Devi fall is een waterval in het zuiden van Pokhara waar het water uit een rivier spectaculair in een grot verdwijnt. De grot is tegen betaling te bezichtigen.

De durfals en avonturiers onder ons kunnen in Pokhara paragliden. Wilt u wel vanuit de lucht genieten van de fantastische uitzichten maar is paragliden iets te veel gevraagd dan kunt u ook mee met een tocht per luchtballon.

Maar….u kunt natuurlijk ook gewoon in de tuin van één van de vele restaurants aan het meer heerlijk luieren en genieten van het mooie uitzicht over het meer en de bergen van de Annapurna die u in de verte ziet liggen.

Dag 17 – 19 Pokhara – Chitwan N.P. (Sauraha) – Kathmandu

View for big pictureRoyal Chitwan N.P.

Het Royal Chitwan N.P. is één van de mooiste en bekendste wildparken in Azië en is gelegen in de zuidelijke Terai aan de grens met India. Een safari in dit subtropische park is ideaal te combineren met een rafttocht op de Trisuli of een verblijf in Pokhara. In het park leven onder meer neushoorns, krokodillen, apen en Bengaalse tijgers. Verder komen er in het park meer dan 450 verschillende soorten vogels en bijna 70 vlindersoorten voor.

We verblijven in Sauraha, een dorpje gelegen aan de rand van het Chitwan N.P.  Aan de gezellige oevers van de Rapti rivier genieten we van een onvergetelijke zonsondergang. Gedurende de dag zien we de tamme olifanten van het park hun dagelijkse “duik”in de rivier nemen.
Het arrangement dat wij u aanbieden is ideaal als kennismaking met het Royal Chitwan N.P. U verblijft u in een luxe resort aan de rand van het park. De heen- en terugreis per bus, verblijf op basis van volpension in het resort (2-persoonskamer), en een compleet programma met begeleiding door een Engels sprekende gids zijn inbegrepen.

Het programma dat wij u in Chitwan aanbieden bestaat globaal uit:

 1. rondwandeling met gids, kennismaking met Tharu cultuur inclusief een bezoek aan typische Tharu-woningen die gebouwd zijn met behulp van olifantengras. Bezoek aan een olifantenverblijf en –trainingscentrum en Chitwan museum
 2. ’s avonds Tharu cultureel programma (1 uur) met zang en stokdansen
 3. kanotocht in een boomstamkano over de Rapti rivier
 4. junglewalk (ongeveer 3,5 uur)
 5. olifantentocht door Chitwan N.P.
 6. vogel”spotting” tijdens wandeling langs de oevers van de Rapti rivier 

Optioneel kunt u er voor kiezen uw verblijf in het park met een dag te verlengen. Hierbij kunt u o.a. een 3-4 uur durende  jeepsafari (4WD) door het park maken.

Tijdens uw verblijf in het Chitwan N.P. is het ook mogelijk in het park zelf te verblijven. Het vergroot natuurlijk de “wild”en “natuur”beleving maar is wel duurder. Neem contact met ons op voor de meerprijs.

Dag 20 Kathmandu - sightseeing Patan

Patan ofwel Lalitpur ligt ten zuiden van Kathmandu en is er als het ware mee vergroeid. Ook in Patan vinden we een prachtig centraal plein (Durbar Square) met schitterende tempels, pagodes en paleizen. Dat Patan een belangrijk Boeddhistisch bolwerk is blijkt uit de talloze kloosters in de stad waarvan de Gouden Tempel (Kwa Bahal) de bekendste is. Het koninklijk paleis is een mooi complex met een gouden toegangspoort, versierde hekken, binnenpleinen en tempels.
Kennis maken met de geschiedenis van Nepal kunt u in het Patan museum.

Na terugkeer in Kathmandu is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 21 en 22 Kathmandu - vertrek

Afhankelijk van uw vertrektijd naar Nederland kunt u vandaag uw laatste inkopen doen of nog eens door de straten van Kathmandu slenteren.

Dagen ter vrije besteding. Ongeveer 3 uur voor vertrektijd gaat u per taxi naar de luchthaven.

N.b.: Elke Nepal Compleet reis kan naar eigen wens worden samengesteld. Het is altijd mogelijk van bovenstaand programma af te wijken en het aan te passen op uw specifieke wensen.

Kijk ook op onze website onder aanvullende programma’s in Nepal voor de diverse mogelijkheden
[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]

Prijzen Nepal Compleet - 22 dagen

€ 1,455 (2 personen)

€ 1,320 (4 personen)

Inbegrepen:

 • hotels/guesthouses/tenten
 • excursies / sightseeing volgens dagprogramma
 • raften Bhote Kosi / Trisuli inclusief alle materiaal
 • overnachting tijdens rafting
 • maaltijden tijdens rafting
 • volledig verzorgde trekking, inclusief gids/porters, 3 maaltijden per dag
 • trekkingpermit / ACAP fee
 • vervoer bagage tijdens trekking tot 12 kilo
 • lokaal vervoer tijdens reisdagen volgens programma
 • volledig verzorgd arrangement Chitwan N.P.

Niet inbegrepen:

 • internationale vlucht en toeslagen
 • frisdranken en alcoholische dranken tijdens trekking en Chitwan N.P.
 • overige maaltijden
 • lokale luchthavenbelasting en toeristenbelasting bij vertrek uit Nepal
 • vaccinaties
 • visa
 • persoonlijke verzekeringen en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • facultatieve excursies
 • fooien
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.