Nederlands

Engels

NEPAL & TIBET 24 DAGEN

Avontuurlijke rondreis in de Himalayalanden Nepal en Tibet.

 In TIBET maakt u kennis met het Boeddhisme en de kleurrijke Tibetaanse bevolking. In LHASA gaat u onder meer naar het beroemde Potala paleis, de Jokhang tempel, het Barkhor plein en de indrukwekkende kloosters van Sera en Drepung.

Tijdens uw reis van LHASA naar KATHMANDU over de Friendship Highway nemen wij u mee naar het prachtig blauwe Yamdrok Tso meer, Gyantse, Shigatse en het Mount Everest Base Camp.

In NEPAL bezoekt u onder meer de mooiste plaatsen in Kathmandu, Pokhara en het Chitwan Nationaal Park. Bovendien maakt u een korte 3 daagse wandeltocht in de Kathmandu vallei.

Dag 1 en 2 Amsterdam - Kathmandu
Dag 3 Kathmandu – Swayambunath, Pashupatinath en Bodnath
Dag 4 Kathmandu – Sankhu – Nagarkot
Dag 5 Nagarkot – Dhulikhel
Dag 6 Dhulikhel – dayhike to Namo Buddha and Panauti
Dag 7 Dhulikhel - Changu Naryan – Bhaktapur – Kathmandu
Dag 8 Vlucht Kathmandu - Lhasa
Dag 9 Lhasa – Potala, Jokhang en Barkhor plein
Dag 10 Lhasa
Dag 11 Lhasa - Namtso Lake
Dag 12 Namtso Lake - Lhasa
Dag 13 Lhasa - Yamdruok Tso - Gyantse (3900m)
Dag 14 Gyantse - Shigatse
Dag 15 Shigatse - Shegar
Dag 16 Shegar – Rongbuk klooster (4980m)
Dag 17 Rongbuk - Everest Base Camp (5200m) - Rongbuk - Tingri (4400m)
Dag 18 Tingri – Zhangmu (2300m)
Dag 19 Zhangmu – Kodari – Kathmandu
Dag 20 Kathmandu - Rafting Trisuli - Pokhara
Dag 21 Pokhara - Chitwan National Park
Dag 22 Chitwan National Park
Dag 23 Chitwan National Park - Kathmandu
Dag 24 Kathmandu - Nederland/België

Hou er bij uw planning rekening mee dat voor het Tibet gedeelte van uw reis de vluchten van Kathmandu naar Lhasa niet dagelijks plaats vinden. Data en tijd kunnen wijzigen, neem voorafgaand aan uw boeking contact met ons op.

Een aantal van de hoogtepunten van deze reis:

 • Swayambunath, Pashupatinath en Bodnath in Kathmandu
 • Nagarkot & Dhulikhel
 • Namobuddha, Panauti en Bhaktapur
 • Potala, Jokhang & Barkhor
 • Norbulinka (zomerpaleis Dalai Lama)
 • Drepung & Sera klooster
 • Jeeptocht over de Friendship Highway
 • Yamdruk Tso
 • Gyantze (Palkhor klooster)
 • Shigatse (Tashilunpo, zetel Panchen Lama)
 • Rongbuk klooster & Everest Base Camp
 • Mount Everest (8848m), Cho Oyu, Makalu, Lhotse en Shisha Pangma

Dagbeschrijving NEPAL en TIBET 24 dagen

Dag 1 en 2 Amsterdam - Kathmandu

Dag 3 Kathmandu – Swayambunath, Pashupatinath en Bodnath

We benutten de dag goed en maken kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de prachtige Boeddhistische stupa's Bodnath en Swayambhunath alsmede de lijkverbrandingen bij de hindoetempel Pashupatinath , gelegen aan de heilige rivier Bagmati.

De wereldberoemde stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Vooral 's avonds lopen boeddhisten hun rondjes om de stupa's heen en kunnen er boterlampjes worden aangestoken. In de nabijheid van Bodnath zijn een aantal Boeddhistische kloosters die de moeite van een bezoekje zeker waard zijn.

Swayambhunath ligt op een heuvel en wordt bereikt via een eindeloze trap die wordt bezet door bedelaars en talloze apen. De tempel staat dan ook bekend als de apentempel. Boven heb je een weids uitzicht over Kathmandu en in de verte zie je de toppen van de Himalaya . De stupa is qua opbouw vergelijkbaar met die van Bodnath. De ogen van Boeddha kijken hier uit over de gehele Kathmanduvallei.

