Nederlands

Engels
TREKTOCHT OP HEMELSE HOOGTE - Reisverhaal LADAKH [Klik hier]

Dagprogramma Ladakh – Cultuurreis (kloosterfestival / jeeptour Rupshu)

1. Amsterdam – New Delhi
2. New Delhi – Ladakh (Leh)
3. Leh
4. Leh
5. Leh- Thikse - Shey
6. Takthok Tse Chu
7. Takthok Tse Chu - Leh
8. Leh – Likir - Yangtang
9. Yangtang – Rizong - Yangtang
10. Yangtang – Hemis Shukpachen
11. Hemis Shukpachen - Tingmosgang
12. Tingmosgang – Lamayuru - Alchi
13. Alchi – Basgo - Leh
14. Leh
15. Leh – Thukje (Tso Kar)
16. Tso Kar – Tso Moriri
17. Tso Moriri (Korzok)
18. Tso Moriri – Leh
19. Leh
20. Leh – New Delhi
21. New Delhi – Agra – New Delhi
22. New Delhi
23. New Delhi - Amsterdam
fotogalerij

Dag 1 Amsterdam - New Delhi

Vlucht vanuit Amsterdam naar de Indiase hoofdstad New Delhi.

Dag 2 New Delhi - Leh (hoofdstad van Ladakh)

In het holst van de nacht arriveren we op het internationale vliegveld van New Delhi. We halen onze bagage op en gaan meteen door naar de lokale luchthaven.

Op het vliegveld wachten we op de vlucht van New Delhi naar Ladakh die bij goed weer heel vroeg in de morgen vertrekt. Het is een vlucht van een uurtje maar we zullen de vlucht niet snel vergeten. Vanuit het vliegtuig hebben we bij helder weer adembenemende uitzichten op de Himalaya. In de morgen zien we de besneeuwde toppen van het ultieme berglandschap onder ons langzaam oranje kleuren in de opkomende zon.

Van het koude vliegveldje in het koude Leh worden we opgehaald met een busje en naar ons onderkomen van de eerste dagen gebracht. We verblijven er in Shanti Guesthouse, een gezellige lodge die in typische Ladakhi-stijl is gebouwd. Het guesthouse wordt gerund door onze gastheer Tsering, zijn vrouw Dolkar en familie.

De eerste dag doen we het heel rustig aan. Leh ligt op bijna 3600m hoogte en het zal ons even tijd kosten om aan deze hoogte te wennen.

Dag 3 Leh

Ook vandaag doet u het ter acclimatisatie nog rustig aan. Mooie wandeling rond en door Leh. Vanuit het guesthouse kunt u een prachtige wandeling maken. Door gerstvelden loopt u naar het hoog boven Leh gelegen oude koninklijk paleis vanwaar u mooi uitzicht heeft over de stad. Via het Namgyal Tsemo klooster daalt u af naar Leh. U maakt kennis met de oude stad, die bestaat uit een doolhof van steegjes en smalle straatjes. U loopt over de Main Bazar en bezoekt de overdekte marktjes waar van alles te koop is. Op de stoepen van de oude stad is het één doorlopende markt.

Aan het eind van de Bazar is de Jama Masjid moskee. Aan de Sankar Road in Leh is dagelijks een prachtige film over Ladakh te zien (Ancient Futures). Langs de Main Bazar in Leh vindt u talloze Tibetaanse restaurantjes waar u kennis kunt maken met traditionele Ladakhi en Tibetaanse gerechten.

's Avonds proberen we een voordracht te regelen door een Geshe, een Tibetaanse dokter in de Boeddhistische filosofie.

Dag 4 Leh

Dag ter vrije besteding in Leh.

Voor een goede acclimatisatie zou u deze dag kunnen beginnen met een pittige klim naar Shanti (=vrede) Stupa. Vlakbij uw guesthouse loopt u via 554 (!!!) trappen omhoog naar de glanzend witte stupa. Boven is een theehuisje. Vanaf het plateau bij de stupa is het uitzicht over het winterse Leh en de Indusvallei werkelijk prachtig. Hoog boven de Indusvallei strekt zich de Stokketen met de karakteristieke 6123m hoge Stok Kangri uit.

Dag 5 Leh - Thikse Gompa - Shey

Na het ontbijt beginnen we met de verkenning van de Indusvallei ten zuiden van Leh. Na vertrek uit Leh bereiken we na ongeveer 7 kilometer de Tibetaanse nederzetting Choglamsar. Hier wonen Tibetaanse vluchtelingen die zich vanaf de uittocht uit Tibet in 1959 hier hebben gevestigd.

