Nederlands

Engels
TREKTOCHT OP HEMELSE HOOGTE - Reisverhaal LADAKH [Klik hier]

LADAKH – Nubra vallei (trekking)

1. Amsterdam – New Delhi
2. New Delhi – Ladakh (Leh)
3. Leh
4. Leh – Thikse – Shey - Stok
5. Leh- Sabu – Sabu phulu
6. Sabu phulu – Digar La – Chumik Yokma phulu
7. Chumik Yokma phulu - Digar
8. Digar – Agyam - Ose
9. Ose – Rong - Khalsar
10. Khalsar – Sumur – Diskit – Panamik – Hundar (taxi)
11. Hundar - Skarchen
12. Skarchen – Hundar Dok -Tingtse
13. Tingtse – Lasermo La base camp
14. Lasermo La base camp – Lasermo La – Phyang phulu
15. Phyang phulu – Phyang gompa - Phyang
16. Phyang - Leh
17. Leh
18. Leh
19. Leh – New Delhi
20. New Delhi
21. New Delhi - Amsterdam

Ladakh Nubra Vallei (trekking)

Trekking door de schitterende vruchtbare dalen van de Nubravallei waar de Shayok- en Nubra rivier doorstromen. Er groeien hier schitterende bloemen, planten en er zijn talloze vruchtenboomgaarden, gelegen rond afgelegen dorpjes.
De Nubra vallei ligt ten noorden van Leh is lang afgesloten geweest van de buitenwereld, het is dan ook nog een authentiek stukje Ladakh.
Onze tocht in dit gebied is dan ook een prachtige combinatie tussen natuur en cultuur.

Himalayan Rock begeleiding door Engels sprekende Ladakhi gids, paarden, paardenman en kok.

Dag 1 Amsterdam – New Delhi

Vlucht vanuit Amsterdam naar de Indiase hoofdstad New Delhi.

Dag 2 New Delhi – Leh (hoofdstad van Ladakh)

In het holst van de nacht arriveren we op Indira Gandhi Airport, het internationale vliegveld van New Delhi. We halen onze bagage op en gaan meteen door naar de lokale luchthaven.

Op het vliegveld wachten we op de vlucht van New Delhi naar Ladakh die bij goed weer heel vroeg in de morgen vertrekt. Het is een spectaculaire vlucht van een uurtje die we niet snel zullen vergeten. Vanuit het vliegtuig hebben we bij helder weer adembenemende uitzichten op de Himalaya. In de morgen zien we de besneeuwde toppen van het ultieme berglandschap onder ons langzaam oranje kleuren in de opkomende zon.

Van het vliegveldje in het koude Leh worden we door opgehaald met een busje en naar ons onderkomen van de eerste dagen gebracht. We verblijven in Shanti Guesthouse, een gezellige lodge die in typische Ladakhi-stijl is gebouwd. Het guesthouse wordt gerund door onze gastheer Tsering, zijn vrouw Dolkar en familie.

De eerste dag doen we het heel rustig aan. Leh ligt op bijna 3600m hoogte en het zal ons even tijd kosten om aan deze hoogte te wennen. Aanbevolen wordt dan ook om het de rest van de dag heel rustig aan te doen en inspanningen te vermijden.

Vandaag eten we mee met de familie in onze lodge. Iedere avond wordt er in het keukentje van de lodge door de familie een heerlijk 3 gangen-menu samengesteld.

Dag 3 Leh

Ook vandaag doet u het ter acclimatisatie nog rustig aan. Mooie wandeling rond en door Leh. Vanuit het guesthouse kunt u een prachtige wandeling maken. Door gerstvelden loopt u naar het hoog boven Leh gelegen oude koninklijk paleis vanwaar u mooi uitzicht heeft over de stad. Via het Namgyal Tsemo klooster daalt u af naar Leh. U maakt kennis met de oude stad, die bestaat uit een doolhof van steegjes en smalle straatjes. U loopt over de Main Bazar en bezoekt de overdekte marktjes waar van alles te koop is.
Aan het eind van de Bazar is de Jama Masjid moskee. Aan de Sankar Rd. in Leh is dagelijks een prachtige film over Ladakh te zien (Ancient Futures). Langs de Main Bazar in Leh vindt u talloze Tibetaanse restaurantjes waar u kennis kunt maken met traditionele Ladakhi en Tibetaanse gerechten.

