Nederlands

Engels

NEPAL, SIKKIM en BHUTAN 21 DAGEN

Avontuurlijke rondreis in NEPAL, SIKKIM en BHUTAN.

In NEPAL bezoekt u onder meer de mooiste plaatsen in Kathmandu, Pokhara en het Chitwan Nationaal Park. Bovendien maakt u een korte 3 daagse wandeltocht in de Kathmandu vallei.

Totaal verblijft u 5 dagen in Sikkim, het betoverende land van Damezong. U bezoekt er de schitterende groene theeplantages in Darjeeling. Het contrast met de indrukwekkende witbesneeuwde toppen van de Kangchenjunga keten in Sikkim is groot.

Tijdens uw 4 daagse reis door het mytische BHUTAN bezoekt u de steden Paro, Thimphu en Punakha. Hoogtepunt van de reis in Bhutan is een bezoek aan het legendarische Taktsang klooster, bijgenaamd het Tijgersnest.

DAG 1: VERTREK NAAR KATHMANDU
DAG 2: AANKOMST KATHMANDU
DAG 3: KATHMANDU – SWAYAMBUNATH – PASHUPATINATH - BODNATH
DAG 4: KATHMANDU – SANKHU - NAGARKOT
DAG 5: NAGARKOT – DHULIKHEL
DAG 6: DHULIKHEL - KATHMANDU
DAG 7: KATHMANDU – BHADRAPUR - DARJEELING
DAG 8: DARJEELING
DAG 9: DARJEELING - GANGTOK
DAG 10: GANGTOK
DAG 11: GANGTOK - PHUNTSOLING
DAG 12: PHUNTSOLING – THIMPHU 
DAG 13: THIMPHU - PUNAKAHA
DAG 14: PUNAKHA - PARO
DAG 15: PARO - KATHMANDU
DAG 16: KATHMANDU
DAG 17: KATHMANDU - CHITWAN
DAG 18: CHITWAN
DAG 19: CHITWAN - KATHMANDU
DAG 20: KATHMANDU VERTREK
DAG 21: AANKOMST

Dagbeschrijving NEPAL, SIKKIM en BHUTAN – 21 dagen

Dag 1 en 2 Amsterdam - Kathmandu

Dag 3 Kathmandu – Swayambunath, Pashupatinath en Bodnath

We benutten de dag goed en maken kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de prachtige Boeddhistische stupa's Bodnath en Swayambhunath alsmede de lijkverbrandingen bij de hindoetempel Pashupatinath , gelegen aan de heilige rivier Bagmati.

De wereldberoemde stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Vooral 's avonds lopen boeddhisten hun rondjes om de stupa's heen en kunnen er boterlampjes worden aangestoken. In de nabijheid van Bodnath zijn een aantal Boeddhistische kloosters die de moeite van een bezoekje zeker waard zijn.

Swayambhunath ligt op een heuvel en wordt bereikt via een eindeloze trap die wordt bezet door bedelaars en talloze apen. De tempel staat dan ook bekend als de apentempel. Boven heb je een weids uitzicht over Kathmandu en in de verte zie je de toppen van de Himalaya . De stupa is qua opbouw vergelijkbaar met die van Bodnath. De ogen van Boeddha kijken hier uit over de gehele Kathmanduvallei.

De Pashupati-tempel is één van de heiligste hindoeïstische heiligdommen. Pashupati is een verschijningsvorm van Shiva en de tempel staat op de westelijke oever van de heilige rivier Bagmati. De hoofdtempel is alleen toegankelijk voor hindoes, maar vanaf de tegenoverliggende oever hebben we een goed overzicht over het complex. Op de ghats worden hindoes in het openbaar gecremeerd.

Dag 4 Kathmandu – Sankhu – Nagarkot

We lopen door rijstveldjes en kleine dorpjes. Totale stijging bedraagt ongeveer 400 meter en onderweg bezoeken we de mooie tempel van Vajrajogini . Tijdens het klimmen kunnen we al genieten van prachtige Himalaya panorama's.