Vanaf Choglamsar is het niet ver naar Thikse Gompa . Het 15 e eeuwse klooster van Thikse dat uit 12 verdiepingen bestaat is prachtig tegen een heuvel gebouwd en is zeer indrukwekkend om te zien. Het klooster staat op de top van de heuvel en eronder liggen de witte verblijven waar de monnikken van dit grote kloostercomplex verblijven. De aanblik doet denken aan dat van de beroemde Potala in Lhasa (Tibet). In één van de tempels staat een werkelijk prachtig 15 meter hoog beeld van Maitreya (Boeddha van de toekomst).

Vanaf de kloosterdak is het uitzicht over de Indusvallei en de besneeuwde toppen van de Stokketen in het westen ongeëvenaard.

Na het bezoek aan Thikse volgen we al wandelend de loop van de Indus tot we het oude zomerpaleis van Shey bereiken. Shey is de oude hoofdstad van Ladakh en vroeger leefden hier de koningen van Ladakh. Tegenwoordig is het paleis verlaten. In een tempel van het paleis bevinden zich een reusachtig Boeddhabeeld en fraaie muurschilderingen. Vlak onder het paleis ziet u mooie 11 e eeuwse rotstekeningen en fraaie chörtens. Via een trap klimt u naar de top van het paleis. Tussen kleurige, uitbundig wapperende gebedsvlaggen heeft u prachtig uitzicht op de Stokketen en de talloze stupa's die in het woestijnlandschap rondom het paleis.

We verblijven in een guesthouse in Shey waar we een Amchi (lokale kruidendokter) bezoeken die ons uitgebreid vertelt over de traditionele Tibetaanse geneeskunst. In deze vorm van geneeskunst spelen puur Tibetaanse elementen als astrologie, demonen, voortekenen, rituelen en uitbanningsteksten een belangrijke rol. Chirurgische ingrepen worden zelden gedaan. Wel wordt vaak gebruik gemaakt van brandijzers die de energiebanen naar zieke lichaamsdelen tijdelijk afsluiten.

Volgens overlevering worden ziektes volgens Tibetanen veroorzaakt door boze geesten. Ziektes kunnen worden bestreden door het brengen van offers of het dragen van amuletten met bezwerende teksten.

Dag 6 en 7 Takthok Tse Chu (kloosterfestival met gemaskerde dansen)

In een rustig dal ten zuiden van Leh ligt het Takthok. Letterlijk betekent Takthok "rotsdak". Het kleine maar zeer interessant kloostertje is rond een rots gebouwd waar ooit de Boeddhistische heilige Padmasambhava in een grot mediteerde. In de rots is nu een kleine koele tempel.

We wonen hier het 2-daagse gemaskerde dansfestival bij. Aan het einde van de 2 e en laatste dag van het festival rijden we weer terug naar Leh.

** LET OP: kloosterfestivals vinden elke zomer op verschillende data plaats in diverse kloosters in Ladakh. Bij deze beschrijving zijn wij uitgegaan van het bijwonen van het Takthok festival maar het bijwonen van een festival is afhankelijk van de datum van uw vluchten van en naar Ladakh.

Elders op onze website zijn is de kloosterfestival kalender te vinden.
http://www.himalayanrock.nl/ladakh/kalender_kloosterfestivals_ladakh.htm

Cham

Alle belangrijke kloosters in Ladakh hebben hun eigen jaarlijkse kloosterfestivals (chams). Hierbij worden dramatische Tibetaanse dansen uitgevoerd door gemaskerde monniken die in trance lijken te verkeren. Tijdens deze dansfestivals worden religieuze verhalen uitgebeeld en ze staan bol van symboliek. Veel verhalen zijn legendes die over goed en kwaad vertellen en de bevolking informeren over Boeddhistisch gedachtegoed. De dansers die goddelijke en mythologische figuren verbeelden zijn gekleed in prachtige gewaden en dragen zware maskers. Een belangrijk onderdeel van de festivals is het uitrollen en ophangen van een speciale metershoge kleurige thangka (rolschildering). Om het plechtige karakter van de dansfestivals te doorbreken zijn er tussen de ceremoniële dansen door optredens van een soort clowns die met alles en iedereen de draak steken tot groot vermaak van het massaal opgekomen publiek. De chamfeesten zijn ontzettend populair onder de lokale bevolking van Ladakh. Van heinde en verre komen families in het mooiste kostuums om de feesten bij te wonen. De vrouwen hebben hun haar in lange vlechten, dragen schapenvachten op hun rug en hebben zich vol trots behangen met de mooiste sieraden. Hun hoofden zijn vaak getooid met prachtige traditionele peraks (hoeden ingelegd met prachtige turqoise stenen). Veel mannen dragen de traditionele Ladakhi hoedjes.