Dag 4 Leh – Thikse Gompa – Shey – Stok - Leh

Deze dag begint u met een pittige klim naar Shanti (=vrede) Stupa. Vlakbij uw guesthouse loopt u via 554 (!!!) trappen omhoog naar de glanzend witte stupa. Boven is een theehuisje. Vanaf het plateau bij de stupa is het uitzicht over Leh en de Indusvallei werkelijk prachtig. Hoog boven de Indusvallei strekt zich de Stokketen met de karakteristieke 6123m hoge Stok Kangri uit.

Na het ontbijt beginnen we met de verkenning van de Indusvallei ten zuiden van Leh. Na vertrek uit Leh komt u na ongeveer 7 kilometer bij de Tibetaanse nederzetting Choglamsar. Hier wonen Tibetaanse vluchtelingen die zich vanaf de uittocht uit Tibet in 1959 hier hebben gevestigd.

Vanaf Choglamsar is het niet ver naar Thikse Gompa. Het 15e eeuwse klooster van Thikse is prachtig tegen een heuvel gebouwd en is zeer indrukwekkend om te zien. Het klooster staat op de top van de heuvel en eronder liggen de witte verblijven waar de monnikken van dit grote kloostercomplex verblijven. De aanblik doet denken aan dat van de beroemde Potala in Lhasa (Tibet). In één van de tempels staat een werkelijk prachtig 15 meter hoog beeld van Maitreya (Boeddha van de toekomst).
Vanaf de kloosterdak is het uitzicht over de Indusvallei en de Stokketen in het westen ongeëvenaard.

Na het bezoek aan Thikse volgen we al wandelend de loop van de Indus tot we het oude zomerpaleis van Shey bereiken. Shey is de oude hoofdstad van Ladakh en vroeger leefden hier de koningen van Ladakh. Tegenwoordig is het paleis verlaten. In een tempel van het paleis bevinden zich een reusachtig Boeddhabeeld en fraaie muurschilderingen. Vlak onder het paleis ziet u mooie 11e eeuwse rotstekeningen en fraaie chörtens. Via een trap klimt u naar de top van het paleis. Tussen kleurige, uitbundig wapperende gebedsvlaggen heeft u prachtig uitzicht op de Stokketen en de talloze stupa’s die in het woestijnlandschap rondom het paleis.
 
Na de lunch in Shey rijden we terug en bij Choglamsar steken we de brug over de Indus over richting Stok. Stok is een leuk klein plaatsje. Hier staat het oude paleis van de koning van Ladakh op een heuvel. Het paleis is nu verbouwd tot een museum. Er zijn mooie thangka’s (schilderijen) en allerlei religieuze voorwerpen te zien.

We overnachten weer in Shanti Guesthouse in Leh.

Dag 5 Leh – Sabu (3700m) – Sabu phulu (4350m)

Vroeg in de morgen vertrekken we vanuit ons guesthouse per taxi naar Sabu Zong (3700m). Hier starten we onze trekking en langzaam stijgen we naar boven de 4000m. In verband met onze acclimatisatie overnachten we redelijk hoog (4350m) bij een aantal verlaten hutten van herders die Sabu Phulu wordt genoemd.