Via een kleine pasje bereiken we ons doel van de eerste wandeldag, Nagarkot . Bij helder weer maken we een onvergetelijke zonsondergang mee.

Nagarkot is gelegen op de top van een heuvelrug (op ongeveer 2200m) aan de rand van de Kathmandu vallei en bij helder weer zijn vele Himalaya pieken waaronder die van de Mount Everest zichtbaar.

Dag 5 Nagarkot – Namobuddha - Dhulikhel

Ook vroeg in de morgen is het hopen op een heldere dag. In dat geval zien we de zon langzaam de toppen van de in de verte gelegen Himalaya toppen verlichten.

Over berghellingen en door bossen lopen we vandaag naar Dhulikhel . We passeren vele dorpjes en steeds bepaalt de Himalaya het beeld. Op sommige plekken zijn de uitzichten erg fraai. In Nala bezoeken we de plaatselijke tempel. Ook in Dhulikhel zelf zijn een paar oude tempels.

Onderweg van Nagarkot naar Dhulikhel bezoeken we tevens Namobuddha , een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. Het is prachtig gelegen op een heuvel. Bij de stupa zou Boeddha zichzelf hebben aangeboden als voedsel voor de hongerige welpen van een tijgerin.

Dag 6 Dhulikhel – Changu Naryan – Bhaktapur – Kathmandu

's Morgens bekijken we de Changu Naryan tempel. De tempel stamt uit de 4 e eeuw en is opgedragen aan Vishnu. Het is een prachtig staaltje Nepalese architectuur.

Vanaf Changu Naryan lopen we nog ongeveer 2 uurtjes en dan komen we aan in Bhaktapur, één van de 3 koningssteden van de Kathmandu vallei. De andere 2 zijn Kathmandu en Patan.

Bhaktapur (Badgaon) is van deze 3 steden het meest oorspronkelijk gebleven. Moderne invloeden zijn hier nog slechts minimaal merkbaar en rijden er geen auto's in de stad. Bhaktapur is onder andere bekend om door de prachtige architectuur. In Bhaktapur is de film Little Buddha opgenomen.

We bezoeken onder andere het pottenbakkersplein waar duizenden potten staan te drogen. Het is natuurlijk interessant even bij de pottenbakkers te kijken hoe de potten worden gemaakt.

Een andere bezienswaardigheid is de Sun Dhoka , de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur . Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.

Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Dag 7 Kathmandu – Bhadrapur – Darjeeling

Uw reis naar Darjeeling/Sikkim begint met een mooie vlucht van Kathmandu naar Bhadrapur. Tijdens uw vlucht ziet u onder andere de Mount Everest, Makalu en Kanchenjunga . In Bhadrapur maakt u kennis met uw gids en chauffeur en vervolgens rijdt u naar Darjeeling . "the queen of Hills” . Darjeeling ligt op een heuvelrug en is omgeven door talrijke theeplantages . Het bergachtige terrein waar we doorheen rijden biedt vaak mooie uitzichten.

Dag 8 Darjeeling – Tiger Hill – Darjeeling

Vroeg in de morgen bezoekt u Tiger Hill om de zonsopkomst boven de Himalaya, met onder meer Mount Kangchenjunga , te zien. Op de terugweg naar Darjeeling bezoeken we het beroemde Ghoom Klooster (Yiga Choling) . Hier staat onder meer een prachtig 5 meter hoog beeld van de Boeddha van de toekomst, de Maitreya Boeddha .   Bij terugkeer in uw hotel zorgen wij voor een Darjeeling Thee ontbijt. Na het ontbijt bezoekt u onder meer een theeplantage / theefabriekje. Daarnaast gaat u naar het Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park (met Siberische tijgers, zwarte beren, rode panda's en vele vogelsoorten) Hier is ook het broedcentrum voor sneeuwluipaarden. Tenslotte kunt u nog het Tibetaanse vluchtingenkamp bezoeken en naar het locale bergsportinstituut gaan waarin onder meer het Everest Museum is gevestigd.