Dag 8 tot en met 13 Sham trekking

De komende dagen ontdekken we te voet het gebied ten noordwesten van Leh dat Sham wordt genoemd. Het is een eenvoudige trek die nergens de 4000m overstijgt. De loopdagen zijn niet al te lang en alle overnachtingen tijdens deze trekking vinden plaats in guesthouses. 's Avonds eten we met de families waar we verblijven mee dus maken we op indringende wijze kennis met het dorpsleven van de Ladakhi's.

Aan het einde van de trek worden we opgehaald en brengen we een bezoek aan de beroemde kloosters van Lamayuru en Alchi.

Dag 8 Leh - Likir - Yangtang

Per jeep volgen we de weg langs de Indus in noordwestelijke richting. We passeren het vliegveld en Spituk Gompa. Na de legerkampen vlak buiten Leh klimt de weg naar een plateau en rijdt we door een prachtige zandwoestenij. Steeds zien we ten westen van ons besneeuwde toppen van de Stokketen. Bij Nimu stroomt de Zanskarrivier in de Indus.

We passeren de tempels en het fort van Basgo en maken weer een behoorlijke klim. Even later slaan we af en rijden de mooie vallei waar het kleine dorpje Likir (3500m) ligt in.

De weg naar het klooster van Likir is prachtig en leidt ons langs mooie, felgekleurde chörtens. Het imposante klooster behoort tot de Gelugpa (geelmutsen) sekte. In het klooster staan talrijke beelden en zijn mooie muurschilderingen te zien. Buiten staat een enorm Boeddhabeeld dat al van verre te zien is. Ook is hier een monnikenschool.

Na ons bezoek aan Likir Gompa beginnen we met onze trekking. Al snel verlaten we de groene velden van Likir en door een droog maanachtig berglandschap lopen we over een kleine pas (Phobe La, 3580m) naar het dorpje Sumdo, dat lijkt op een groene oase. Na het dorpje klimmen we naar de top van de Charatse La (3650m) en dalen af naar onze eerste overnachtingsplaats, het tussen mooi gekleurde bergwanden gelegen nederzettinkje Yangtang.

Dag 9 Yangtang - Rizong - Yangtang

Vandaag maken we een uitstapje naar het in een afgelegen vallei gelegen geelmutsen klooster van Rizong. Het is op een puinhelling tegen de berg aan gebouwd aan. Het Rizong klooster is gesticht in 1841 en staat bekend als zeer streng in de (Boeddhistische) leer. De regels en voorschriften worden zeer strikt gevolgd door de hier levende monniken. De monniken bezitten niet meer dan hun monnikspijen en eten slechts wat ze uit de monnikskeuken krijgen voorgeschoteld.

We bezoeken ook het nonnenklooster Chulichan (Chomo Ling) dat onder het klooster van Rizong ligt. Hier koken, wassen, spinnen en weven de nonnen in ruil voor godsdienstonderwijs van de monniken. Ook persen ze olie die wordt gebruikt voor de boterlampjes in de kloosters.

Dag 10 Yangtang - Hemis Shukpachen

Een korte wandeling van een paar uurtjes brengt ons via de Tsermangchen La (3720m) naar Hemis Shukpachen. Vanaf de pas kijk je uit op het mooie dorpje en de omliggende veldjes. Het is prachtig authentiek dorp waar we proberen een familie te bezoeken en een typisch Ladakhi huis te bekijken. Misschien kunnen we er boterthee of lokaal bier (chang) drinken. Verder zijn er een schooltje en een kleine gompa die we kunnen bekijken.