De Pashupati-tempel is één van de heiligste hindoeïstische heiligdommen. Pashupati is een verschijningsvorm van Shiva en de tempel staat op de westelijke oever van de heilige rivier Bagmati. De hoofdtempel is alleen toegankelijk voor hindoes, maar vanaf de tegenoverliggende oever hebben we een goed overzicht over het complex. Op de ghats worden hindoes in het openbaar gecremeerd.

Dag 4 Kathmandu – Sankhu – Nagarkot

We lopen door rijstveldjes en kleine dorpjes. Totale stijging bedraagt ongeveer 400 meter en onderweg bezoeken we de mooie tempel van Vajrajogini . Tijdens het klimmen kunnen we al genieten van prachtige Himalaya panorama's.

Via een kleine pasje bereiken we ons doel van de eerste wandeldag, Nagarkot . Bij helder weer maken we een onvergetelijke zonsondergang mee.

Nagarkot is gelegen op de top van een heuvelrug (op ongeveer 2200m) aan de rand van de Kathmandu vallei en bij helder weer zijn vele Himalaya pieken waaronder die van de Mount Everest zichtbaar.

Dag 5 Nagarkot – Dhulikhel

Ook vroeg in de morgen is het hopen op een heldere dag. In dat geval zien we de zon langzaam de toppen van de in de verte gelegen Himalaya toppen verlichten.

Over berghellingen en door bossen lopen we vandaag naar Dhulikhel . We passeren vele dorpjes en steeds bepaalt de Himalaya het beeld. Op sommige plekken zijn de uitzichten erg fraai. In Nala bezoeken we de plaatselijke tempel. Ook in Dhulikhel zelf zijn een paar oude tempels.

Dag 6 Dhulikhel - dagwandeling naar Namo Bhuddha en Panauti - Dhulikhel

Vandaag lopen we naar Namobuddha , een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. Het is prachtig gelegen op een heuvel. Bij de stupa zou Boeddha zichzelf hebben aangeboden als voedsel voor de hongerige welpen van een tijgerin.

Dag 7 Dhulikhel – Changu Naryan – Bhaktapur – Kathmandu

's Morgens bekijken we de Changu Naryan tempel. De tempel stamt uit de 4e eeuw en is opgedragen aan Vishnu. Het is een prachtig staaltje Nepalese architectuur.

Vanaf Changu Naryan lopen we nog ongeveer 2 uurtjes en dan komen we aan in Bhaktapur, één van de 3 koningssteden van de Kathmandu vallei. De andere 2 zijn Kathmandu en Patan.

Bhaktapur (Badgaon) is van deze 3 steden het meest oorspronkelijk gebleven. Moderne invloeden zijn hier nog slechts minimaal merkbaar en rijden er geen auto's in de stad. Bhaktapur is onder andere bekend om door de prachtige architectuur. In Bhaktapur is de film Little Buddha opgenomen.

We bezoeken onder andere het pottenbakkersplein waar duizenden potten staan te drogen. Het is natuurlijk interessant even bij de pottenbakkers te kijken hoe de potten worden gemaakt.

Een andere bezienswaardigheid is de Sun Dhoka , de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur . Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.

Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Dag 8 Vlucht Kathmandu - Lhasa

Vroeg in de morgen transfer hotel naar internationale luchthaven in Kathmandu voor de vlucht naar Lhasa .

Deze vlucht over de Himalaya van Kathmandu naar Lhasa is werkelijk onvergetelijk. Tijdens de spectaculaire vlucht zien we een aantal van de 8000'ers in Nepal waaronder de Mount Everest , Lhotse, Cho Oyu en Makalu .

Na aankomst op Gonggar Airport in Tibet transport naar hotel in Lhasa .

De rit van vliegveld naar Lhasa duurt ongeveer 1,5uur waarbij we onder meer langs de Tsangpo rijden. De Tsangpo ontspringt in Tibet bij de heilige berg Mount Kailash . Bij het binnenstromen van India verandert de naam Tsangpo in Bhramaputra.

Al van verre zien we in Lhasa de karakteristieke Potala , het vroegere winterpaleis van de Dalai Lama, aan de horizon oprijzen.

Rest van de dag benutten we om te acclimatiseren, Lhasa ligt op 3.650 meter en dat voelen we maar al te goed.

Dag 9 Lhasa – Potala, Jokhang en Barkhor plein

We bezoeken een aantal van de mooiste plekken in het nog steeds betoverende Lhasa ; het Potala paleis, de Jokhang tempel en het Barkhor plein.