Dag 9 Darjeeling - Gangtok

Gangtok ligt op een hoogte van ongeveer 1600 meter en is zowel de hoofdstad als het toeristische centrum van Sikkim . Er leven ongeveer 50.000 mensen in Gangtok. Hier leven mensen uit verschillende culturen en religies in perfecte harmonie met elkaar. Gangtok ontwikkelt zich snel, het heeft een levendige bazar en er zijn inmiddels redelijke voorzieningen, restaurants en natuurlijk internetcafe's.

Dag 10 Gangtok

Vroeg in de morgen brengen we een bezoek aan Tashi Viewpoint . Tashi Viewpoint ligt op 8 kilometer rijden van Gangtok aan de “ North Sikkim Highway ”.

Tashi Viewpoint biedt u een adembenemend mooi uitzicht op de Kangchenjunga keten. In de verte ziet u bovendien de kloosters van Noord Sikkim liggen.

Na uw bezoek aan Tashi Viewpoint keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt vandaag u onder meer:

- Rumtek klooster – dit klooster ligt in een mooie landschap op 24 kilometer van Gangtok en is het grootste en belangrijkste klooster van Sikkim. Het klooster behoort tot de Kagyupa orde en is een mooie replica van het originele hoofdkwartier van de Kagyupa in Tsurpu in Tibet , niet ver van Lhasa .

Het klooster is bovendien het hoofdverblijf van de gevluchte Karmapa Lama die op dit moment in India leeft.

- Enchey klooster – klein klooster in de buurt van Gangtok. Het klooster behoort tot de Nyingmapa stroming. Het klooster is mooi gelegen en biedt fraai uitzicht op de Kangchenjunga en de nabijgelegen stad.

- Instituut voor Tibetologie – bevat een immense hoeveelheid Boeddhistische boeken en manuscripten en er zijn prachtige beelden en rituele voorwerpen te bewonderen.

Dag 11 Gangtok - Phuntsoling  

Na het ontbijt vertrekt u per jeep naar Phuntsoling , Bhutan .  

Dag 12 en 13 Phuntsoling – Thimphu - Punakha  

Vroeg vertrek voor de lange rit naar Thimphu . In Thimhu check-in in uw hotel en begin van uw Thimphu programma.  

 • Folk Heritage museum
 • Painting school, hier wordt de traditionele kunst in ere gehouden en worden prachtige thangka's gemaakt. Indien mogelijk bezoekt u enkele klaslokalen.
 • Sanga handicraft shop, waar een mooie handgemaakte souvenirs uit Bhutan kunt kopen.
 • Motithang Mini Zoo, hier kunt u de TAKIN zien, het nationale dier van Bhutan . De Takin komt alleen in de Himalaya regio voor, het hoofd ziet er een beetje uit als dat van een geit en het lichaam lijkt op dat van een koe of yak.
 • Changangkha Lhakhang klooster
 • Thimpu Tashi Cho Dzong

Op dag 13 vertrek richting Punakha (1200 meter). Onderweg passeert u de Dochula pas waar u 108 Bhutanese stupas kunt bewonderen. De afstand tussen Punakha en Thimphu is ongeveer 77 kilometer en totaal doet u er ongeveer 3 uur over. Vanaf Lobesa maken we een korte wandeling naar Chhimi Lhakhang (tempel der vruchtbaarheid), gebouwd in de 13e eeuw. Onvruchtbare vrouwen komen hier heen om gezegend te worden.

Na de lunch bezoekt u het machtige Punakha Dzong , welke is gelegen tussen 2 rivieren, een mannelijke (Pho Chu) en een vrouwelijke (Mo Chu). Door de bijzondere ligging bereikt u de dzong door een grote hangbrug te passeren.

Later eventueel nog een wandeling naar Khamsum Yuelay Namgyal Chhorten die in een bosrijke omgeving is gelegen. In de verte ziet u de valleien van Hebesa en Kabesa .