Dag 11 Hemis Shukpachen - Tingmosgang

Over de Mektab La (3720m) lopen we via het dorpje Ang naar het grootste en welvarendste dorp van het Sham-gebied, Tingmosgang. De fortachtige huizen zijn prachtig witbeschilderd. In de velden rondom het dorp groeien volop abrikozen en appels. Op de heuvel boven het dorp is een mooi authentiek kloostertje wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Door een schitterend maanlandschap rijden we over smalle weggetjes naar het wereldberoemde complex Alchi Chökhor. Vooral het stuk langs de Indus tot aan de brug richting Alchi is prachtig. Alchi ligt temidden van abrikozenboomgaarden en veldjes van het gelijknamige dorpje. Alchi is befaamd als centrum van Boeddhistische kunst. Er zijn werkelijk prachtige muurschilderingen, thangka's en mandala's te zien. Het klooster van Alchi stamt uit de 11 e eeuw. We overnachten in een leuk guesthouse in het dorpje.

Dag 12 Tingmosgang -Lamayuru - Alchi

In een uurtje lopen we van Tingmosgang naar de weg tussen Leh en Srinagar.

Rijdend richting Lamayuru hebben we vlak voor het dorp grootse uitzichten op het geërodeerde maanlandschap waarin het oudste en op een spectaculaire heilige berghelling gebouwde klooster zich bevindt. Lamayuru ligt zo'n 125km ten westen van Leh. Het klooster is gebouwd in de 11e eeuw !! Volgens de legende was de plaats waar Lamayuru ligt ooit een meer.

Nadat het meer was gezegend door een lama trok het water op de bergen over en zo ontstond er een plaats voor het beroemde klooster. De spectaculaire uitzichten hier worden door geen enkel ander klooster overtroffen. Lamayuru staat ook bekend als Yung-Drung Tharpa Ling (place of freedom).

Door een schitterend landschap rijden we over smalle weggetjes naar het wereldberoemde complex Alchi Chökhor. Alchi ligt temidden van abrikozenboomgaarden en veldjes van het gelijknamige dorpje. Alchi is befaamd als centrum van Boeddhistische kunst. Er zijn werkelijk prachtige muurschilderingen, thangka's en mandala's te zien. Het klooster van Alchi stamt uit de 11 e eeuw. We overnachten in een leuk guesthouse in het dorpje.

Dag 13 Alchi - Basgo - Leh

Als we een gebedsdienst in het klooster van Alchi bij kunnen wonen staan we vroeg op. Het is een bijzonder ervaring om in de spirituele omgeving van dit bijzondere kloostercomplex een dienst bij te wonen. De monniken zeggen hun mantra's op, we ruiken de aparte geur van de boterlampjes en luisteren naar de typische instrumenten die tijdens de dienst worden gebruikt (trommels, telescooptoeters en bellen). Tijdens de dienst wordt boterthee gedronken en misschien kunnen we tsampa proeven.

Op de terugweg naar Leh stoppen we even in Saspol om er de meditatiegrotten en fraaie fresco's te bekijken. Verderop bezichtigen we het oude fort van Basgo en de prachtige muurschilderingen in de tempel van de Boeddha van de toekomst (Maitreya).

Dag 14 Leh

Dag ter vrije besteding. Wij geven u graag enkele tips om deze dag in te vullen.

Rhupsu

Rhupsu ligt in het zuidoosten van Ladakh en maakt deel uit van de immense hoogvalkte Chang Tang, die over honderden kilometers uitstrekt tot diep in Tibet.

In het desolate gebied van afgelegen valleien, ruige ravijnen en waanzinnig weidse uitzichten zijn slechts enkele nederzettingen.

Rupshu is het land van Tibetaanse nomaden (Chang pa) en wilde paarden (kyang). De nomaden (dropka's) leven in deze fantastische bergwoestenij in hun grote tenten en trekken er het hele jaar rond met hun kudde's.

Op de hoogvlakte van Rupshu liggen de twee werkelijk prachtige meren Tso Kar en Tso Moriri. We bezoeken beide meren en onderweg passeren we onder meer de 5260m hoge Taklang La

Dag 15 Leh - Thukje (Tso Kar)

Per jeep rijden we langs de Indus in zuidelijke richting. Op een uurtje of 3 rijden van Leh ligt Rumtse (4000m). Rumtse is het laatste Ladakhi dorpje waar we doorheen komen op weg naar de meren van Tso Kar en Tso Moriri. Na het dorpje Upshi waar we afslaan rijden we door een mooie canyon en vervolgens klimmen we over de op één na hoogste weg van Ladakh (alleen de Khardong La op weg naar de Nubra vallei is hoger) naar de 5260m hoge Taklang La. Na de afdaling komen we in een prachtig landschap dat in al zijn facetten doet denken aan beelden die we van Tibet kennen. We kamperen bij het kleine dorpje Thukje.