Het wereldberoemde Potala paleis is de voormalige winterzetel van de Dalai Lama en is natuurlijk voor iedereen een must om te bezoeken. De Potala is een werkelijk enorm gebouw van dertien verdiepingen en een hoogte van 117 meter. Totaal bestaat het gebouw uit meer dan duizend kamers. Veel van de kamers zijn gesloten maar een aantal van de privé vertrekken en meditatiekamers zijn toegankelijk voor publiek.

Vanaf het dak van de Potala heeft u een prachtig uitzicht over Lhasa .

De 7 e eeuwse Jokhang tempel is het spirituele hart van Lhasa , het is de meest heilige plaats van Tibet . In de Jokhang staat een prachtig beeld van Sakyamuni dat verlicht wordt door kaarsjes van yakboter. Pelgrims en gelovigen schuifelen in de tempel langs het heilige beeld en brengen offers van yakboter. Vanaf het dak van de tempel heb je mooi uitzicht op de stad en natuurlijk de hoog boven de stad uitrijzende Potala.

Het Barkhor plein, vlak bij Jokhang, is het Middeleeuwse centrum van de stad Lhasa . Hier lijkt het alsof de tijd lang heeft stilgestaan. Pelgrims uit Tibet , Nepal en India lopen hier biddend hun heilige rondjes. De levendige Barkhor Bazaar met talloze winkeltjes en marktkraampjes slingert zich door het oude centrum van Lhasa .

Rondom de Jokhang en de Barkhor Bazaar lopen Boeddhisten en pelgrims hun heilige rondes (kora). Deze kora's worden altijd met de wijzers van de klok meegelopen en zijn een levendig schouwspel.

Dag 10 Lhasa – Drepung & Sera klooster en Norbulinka

De kloosters van Drepung en Sera liggen net buiten Lhasa . In lang vervlogen tijden, voor de Chinese invasie, leefden in het in 1416 gestichte klooster vele duizenden monniken. Nu zijn er nog slechts zo'n 200 over. Drepung is gebouwd op de Gambo Utse berg en was ooit één van de rijkste en grootste kloosters ter wereld. De witte kloostergebouwen liggen als het ware opgestapeld tegen de helling.

Net als Drepung stamt het Sera klooster uit de 15 e eeuw (1419). Zowel Drepung als Sera behoren tot de geelmutsen sekte (Gelugpa). In het verleden stond het klooster bekend om zijn tantrisch onderwijs. Tegenwoordig worden hier dagelijks debatten gehouden door de aanwezige monniken gehouden. De monniken discussiëren op luide toon met elkaar over Boeddhisme en het geloof. Om hun argumenten kracht bij te zetten klappen ze hard in hun handen en stampen soms op de grond. Vroeger leefden hier enkele duizenden monniken, inmiddels leven er weer een paar honderd.

Rondom het Sera klooster zijn tevens mooie rotsschilderingen te bewonderen.

Op deze dag staat ook een bezoek aan het oude zomerpaleis van de Dalai Lama, de Norbulinka, op het programma. Net als voor de Potala geldt ook voor de Norbulinka dat de Dalai Lama hier tot zijn vlucht voor de Chinezen in 1959 verbleef. Vooral de troonzaal is prachtig. De Norbulinka werd in 1755 door de 7 e Dalai Lama gebouwd.

Dag 11 Lhasa - Namtso Lake

Dag 12 Namtso Lake - Lhasa

Dag 13 Lhasa – Yamdrok Tso – Gyantse (3950m)

Over de hoge bergpassen Kamba La (4795m) en Karo La (5010m) rijden we vandaag door het indrukwekkende Tibetaanse landschap. Onder vaak strakblauwe luchten zien we soms grazende yaks met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen en gletsjers van de altijd aanwezige Himalaya .

Vanaf de Kamba La hebben we een werkelijk magnifiek uitzicht op het turquoise gekleurde heilige bergmeer Yamdrok Tso (Tso is Tibetaans voor meer) en de 7250m hoge witte top van de Nazin Kang Sa. Een enorme gletsjer zien we vervolgens op de top van de Karo La.

Op de top van alle passen (= la) wapperen vele honderden gebedsvlaggen uitbundig in de wind.

Rijdend op de Friendship Highway zien we reeds van verre de burcht van Gyantse liggen.

In Gyantse, de op twee na grootste stad van Tibet , zien we nog veel in traditioneel Tibetaanse stijl gebouwde huizen waardoor deze stad haar oorspronkelijke Tibetaanse karakter heeft behouden.