Dag 6 Sabu phulu –Digar La (5210m) –Chumik Yokma phu (4680m)

Het wordt een zware krachtproef vandaag. Al snel bereiken we het Digar La base camp en vanaf hier stijgen we steil richting de Digar La. Langzaam slingeren we naar boven tot we de door talloze gebedsvlaggen gemarkeerde pas van 5210m. De hoogte speelt ons hier duidelijk parten. Eenmaal boven vergeten we alles even. De uitzichten op de Karakoram- en Zanskar toppen zijn fenomenaal.
Onze overnachtingsplaats bereiken we na een lange afdaling van rond de 4uur. We kamperen op een weide van de inwoners van het verderop gelegen dorpje Digar.

Dag 7 Chumik Yokma phu (4680m) – Digar (3900m)

We dalen verder af over de zomerweiden (phu) van Digar waar de dropka’s hun kuddes hoeden. Digar is een authentiek Ladakhi dorpje dat wordt omring door mani muren en stupa’s. Het is gelegen tussen groene veldjes en er is een klein kloostertje dat we kunnen bezoeken. Vlak buiten het dorp zien we prachtig geërodeerd gesteente.

Dag 8 Digar (3900m) – Agyam (3290m) – Ose (3270m)
00
Vandaag krijgen we een totaal ander landschap te zien dan voorheen in de Indusvallei. We kijken uit over de Shayok rivier die we vanaf nu gaan volgen tot we de Nubra vallei bereiken. De vele vertakkingen van de Shayok rivier zorgen via irrigatiekanaaltjes voor vruchtbare velden rond de dorpen. We kamperen langs de Shayok rivier bij het kleine dorpje Ose.

Dag 9 Ose (3270m) – Rong (3250m) – Khalsar (3150m)

Het dorpje Rong ligt als een soort oase in het gortdroge berg landschap waar we doorheen lopen. Het is hier vaak erg heet. Na Rong lopen we verder tot we de weg Leh – Khardong La bereiken. Hier overnachten we in Khalsar (3200m).

Dag 10 Khalsar (3150m) – Sumur – Diskit – Panamik – Hundar (3000m)
(excursiedag per taxi)

Per taxi verplaatsen we ons vandaag naar Hundar vanwaar we morgen onze trekking zullen vervolgen. Vandaag bezoeken we het Samstanling klooster in Sumur en de indrukwekkend gelegen gompa van Diskit. In Panamik kunnen we baden in de heetwaterbronnen. Deze “rustdag”eindigen we in Hundar. Hundar is een klaar, langgerekt dorp in een bosachtige omgeving, er zijn 2 kleine kloostertjes.

Dag 11 Hundar (3000m) – Skarchen (3550m)

Het begin van de 2e helft van onze reis. Meteen na vertrek zien we de mooiste mani muren van de complete trekking in de Nubra vallei. Op de muren zijn zelfs afbeeldingen van stupa’s uitgehakt en natuurlijk zien we ook de gebeden (om mani padme hum) in de muren. We lopen verder door de smalle kloof van de Hundar rivier en later hebben we mooie uitzichten op de achter ons gelegen Nubra vallei.
Hoog boven de rivier zien we de besneeuwde toppen van de Ladakh keten. We kamperen op ruim 3500m hoogte bij het dorpje Skarchen.

Dag 12 Skarchen (3550m) – Hundar Dok (4650m) – Tingtse (4150m)

Vandaag wacht ons een lange klim van Skarchen naar Hundar Dok. Tijdens de tocht van vandaag passeren we het dorpje Wachan. Vanaf hier zien we de hoogste top van Ladakh, de 7670m hoge Saser Kangri. De witte toppen van de Karakoram en de Zanskar keten bieden fantastische vergezichten. Na de klim en de afdaling door de phu van de inwoners uit het langgerekte dorp Hundar Dok bereiken we onze campingplaats Tingtse.

Dag 13 Tingtse (4150m) – Lasermo La base camp (4900m)

Door een fantastisch landschap klimmen we hoger en hoger. De gletsjer van de Lasermo La zien we liggen en deze blijft ons de komende tijd steeds in beeld. Na een lange dag wacht ons vandaag een koud nachtje.