Dag 14 Punakha – Paro

Na een vroeg ontbijt maken we ons op voor een bezoek aan het beroemde in 1694 gebouwde Taktsang Monastery . Dit is een speciale dag, met een excursie naar het uiterst spectaculair gelegen Taktsang ( Tijgersnest ) klooster !!!

Na een kort ritje maken we een wandelingetje naar Satsam Chorten, van hier lopen we nog een uur tot we bij het uitkijkpunt op het schitterende klooster komen. Het pad klimt eerst door een prachtig bos vol pijnbomen, die veelal bedekt zijn met baardmossen en soms zijn behangen met uitbundig wapperende gebedsvlaggen. We nemen een kleine pauze bij Taktsang Jakhang (cafeteria) en daarna is het nog maar een klein stukje tot we het wereldberoemde Taktsang klooster zien liggen, ogenschijnlijk binnen handbereik. De oorspronkelijke Lhakhang is gebouwd rond de grot waar Guru Rinpoche mediteerde. Dit ongelooflijke klooster kleeft als het ware aan de rand van een loodrechte rots die 900m de diepte induikt tot op de bodem van de vallei beneden. De legende luidt dat Guru Rinpoche, die Boeddhisme naar Bhutan bracht, hier vloog op de rug van een tijger (Dorji Drolo), van wie wordt gezegd dat het zijn favoriete begeleider was. Guru Rinpoche verjoeg hierbij de tegen het boeddhisme vechtende demonen.

Bij terugkomst in Paro sluit u uw Bhutan programma af met een bezoek aan Paro Dzong en het Nationale museum in de vlak boven Paro Dzong gelegen Ta Dzong .

De avond kunt u vrij besteden in Paro. Overnachting in een hotel in Paro.

Dag 15 Paro – Kathmandu

Transfer naar luchthaven in Paro voor de prachtige vlucht van Paro naar Kathmandu . Bij aankomst in Kathmandu verwelkomen wij u weer op het vliegveld en zorgen voor de transfer naar het voor u gereserveerde hotel in Kathmandu . Rest van de dag geen programma.

Dag 16 Kathmandu

Deze dag is ter vrije besteding.

Te voet of per riksja kunt u bij voorbeeld naar Durbar Square met zijn prachtige tempels en het oude paleis. Durbar Square ligt in het midden van de oude stad. Aan het plein vinden we het met schitterend houtsnijwerk versierde onderkomen van de levende godin Kumari . In de buurt van het plein staan verder de Narayan-, Mahadeva- en Parvati-tempel en de Kastmandap.

Het Durbar Square is een toeristische trekpleister en het staat dan ook vol met kraampjes waar tal van souvenirs worden verkocht.

U kunt er ook voor kiezen door de drukke straatjes van Thamel te slenteren om wat souvenirs te kopen en te relaxen op een van de dakterrassen van de vele restaurants.

Dag 17, 18 en 19 Kathmandu – Chitwan N.P. - Kathmandu

Het Royal Chitwan N.P. is één van de mooiste en bekendste wildparken in Azië en is gelegen in de zuidelijke Terai aan de grens met India . In het park leven onder meer neushoorns, krokodillen, apen en Bengaalse tijgers. Verder komen er in het park meer dan 450 verschillende soorten vogels en bijna 70 vlindersoorten voor.

U verblijft in een luxe resort in Sauraha . Sauraha is een levendig klein dorpje gelegen aan de rand van het Chitwan N.P.

Aan de gezellige oevers van de Rapti rivier kunt u genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Gedurende de dag ziet u de tamme olifanten van het park hun dagelijkse “duik”in de rivier nemen.