De hoofdstraat van Gyantse leidt naar het Palkhor klooster . De 35m hoge Kumbum stupa is de grootste stupa van Tibet en één van de mooiste bouwwerken. Pelgrims lopen soms eindeloos rondjes om de stupa (kora).

Gyantse Dzong (= kloosterburcht) ligt op een bergrug en biedt uitzicht over het klooster en de stad.

Dag 14 Gyantse – Shigatse (3900m)

Een kort ritje brengt ons van Gyantse naar Shigatse waar we ruim de tijd hebben het imposante Tashilunpo klooster te bezoeken. Tashilunpo is gesticht in 1447 en is de zetel van de Panchen Lama. In het klooster, dat een zeer uitgebreide gebedsruimte heeft, is een prachtig 26 meter hoog gouden beeld van Maitreya Boeddha (Boeddha van de Toekomst) te zien. Een andere aanrader is een bezoek aan de Tibetaanse markt van Shigatse.

Shigatse is tweede stad van Tibet maar heeft helaas haar Tibetaanse karakter grotendeels verloren. Je treft er wel veel pelgrims, die een kora om het klooster lopen met hun zakjes yakboter, gebedskettingen en gebedsmolens.

Dag 15 Shigatse – Shegar (3800m)

Vanuit Shigatse brengt een lange rit ons over twee hoge passen naar Shegar. De Tso La is 4950 meter hoog en de Gyalto La 5250 meter. Vanaf de pas dalen we door een woest landschap af naar Shegar en zien we alleen nog afgelegen kloosters en nomadententen.

(Als er tijd is bezoeken we het Sakya klooster. Het Sakya klooster is onder meer bekend vanwege de unieke bibliotheek met vele duizenden Boeddhistische gebeden. Er zijn ook mooie authentieke muurschilderingen te zien.

Het dorpje zelf is zeer fotogeniek, de huizen zijn grijs geschilderd met daarop rode en witte verticale banen).

Dag 16 Shegar – Rongbuk (4980m)

Als snel na vertrek uit Shegar nemen we een afslag en verlaten de Friendship Highway . Na een aantal kilometer bereiken we het Qomolangma Nature Reserve. In dit park ligt de hoogste berg ter wereld, de 8848 meter hoge Mount Everest . De Tibetaanse naam voor de Mount Everest is Qomolangma. De uitzichten van vandaag zijn overweldigend. Als we het treffen zien we vier van de totaal veertien achtduizenders die de wereld telt; Makalu (8463m), Lhotse (8516m), Mount Everest (8848m) en Cho Oyu (8201m). Vanwege de hoogte staat ons een zeer koude nacht in een eenvoudig onderkomen te wachten. In Rongbuk ligt het Rongbuk klooster, het hoogst gelegen klooster ter wereld.

Dag 17 Rongbuk - Everest Base Camp (5200m) - Rongbuk – Tingri (4400m)

We staan vroeg op om aan de 7 kilometer lange wandeling naar het op 5200 meter hoogte gelegen Everest Base Camp te maken. Bij helder weer is de zonsopkomst onvergetelijk.

Tegenwoordig kan de rit van het Rongbuk klooster naar het Everest Base Camp ook per jeep gemaakt worden.

Het is een indrukwekkende tocht met geweldige uitzichten op de allerhoogste witte pieken van de Himalaya . De North Face van de hoogste berg ter wereld torent hoog boven ons uit, een indrukwekkende ervaring !

De totale tocht duurt ongeveer 5 uur (3 uur heen en 2 uur terug).

Na terugkomst in Rongbuk rijden we naar Tingri.

Dag 18 Tingri – Zhangmu (2300m)

Fantastische tocht over de Lalung La en Tong La (beiden 5210 meter) met weidse uitzichten over de Himalaya. We zien onder meer Shishapangma, Gauri Shankar en Cho Oyu .

Een spectaculair tochtje brengt ons vanaf Nyalam (3750m) steil naar beneden richting het Tibetaanse grensdorpje Zhangmu. De weg is hier diep uitgehouwen in een ravijn en voert ons langs loodrechte bergwanden.

In Zhangmu is alles opeens weer groen om ons heen en zien we een aantal watervallen. Het contrast met het Tibetaanse plateau dat we inmiddels achter ons hebben gelaten is enorm.

Dag 19 Zhangmu – Kodari – Kathmandu

Zhangmu is de grensplaats tussen Tibet en Nepal , er is dan ook een levendige Tibetaans-Nepalese handel in dit dorp.