Dag 16 Thukje - Tso Kar - Tso Moriri

Het is vandaag nog maar een klein stukje naar het zoutmeer Tso Kar (4485m). De directe omgeving van het meer is erg drassig en langs de oevers liggen dikke witte en gele zoutkorsten. De bijnaam van het meer luidt niet voor niets White Lake. Het zout van dit meer wordt door heel Ladakh en Kashmir verkocht. In de buurt van Tso Kar is de kans groot dat we kuddes grazende wilde ezels (kyang) zien. De kyang zijn vrij zeldzaam en komen alleen hier en in sommige delen van Tibet voor. Ook is er een goede kans dat we zeldzame zwartnekkraanvogels zullen zien.

De route van Tso Kar naar Tso Moriri is prachtig. We rijden door de schitterende hoogvlaktewoestijn van Rupshu en zien onderweg waarschijnlijk al wat tentenkampen van de nomaden die hier leven.

Op weg naar Tso Moriri passeren we 2 hoge passen, de 4920m hoge Polo Kongka en de 4800m hoge Namshang La. Na de afdaling van de Namshang La rijden we over een wasbordweg door een weidse, lege natuur. Tussen de lichtgekleurde bergen doemt na een aantal kilometer opeens het afgelegen, prachtig turqoise gekleurde meer Thadsang Karu (Emerald Lake) voor ons op.

Nu is het nog maar een klein stukje naar Tso Moriri. De eerste aanblik van het fantastische kobaltblauwe meer Tso Moriri zullen we niet snel vergeten !! Het meer dat op een hoogte van ruim 4500m ligt wordt compleet omgeven door 6000m hoge besneeuwde bergtoppen. Het meer wordt niet voor niets ook wel Mountain Lake genoemd. Het meer is 28km lang en 8km breed.

We kamperen aan de oevers van het meer in de kleine Changpa nederzetting Korzok (4500m). Korzok is het hoofdkwartier van de nomaden en er leven hier ongeveer 500 mensen. Er is een klein kloostertje dat bijzonder is omdat er zo'n 30 nonnen wonen. Na aankomst kunt u een bergtopje achter de camping beklimmen naar de oevers van het meer lopen. Bij een mooie zonsondergang zien we de bergen om het meer mooi verkleuren.

Dag 17 Tso Moriri

We kunnen vandaag een mooie wandeling langs de oevers van het meer maken of nader kennis maken met het dorpje en zijn bewoners . Verder is het mogelijk om het pad achter onze camping te nemen en het achterliggende dal in te lopen. Na een tijdje komt u op een soort vlakte waar vaak talloze nomaden in hun tenten leven. Overal grazen kuddes. Kijk wel uit met het benaderen van de tenten van de nomaden. Ze zijn meestal niet gesteld op bezoek en de tentenkampen worden fel verdedigd door hun grote honden.

Dag 18 Tso Moriri - Leh

We rijden terug naar Leh. Eerst door een schitterend ruig landschap en later volgen we de weg langs de Indus. Onderweg stoppen we even bij de warmwaterbronnen van Chumatang. Deze hotsprings zijn in heel Ladakh bekend vanwege de helende werking van het water.

Dag 19 Leh

Dag ter vrije besteding. In de smalle straatjes en op de marktjes van Leh zijn vele souvenirwinkeltjes waar prachtige dingen te koop zijn zoals tapijten uit Kashmir, Pashmina sjaals, Tibetaanse houtsnijwerk en zilveren sieraden. Er zijn vele leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Vaak bij kaarslicht want het licht in Leh wil 's avonds nog wel eens uitvallen.

Dag 20 Leh - New Delhi

Vandaag neemt u vroeg in de morgen afscheid van Tsering en Dolkar. Met de taxi rijden we de laatste keer door het winterse Ladakh. Vanaf het kleine vliegveldje vliegen we terug naar New Delhi. Het wordt bij goede weersomstandigheden weer een prachtige vlucht waarbij we de zon langzaam op zien komen en de met sneeuw bedekte toppen van de Himalaya langzaam oranje zien kleuren, een onvergetelijke aanblik!

Dag 21 en 22 New Delhi

Mogelijk is een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van New Delhi.

