Nederlands

Engels
 
TREKTOCHT OP HEMELSE HOOGTE - Reisverhaal LADAKH [Klik hier]
 

REIZEN LADAKH

 
 
 

LADAKH - ALGEMEEN

Ladakh - letterlijk: land van de hoge passen - ligt in de noordoostelijke hoek van India. Verscholen tussen de twee hoogste bergketens ter wereld, de Karakoram en de Himalaya, is het afgelegen Ladakh nog grotendeels verschoond gebleven van grote Westerse invloeden. Een andere veel gebuikte naam voor Ladakh is dan ook " Last Shangri La ".

Het Tibetaanse Boeddhisme wordt hier door de bevolking nog in haar puurste vorm beleden, meer zelfs nog dan het door China bezette Tibet.

Ladakh wordt ook wel Little Tibet genoemd vanwege de grote gelijkenis met Tibet. Besneeuwde bergketens, prachtige vergezichten, uitgestrekte en desolate landschappen, schitterende blauwe bergmeren, hoge bergpassen met uitbundig wapperende gebedsvlaggen, mani-muren, stoepas en talloze Boeddhistische kloosters zorgen voor deze vergelijking. In de Boeddhistische kloosters vinden we eeuwenoude wandschilderingen, thangka's en religieuze beelden. Elk jaar worden in Ladakh vele uitbundige kloosterfestivals gehouden waarbij gemaskerde monniken op de binnenplaats van de kloosters kleurrijke dansen uitvoeren. De festivals zijn zeer populair onder de lokale bevolking en worden dan ook massaal bezocht.

De enige manier om Ladakh te voet te ontdekken is door middel van een tenttrekking en vergezeld door paardenman(nen) en paarden.

Himalayan Rock biedt in Ladakh onder meer 3 verschillende trekkings aan; de populaire klassieke trekking door de Markha Vallei , een trek in de onontdekte Nubra Vallei ten noorden van Ladakh en de fantastische Zanskar trekking van Padum naar Lamayuru. Wilt u het maken van een trekking combineren met het bijwonen van een kloosterfestival, neem dan contact met ons op of kijk op onze site voor de kloosterfestival kalender.

Ook als u geen trekking wilt maken zijn er in Ladakh voldoende mogelijkheden. Per jeep of taxi kunt de cultuurrijke omgeving van Leh en de kloosters in de Indusvallei ontdekken. Jeepsafari's naar de op de Tibetaanse hoogvlakte gelegen bergmeren in Rusphu, Tso Kar en Tso Moriri, zorgen voor werkelijk onvergetelijke ervaringen en onwerkelijke bergpanorama's. Per jeep passeert u spectaculaire bergpassen van meer dan 5000m.

Een andere jeepsafari brengt u naar één van de bekendste, in een absoluut maanlandschap gelegen klooster van Lamayuru. Vervolgens rijdt u via de Suru Vallei naar Zanskar. Deze jeepsafari van Leh naar Padum voert over één van de allermooiste wegen ter wereld!fotogalerij
 
 
 
 
Zanskar (Padum naar Lamayuru)
Dagprogramma Ladakh - Zanskar
Ladakh Cultureel & Rupshu
Markha vallei Trekking
Culturele winterreis + kloosterfestivals
Kalender kloosterfestivals Ladakh
LEH naar PADUM – Fietstocht met lodge-overnachtingen
Nubra vallei trekking
 
 
 

Aanvullende programma’s

   
 
 
Raften
Bike Indusvallei
Bike Leh naar Padum (Zanskar)
Jeeptour kloosters Indusvallei
Jeeptour Rupshu, Tso Kar & Tso Moriri
Jeeptour Pangong Tso
Jeeptour Suru vallei & Zanskar
Meditatie boeddhistisch klooster
 
 
   
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.