Na de grenspost bij Zhangmu rijden we nog door een stukje niemandsland tot we de Friendship Bridge bereiken. Lopend steken we de brug over naar Kodari , de Nepalese grenspost, en stappen in de auto voor het laatste stuk van onze reis. Onderweg zien we soms rafters die de woeste Bhote Kosi proberen te bedwingen (zie onze website – Nepal – Raften) en passeren we Barabise, een Nepalees handelsplaatsje aan de weg van Tibet naar Kathmandu .

Normaal gesproken bereiken we na 5 uurtjes Kathmandu . In voorkomende gevallen kan het zo zijn dat er aardverschuivingen hebben plaatsgevonden waardoor we later arriveren en soms zelfs gedwongen kunnen zijn een stuk(je) te lopen. Het is ook denkbaar dat de grensformaliteiten enige tijd in beslag nemen.

Dag 20 Kathmandu - Rafting Trisuli - Pokhara

Dag 21 Pokhara - Chitwan National Park

In dit nationale park verblijft u in het Rhino Resort in Meghauli. Als één van de weinige resorts direct gelegen tegen de rand van het park. De rangers van dit resort nemen u mee op junglewandelingen, vogelspottochten en olifantensafari en maken uw verblijf compleet met een culturele avond waarin u kennismaakt met de regionale cultuur.

Dag 22 Chitwan National Park

Dag 23 Chitwan National Park -Kathmandu

Dag 24 Kathmandu - Nederland/België

Transfer van uw hotel naar de internationale luchthaven van Kathmandu . Uiterlijk 3 uur voor vertrek dient u op de luchthaven aanwezig te zijn.

HIMALAYA COMBINATIE NEPAL, TIBET 24 DAGEN

 • € 2,435 (2 personen)

 • € 2,365 (4 personen)

Inbegrepen TIBET :

 • Vliegticket Kathmandu – Lhasa
 • Belastingen vliegticket
 • Ophaalservice vliegveld
 • Hotels en guesthouses op basis van een 2-persoonskamer
 • Ontbijt
 • Vervoer per prive 4WD jeep
 • Tibet permit
 • Tibet / China visa
 • Tibetaanse gids en chauffeur
 • Service van ons kantoor in Lhasa
 • Special permit Everest Base Camp
 • Toegang kloosters en overige bezienswaardigheden

Inbegrepen NEPAL :

 • Transfers van en naar het vliegveld in Kathmandu
 • Hotels en guesthouses op basis van een 2-persoonskamer met ontbijt
 • Ophaalservice grens Tibet en Nepal
 • Vervoer van Kodari naar Kathmandu
 • Lokaal vervoer
 • Overnachting in Pokhara
 • Accomodatie en jungleprogramma Chitwan N.P.

Niet inbegrepen TIBET :

 • Dranken
 • Persoonlijke verzekeringen / uitgaven / fooien Tibetaanse gids / chauffeur
 • Kosten als gevolg van onvoorziene omstandigheden zoals wegversperringen, stakingen, politieke onrust etc.

Niet inbegrepen NEPAL :

 • Sightseeing Kathmandu
 • Maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven / verzekeringen / fooien Nepalese staf

Opmerkingen bij Nepal en Tibet reis 24 dagen

Vervoer

 • Vervoer in Tibet per jeep / landcruiser, inclusief Tibetaanse gids en chauffeur
 • Vervoer van grens Nepal naar Kathmandu per auto

Accommodatie

Hou bij het Tibetgedeelte van deze reis rekening met primitieve omstandigheden. De kamers onderweg zijn vaak niet al te schoon en niet overal zijn Westerse toiletten aanwezig. Er zijn vaak geen badkamers / douches en ook niet altijd warm water.

Het is voor ons niet mogelijk vooraf reserveringen te maken en het is dus mogelijk dat we onderweg naar alternatieven moeten zoeken. Het kan bij uitzondering ook voorkomen dat er met meerdere personen op een kamer geslapen dient te worden.

In de steden overnachten we in redelijk comfortabele hotels.

Hoogte

Het Tibet arrangement vindt grotendeels plaats op zeer grote hoogte. De kans op hoogteziekte is aanwezig.

Gezien het avontuurlijke karakter van deze reis is een flexibele instelling noodzakelijk en dient u om te kunnen gaan primitieve omstandigheden.

Country Combined Programma’s

NEPAL & TIBET- 20 DAGEN

NEPAL & TIBET - 24 DAGEN

NEPAL, TIBET en BHUTAN - 24 DAGEN

NEPAL en BHUTAN - 20 DAGEN

NEPAL, SIKKIM en BHUTAN - 21 DAGEN

NEPAL, TIBET, SIKKIM en BHUTAN - 29 DAGEN

Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.