Het programma dat wij u in Chitwan aanbieden bestaat globaal uit:

 • rondwandeling met gids, kennismaking met Tharu cultuur inclusief een bezoek aan typische Tharu-woningen die gebouwd zijn met behulp van olifantengras. Bezoek aan een olifantenverblijf en –trainingscentrum en Chitwan museum
 • 's avonds Tharu cultureel programma (1 uur) met zang en stokdansen
 • kanotocht in een boomstamkano over de Rapti rivier
 • junglewalk (ongeveer 3,5 uur)
 • olifantentocht door Chitwan N.P.
 • vogel”spotting” tijdens wandeling langs de oevers van de Rapti rivier

Dag 20 en 21 Kathmandu vertrek en aankomst Amsterdam

Transfer van uw hotel naar de internationale luchthaven van Kathmandu . Uiterlijk 3 uur voor vertrek dient u op de luchthaven aanwezig te zijn.

HIMALAYA COMBINATIE NEPAL, SIKKIM en BHUTAN 21 DAGEN

 • € 2,225 (2 personen)

 • € 2,135 (4 personen)

Inbegrepen NEPAL :

 • Transfers van en naar het vliegveld in Kathmandu
 • Alle overnachtingen in hotels / guesthouses op basis van een 2-persoonskamer
 • Engels sprekende gids tijdens programma Kathmandu en Kathmandu vallei
 • Engels sprekende gids tijdens verblijf in Chitwan N.P.
 • Alle het lokale vervoer volgens programma
 • Sightseeing en toegangsprijzen bezienswaardigheden
 • Chitwan N.P. - Jungle programma
 • Chitwan N.P. - overnachtingen in een luxe resort
 • Chitwan N.P. - 3 maaltijden per dag (dranken niet inbegrepen)
 • Vervoer Pokhara – Chitwan N.P. per tourist bus
 • Vervoer Chitwan N.P. – Kathmandu per tourist bus
 • Rafting Trisuli inclusief rafttinggids en alle benodigde raftingmaterialen

Inbegrepen SIKKIM :

 • Transfer van Bhadrapur naar Darjeeling
 • Welkomstdrankje bij aankomst
 • 2 overnachtingen in standaard hotel Gangtok met ontbijt
 • 2 overnachtingen in een hotel in Darjeeling met ontbijt
 • Vervoer per auto / chauffeur
 • Vervoer van uw bagage
 • Engels sprekende gids (!)
 • Toegangsgelden tot kloosters etc volgens programma
 • Vervoer van en naar Phuntsoling / Bhadrapur airport

Inbegrepen BHUTAN :

 • Transfer naar Phuntsoling
 • Engels sprekende gids
 • Chauffeur
 • Alle vervoer per luxe wagen
 • Alle overnachtingen in 3-4 sterrenhotels
 • 3 maaltijden per dag
 • Toegangsprijzen tot kloosters, dzongs en overige bezienswaardigheden
 • Bhutanvisum
 • Bhutan toeristenbelasting Service van ons kantoor in Thimphu / Paro

Niet inbegrepen NEPAL :

 • Toeristenbelasting bij verlaten Nepal (17 Euro per keer)
 • Multiple entry visa Nepal
 • Maaltijden (wel inbegrepen in Chitwan)
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Persoonlijke uitgaven / verzekeringen

Niet inbegrepen SIKKIM :

 • Persoonlijke verzekeringen (reis/medisch)
 • Alcoholische dranken / fooien en overige persoonlijke uitgaven
 • Lunch en diner

Niet inbegrepen BHUTAN :

 • Dranken
 • Fooien Bhutanese gids en chauffeur
 • Persoonlijke uitgaven / verzekeringen

Niet inbegrepen ALGEMEEN:

 • Internationale vluchten van en naar Kathmandu

Country Combined Programma’s

NEPAL & TIBET- 20 DAGEN

NEPAL & TIBET - 24 DAGEN

NEPAL, TIBET en BHUTAN - 24 DAGEN

NEPAL en BHUTAN - 20 DAGEN

NEPAL, SIKKIM en BHUTAN - 21 DAGEN

NEPAL, TIBET, SIKKIM en BHUTAN - 29 DAGEN

Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.