 • Rode Fort - door Shah Jahan in de 17 e eeuw gebouwd. Het Rode Fort ligt aan de oostkant van de stad en heeft zijn naam te danken aan de rode zandstenen muren van het fort. Het fort is gebouwd tussen 1638 en 1649. De hele stad was toen omgeven door een lange muur en er waren 14 toegangspoorten waarvan er nu nog 5 over zijn. Door één van deze poorten (Lahore Gate) komt u het Rode Fort binnen.
 • India Gate - 42m hoge boog die een gedenkteken is aan de Indiase soldaten die in de 1 e wereldoorlog zijn omgekomen.
 • Jama Masjid - Indiaas' grootste moskee, hier kunnen 25.000 moslims bidden. Vanaf de minaret heeft u een schitterend uitzicht over Delhi.
 • Qutb Minar Complex - Complex van gebouwen dat dateert uit de tijd (1199) van de eerste Islamitische heersers over India. De Qutb Minaret is 72,5m hoog en is opgebouwd uit rood zandsteen.
 • Rajghat - Groen park even ten zuiden van het Rode Fort bij de rivier Yamuna. Hier staat een gedenkteken op de plaats waar Mahatma Gandhi gecremeerd is nadat hij in 1948 werd vermoord. Aan de overkant van de weg is het interessante Gandhi National Museum.

U heeft een laatste kans om nog een keer over de bazaars van Old Delhi te slenteren. De bazaars van Chandni Chowk vormen het hart van het oude Delhi. Overal staan er waren uitgestald in de nauwe, drukke straatjes. U vindt er onder anderen de Khari Baoli, de grootste specerijenmarkt van Azië. Verder zijn er veel kraampjes met gouden en zilveren versierselen en kleurige kleden en kledingstukken. Elk straatje is wel in een bepaald artikel gespecialiseerd.

Winkelen kunt u in de buurt van Connaught Place, vooral de kramen rond Janpath zijn leuk om te bekijken.

Vanavond vertrekt u ongeveer 3 uur voor uw vlucht uit uw hotel naar de internationale luchthaven van New Delhi.

Dag 23 New Delhi - Amsterdam

Uw vlucht naar Amsterdam vertrekt na middernacht.

Optioneel: 1-daags bezoek TAJ MAHAL in Agra:

Vandaag bezoekt u één van de beroemdste en volgens velen het mooiste gebouw van de wereld, de sprookjesachtige Taj Mahal. De Taj Mahal werd net als het Rode Fort en de Jama Masjid in Delhi gebouwd door Shah Jahan. Hij liet de Taj Mahal bouwen ter herinnering aan zijn favoriete echtgenote Mumtaz Mahal. Zij overleed bij de geboorte van hun 14 e kind.

De Taj Mahal is hét toonbeeld van perfecte symmetrie en is voornamelijk gebouwd van wit marmer. De Taj wordt geflankeerd door vier 40m hoge minaretten. Vooral vanaf de lotusvijver waarin de Taj prachtig weerspiegelt, is het uitzicht zeer indrukwekkend.
[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]

LADAKH - Cultuurreis (kloosterfestival / jeeptour Rupshu)

Inbegrepen

 • ticket New Delhi - Leh v.v.
 • vervoer zoals in dagprogramma
 • excursies volgens dagprogramma
 • overnachtingen in New Delhi (2-pers. kamer + ontbijt)
 • overnachtingen Ladakh (met ontbijt)
 • trekking volgens dagprogramma
 • reisbeleiding Ladakhi gids
 • paard/paardenman(nen)

Niet inbegrepen

 • vluchten Amsterdam - Delhi - Amsterdam
 • luchthavenbelasting
 • vaccinaties
 • visa
 • overige maaltijden
 • persoonlijke verzekeringen
 • fooien en uitgaven persoonlijke aard
 • excursies op dagen ter vrije besteding Ladakh en New Delhi
 • vervoer van en naar Schiphol

Overnachtingen

 • New Delhi - middenklasse hotel
 • Leh - family guesthouse

Vaccinaties

 • DTP
 • Buiktyphus
 • Hepatitis A

Visum

 • Aanvraag bij Ambassade in Den Haag (paspoort / 2 pasfoto's / € 60)
Zanskar (Padum naar Lamayuru)
Dagprogramma Ladakh - Zanskar
Ladakh Cultureel & Rupshu
Markha vallei Trekking
Culturele winterreis + kloosterfestivals
Kalender kloosterfestivals Ladakh
LEH naar PADUM – Fietstocht met lodge-overnachtingen
Nubra vallei trekking
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.