Nederlands

Engels
TREKTOCHT OP HEMELSE HOOGTE - Reisverhaal LADAKH [Klik hier]

LADAKH - Rafting

Net als Nepal is ook Ladakh is een waar paradijs voor rafters en kayakers. Steeds vaker combineren toeristen in Ladakh een trekking met een raftavontuur op één van de prachtige rivieren van Ladakh. De combinatie tussen de opwinding van het raften in combinatie met de adembenemende landschappen in Ladakh is werkelijk uniek.

Er is voor ieder wat wils, van eenvoudige dagtochten over de Indus tot meerdaagse tochten over de spectaculaire Zanskar rivier die tot de meest mooiste ter wereld gerekend kan worden.

Hemis - Choglamsar (1 dag)
Na een bezoek aan het wereldberoemde boeddhistische klooster van Hemis raften we ongeveer 30 kilometer over de hier rustige Indus rivier. We komen nauwelijks stroomversnellingen van betekenis tegen maar de tocht is wel heel erg mooi. Onderweg varen we o.a. door de dorpjes Stakna, Thikse en Shey.

Phey - Nimo (1 dag)
Bij het dorpje Phey laten we de boten te water voor een spectaculaire trip (graad 2/3)van ongeveer 17 kilometer. Over de snelstromende rivier raften we door een schitterend landschap. In Nimo waar de Zanskar rivier en de Indus samenkomen eindigt ons avontuur.

Nimo - Alchi (1 dag)
Voor wat meer ervaren mensen is deze rafttocht een uitdaging. Grote golven en een krachtig stuk rivier staan garant voor spannende en spectaculair raften waarbij de stroomversnellingen goed "aangestuurd"moeten worden.
We eindigen in Alchi waar het beroemde eeuwenoude klooster bezichtigd kan worden.

Remala - Nimo
Werkelijk UNIEKE rafttocht voor ervaren rafters !!! Deze tocht combineert een schitterende jeepsafari vanaf Leh door de Suru vallei naar Zanskar met een 150 kilomtere lange rafttrip (graad 1 - 4) over de spectaculaire Zanskar rivier. Onderweg stoppen we onder meer in Mulbekh en Rangdum (klooster).

Tijdens deze tocht zijn er onderweg interessante excursies naar typische Ladakhi dorpjes en boeddhistische kloosters. Bij Nimo waar de Zanskar rivier en de Indus samenkomen beëindigen onze tocht en rijden terug naar Leh.

Jeepsafari Leh - Zanskar
Deze werkelijk fantastische jeeptour is grofweg in 2 stukken in te delen. Het eerste deel van de tocht leidt ons door grotendeels prachtige maanlandschappen naar de op één na grootste stad van Ladakh, Kargil . De afstand tussen Leh en Kargil bedraagt 235km. Onderweg passeren we talloze boeddhistische kloosters en passeren via een weg met eindeloos veel haarspeldbochten 2 hoge bergpassen, de Photo La en de Numika La.

 Bij Kargil verlaten we de weg die eindigt in Srinagar en rijden we in zuidelijke richting de prachtige Suru Vallei in. Deze 240km lange weg is één van de mooiste wegen ter wereld.

 Alleen de eerste 90km van deze weg is verhard. We rijden langs de met sneeuw bedekte toppen van het bergmassief van de Nun (7135m) en de Kun (7035m). Vanaf de top van de ruim 4400m hoge Pensi La hebben we geweldig uitzicht op de Durung Drunggletsjer, één van de langste gletsjers in de Indiase Himalaya. We eindigen de jeeptour in het op 3500m hoogte gelegen Padum in Zanskar.

 Zanskar is een eeuwenoud koninkrijkje dat diep in het hart van de Himalaya ligt. 9 maanden per jaar is deze afgelegen en dunbevolkte vallei afgesloten van de buitenwereld door een dikke laag sneeuw. Zanskar dankt zijn faam natuurlijk aan de fabelachtig mooie landschappen maar ook aan het feit dat je hier mijlenver verwijdert lijkt van de moderne wereld en zijn bewoners. Zanskar is het grootste gedeelte van het jaar afgesloten van de buitenwereld. Het gebied is alleen gedurende een paar weken in de winter te bereiken over de bevroren rivier. Deze route staat bekend als de Chaddar en het is een barre tocht over het ijs, waaraan weinigen zich wagen. Er moet soms over de rotsen geklommen worden en temperaturen kunnen dalen tot 40gr onder nul.

Voor verdere details over bovenstaande jeepsafari zie aanvullende programma's Ladakh, jeeptour Suru Vallei & Zanskar, op deze website.

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.