Nederlands

Engels
TREKTOCHT OP HEMELSE HOOGTE - Reisverhaal LADAKH [Klik hier]

LADAKH - Jeeptour Tso Kar & Tso Moriri

  1. Leh - Thukje (over 5260m hoge Taklang La)
  2. Thukje (Tso Kar) - Korzok (Tso Moriri)
  3. Korzok (Tso Moriri)
  4. Korzok - Leh
  •  Fantastische 4-daagse jeeptour naar Rupshu, behorende tot de immense hoogvlakte Chang Tang.
  • Overnachting in tenten
  • Inclusief maaltijden
  • Vertrek en aankomst in Leh (Ladakh)

Rupshu
In het zuidoosten van Ladakh, niet ver van de grens met Tibet, ligt Rupshu, een gebied dat deel uitmaakt van de werkelijk immense hoogvlakte Chang Tang. Deze hoogvlakte strekt zich tot diep in Tibet uit. In het desolate berggebied zijn slechts enkele kleine nederzettinkjes. De weidse uitzichten zijn indrukwekkend. Het totale landschap van ruige ravijnen en afgelegen valleien maakt diepe indruk op iedere bezoeker. 's Avonds kleuren de bergtoppen fraai in het licht van de ondergaande zon.

Rupshu is ook het land van de Changpa (Tibetaanse nomaden) en de Kyang (wilde ezels). De nomaden (dropka's) leven hier al vele eeuwen en trekken in hun grote tenten het hele jaar rond.

In de zomer zijn ze te vinden in de hoge graslanden (phu) van Rupshu, in de winter verblijven ze tegenwoordig vaak in en rond Korzok, min of meer het "hoofdkwartier"van de Dropka's.

Dag 1: Ongeveer 3 uur rijden van ons guesthouse in Leh ligt de kleine nederzetting Rumtse (4000m). Het is het laatste Ladakhi dorpje op weg naar ons hoofddoel, de meren van Tso Kar en Tso Moriri.

Vanaf Rumtste verlaten we Ladakh en begint de eindeloze klim naar Chang Tang. We passeren op de eerste dag ook meteen de hoogste pas op onze route, de 5260m hoge Taklang La. Alleen de weg over de Khardong La (5600m), de toegangspoort tot de Nubra vallei, is hoger.

We overnachten vlak voor het Tso Kar meer in het kleine dorpje Thukje (4485m)

Dag 2: De volgende dag is het nog een klein stukje rijden naar Tso Kar (4485m), White Lake. Deze bijnaam dankt het zoutmeer aan de dikke witte en gele zoutkorsten die zich op de drassige oevers van het meer bevinden. Zout uit het meer wordt in heel Ladakh en Kashmir verkocht.

Vanaf de kant van de weg kijk je uit op de schitterende bergtoppen die zich achter het meer bevinden. Aan de oevers van het meer broeden in de zomer de zeldzame zwartnekkraanvogels. Ook de kyang (wilde ezels) laten zich hier vaak zien. (Op de voorzijde van de brochure van Himalayan Rock en bij het openen van de website van Himalayan Rock ziet u een foto die in de buurt van Tso Kar is genomen. Op de voorgrond ziet u de zeldzame kyang).

Later op de dag rijden we over de 4950m hoge Polokongpa La. Bovenop de pas wapperen de gebedsvlaggen uitbundig. De weg tussen Tso Kar en Tso Moriri voert ons vervolgens door fantastische woestijnachtige landschappen. We genieten van prachtige vergezichten.

Na een zigzag beklimming van de volgende pas, de Namshang La, dalen we geleidelijk af naar het afgelegen turqoise gekleurde meer Tsashang Tso dat de bijnaam Emerald Lake ook echt verdient. Vanaf Tsashang Tso is het niet ver meer naar Tso Moriri. We overnachten aan de oevers van het meer op de camping in Korzok.

Dag 3: Vandaag bezoeken we het dorpje Korzok, het nomadenhoofdkwartier van Rupshu. Ook is er de mogelijk een wandeling te maken naar de hoger gelegen gedeelten achter het dorpje waar in de hoger gelegen vlakten vaak nomaden verblijven. We proberen er een nomadentent te bezoeken om er yakboterthee te drinken maar dat wordt niet altijd op prijs gesteld. Tijdens ons laatste bezoek mochten we wel binnenkomen maar de nomaden weigerden wel de honden vast te leggen... De keus was dus eenvoudig.

Natuurlijk wandelen we vandaag ook langs de oevers van Tso Moriri. Tso Moriri is een kobaltblauw gekleurd meer dat compleet wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen. Het ligt op een hoogte van 4550m. De bijnaam van dit meer luidt dan ook "Mountain Lake". Het meer zelf is zo'n 28km lang en 8km breed.

Het dorpje Korzok waar we weer overnachten is een "Changpa"nederzetting. Er leven ongeveer 500 mensen en er is een heel klein restaurantje en een kloostertje (350 jaar oud).

Dag 4: We nemen afscheid van Tso Moriri en rijden door smalle bergvalleien richting Chumathang. De heetwaterbronnen hier zijn beroemd in heel Ladakh om hun helende werking. Het complex zelf stelt niet al te veel voor maar bij het restaurantje drinken we iets. Onderweg stoppen we nog even bij de Mahe brug. Vanaf Chumathang rijden we langs de Indus terug naar ons guesthouse in Leh.

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]
WANDELTOCHTEN, CULTUURREIZEN en MOUNTAINBIKETOCHTEN
Himalayan Rock Treks & Expedition Pvt. Ltd.
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.