Dag 14 Lasermo La base camp (4900m) – Lasermo La (5300m) – Phyang phulu (4400m)

Vanuit het basiskamp stijgen we langzaam naar de 5350m hoge Laserma La. Onderweg is het uitzicht op de enorme gletsjers van de omliggende bergwanden indrukwekkend. Mooier en mooier wordt het. Ook vanaf de pas, die traditiegetrouw bedolven is onder wapperende gebedsvlaggen, zijn de vergezichten schitterend.
Na de pas dalen we steil af tot de Phyang rivier. Na de rivier wordt het gemakkelijker en na een tijdje bereiken we de bergweide Phyang phulu.

Dag 15 Phyang phulu (4400m) – Phyang gompa – Phyang (3500m)

Na een afdaling bereiken we de eerste velden van het dorpje Phyang. We kamperen op een weide aan het einde van het dorpje. We hebben ruimschoots de tijd om het bijna 500 jaar oude Phyang gompa (klooster) te bezoeken. Phyang is een typisch Ladakhi dorp dat lijkt op een oase. Het bestaat uit huizen die gebouwd zijn in typische Ladakhi stijl en de groene velden worden er gevoed door de irrigatiekanaaltjes.

Dag 16 Phyang - Leh

We rijden terug naar Leh waar we weer in het Shanti Guesthouse verblijven.

De volgende dagen uit het programma kunnen worden gebruikt als reservedagen voor de trekking in de Nubra Vallei. Problemen met de hoogte of weersomstandigheden zouden dit noodzakelijk kunnen maken. In voorkomende gevallen beslist de Ladakhi gids van Himalayan Rock over het te volgen programma.

Dag 17 en 18 Leh

Dag ter vrije besteding. Vraag in Shanti Guesthouse naar de vele mogelijkheden om deze dag te besteden of kijk op naar onze aanvullende programma’s op de website. Een aanrader is een dagtrip per jeep naar de bijzondere kloosters van Likir en Alchi of een bezoek aan de vallei waarin de afgelegen kloosters van Chemre en Takthok (rotsdak) liggen. U kunt natuurlijk ook gewoon rustig bijkomen in Leh.

Dag 19 Leh – New Delhi

Vandaag neemt u vroeg in de morgen afscheid van Tsering en Dolkar. Met de taxi rijden we in een kwartiertje naar het vliegveldje van Ladakh. Vanaf het kleine vliegveldje vliegen we terug naar New Delhi. Het wordt bij goede weersomstandigheden weer een prachtige vlucht waarbij we de zon langzaam op zien komen en de met sneeuw bedekte toppen van de Himalaya langzaam oranje zien kleuren, een onvergetelijke aanblik!

Dag 20 New Delhi

Optioneel kunt u ‘s morgens bij het hotel opgehaald worden door onze “riksja-gids” Kumar en maakt u een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van New Delhi.
 • Rode Fort – door Shah Jahan in de 17e eeuw gebouwd. Het Rode Fort ligt aan de oostkant van de stad en heeft zijn naam te danken aan de rode zandstenen muren van het fort. Het fort is gebouwd tussen 1638 en 1649. De hele stad was toen omgeven door een lange muur en er waren 14 toegangspoorten waarvan er nu nog 5 over zijn. Door één van deze poorten (Lahore Gate) komt u het Rode Fort binnen.
 • India Gate – 42m hoge boog die een gedenkteken is aan de Indiase soldaten die in de 1e wereldoorlog zijn omgekomen.
 • Jama Masjid – Indiaas’ grootste moskee, hier kunnen 25.000 moslims bidden. Vanaf de minaret heeft u een schitterend uitzicht over Delhi.
 • Qutb Minar Complex – Complex van gebouwen dat dateert uit de tijd (1199) van de eerste Islamitische heersers over India. De Qutb Minaret is 72,5m hoog en is opgebouwd uit rood zandsteen.
 • Rajghat – Groen park even ten zuiden van het Rode Fort bij de rivier Yamuna. Hier staat een gedenkteken op de plaats waar Mahatma Gandhi gecremeerd is nadat hij in 1948 werd vermoord. Aan de overkant van de weg is het interessante Gandhi National Museum.

