Nederlands

Engels

Algemeen nieuws Nepal

BEKLIMMING MERA PEAK

Begin november 2007 hebben 2 reizigers van Himalayan Rock de 6450 meter hoge MERA PEAK beklommen. De trekking werd in samenwerking met een klimgids door onze senior guide Kumar Lama begeleid.

Denkt u ook aan een beklimming van MERA PEAK ?? Neem contact met ons op en wij regelen uw complete expeditie inclusief ervaren klimgids.

In april/mei 2008 heeft Himalayan Rock een EXPEDITIE naar de hoogste trekking peak van Nepal, MERA PEAK, georganiseerd. De aanloop naar Mera Peak vond plaats via de prachtige Hinku Vallei. Het expeditieverloop is te zien op de website www.merapeakexpeditie2008.nl

SIKKIM

Himalayan Rock heeft haar aanbod in de Himalaya uitgebreid met SIKKIM (Het betoverende land van Damezong). Een bezoek aan Sikkim is ideaal te combineren met Bhutan en/of Nepal.

Het bergstaatje Sikkim is een van oorsprong Boeddhistisch koninkrijkje dat tegenwoordig tot India behoort. In Sikkim vindt u wonderschone bossen, watervallen, schitterende bergmeren en adembenemende berglandschappen met als absolute blikvanger Mount Kangchenjunga (8586m), de op 2 na hoogste berg ter wereld.

RARA LAKE


Nieuw in ons programma is een 16 daagse tenttrekking naar RARA LAKE in het noordwesten van Nepal.

De imponerende natuur, adembenemende uitzichten, het rijke dierenleven, de authentieke dorpjes en de kleurrijke lokale bevolking maken deze trek tot één van de meest bijzondere in Nepal.

Vooral de laatste jaren is het gebied door weinig toeristen bezocht vanwege de afgelegen ligging gecombineerd met de aanwezigheid van maoïsten. Inmiddels is de situatie verbeterd staat niets een onvergetelijk bezoek aan dit UNIEKE stukje Nepal meer in de weg.

“Zomertrek”
In tegenstelling tot veel andere tochten in Nepal is de Rara Lake trekking goed in de zomer te doen. Er valt hier in de zomer normaal gesproken niet veel neerslag. Heeft u alleen in de zomer tijd voor een trekking dan is dit een perfecte reis voor u.

TIBET

NIEUWS TIBET

Vanaf 2009 biedt Himalayan Rock een unieke combinatie aan in haar reisaanbod Tibet . Bij dit nieuwe programma combineert u de reis over de Friendship Highway van Kathmandu naar Lhasa (via het Mount Everest Base Camp ) met de 4 daagse Nyenchen Kangsar trekking bij het prachtige Yamdruk meer. Deze trekking vindt plaats in een gebied waar vele Tibetaanse nomaden leven.

Naast bovenstaande nieuwe tocht hebben wij de klassieke 10 daagse Lhasa