De middag is ter vrije besteding. U heeft een laatste kans om nog een keer over de bazaars van Old Delhi te slenteren. De bazaars van Chandni Chowk vormen het hart van het oude Delhi. Overal staan er waren uitgestald in de nauwe, drukke straatjes. U vindt er onder anderen de Khari Baoli, de grootste specerijenmarkt van Azië. Verder zijn er veel kraampjes met gouden en zilveren versierselen en kleurige kleden en kledingstukken. Elk straatje is wel in een bepaald artikel gespecialiseerd.
Winkelen kunt u in de buurt van Connaught Place, vooral de kramen rond Janpath zijn leuk om te bekijken.

Vanavond vertrekt u ongeveer 3 uur voor uw vlucht uit uw hotel naar de internationale luchthaven van New Delhi.

Dag 21 New Delhi - Amsterdam

Uw vlucht naar Amsterdam vertrekt meestal net na middernacht.

Optioneel: 1-daags bezoek aan Taj Mahal, Agra

Optioneel bezoek aan één van de beroemdste en volgens velen het mooiste gebouw van de wereld, de sprookjesachtige Taj Mahal. De Taj Mahal werd net als het Rode Fort en de Jama Masjid in Delhi gebouwd door Shah Jahan. Hij liet de Taj Mahal bouwen ter herinnering aan zijn favoriete echtgenote Mumtaz Mahal. Zij overleed bij de geboorte van hun 14e kind.
De Taj Mahal is hét toonbeeld van perfecte symmetrie en is voornamelijk gebouwd van wit marmer. De Taj wordt geflankeerd door vier 40m hoge minaretten. Vooral vanaf de lotusvijver waarin de Taj prachtig weerspiegelt, is het uitzicht zeer indrukwekkend.

Vertrek ’s morgens heel vroeg en terugkeer naar New Delhi aan het einde van de middag / begin van de avond.fotogalerij

 
[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]

LADAKH – NUBRA VALLEI (trekking)

Inbegrepen

 • ticket New Delhi – Leh v.v.
 • vervoer zoals in dagprogramma
 • excursies volgens dagprogramma
 • overnachtingen in New Delhi (2-pers. kamer + ontbijt)
 • overnachtingen in Leh (Ladakhi family guesthouse)
 • overnachtingen tijdens trekking (tenten)
 • maaltijden tijdens trekking
 • reisbeleiding Ladakhi gids / paarden / paardenman(nen)

Niet inbegrepen

 • ticket Amsterdam – New Delhi v.v.
 • luchthavenbleastingen
 • vaccinaties
 • visa
 • overige maaltijden
 • persoonlijke verzekeringen
 • fooien en uitgaven persoonlijke aard
 • excursies dagen vrije besteding Ladakh en New Delhi
 • vervoer van en naar Schiphol

Overnachtingen

 • New Delhi - middenklasse hotel
 • Leh – Shanti Guesthouse
 • Nubra Vallei - tenten

Vaccinaties

 • DTP
 • Buiktyphus
 • Hepatitis A

Visum

 • Aanvraag bij Ambassade in Den Haag (paspoort / 2 pasfoto’s / € 60)
Zanskar (Padum naar Lamayuru)
Dagprogramma Ladakh - Zanskar
Ladakh Cultureel & Rupshu
Markha vallei Trekking
Culturele winterreis + kloosterfestivals
Kalender kloosterfestivals Ladakh
LEH naar PADUM – Fietstocht met lodge-overnachtingen
Nubra vallei trekking
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.