Nederlands

Engels

NEPAL en BHUTAN 20 DAGEN

Avontuurlijke rondreis in NEPAL en BHUTAN.

In NEPAL bezoekt u onder meer de mooiste plaatsen in Kathmandu, Pokhara en het Chitwan Nationaal Park. Bovendien maakt u een korte 3 daagse wandeltocht in de Kathmandu vallei.

Tijdens uw 6 daagse reis door het mytische BHUTAN bezoekt u de steden Paro, Thimphu en Punakha en de prachtige Phobjikha vallei. Hoogtepunt van de reis in Bhutan is een bezoek aan het legendarische Taktsang klooster, bijgenaamd het Tijgersnest.

DAG 1: VERTREK NAAR KATHMANDU
DAG 2: AANKOMST KATHMANDU
DAG 3: KATHMANDU – SWAYAMBUNATH – PASHUPATINATH - BODNATH
DAG 4: KATHMANDU – SANKHU - NAGARKOT
DAG 5: NAGARKOT – DHULIKHEL
DAG 6: DHULIKHEL - KATHMANDU
DAG 7: KATHMANDU – PARO - THIMPHU
DAG 8: THIMPHU - PUNAKHA
DAG 9: PUNAKHA - PHOBJIKHA
DAG 10: PHOBJIKHA - WANGDUE
DAG 11: WANGDUE - PARO
DAG 12: PARO - KATHMANDU
DAG 13: KATHMANDU
DAG 14: KATHMANDU – LICHTE RAFTING - POKHARA
DAG 15: POKHARA - CHITWAN
DAG 16: CHITWAN
DAG 17: CHITWAN – KATHMANDU
DAG 18: KATHMANDU
DAG 19: VERTREK KATHMANDU
DAG 20: AANKOMST

Dagbeschrijving NEPAL en BHUTAN – 20 dagen

Dag 1 en 2 Amsterdam - Kathmandu

Dag 3 Kathmandu – Swayambunath, Pashupatinath en Bodnath

We benutten de dag goed en maken kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de prachtige Boeddhistische stupa's Bodnath en Swayambhunath alsmede de lijkverbrandingen bij de hindoetempel Pashupatinath , gelegen aan de heilige rivier Bagmati.

De wereldberoemde stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Vooral 's avonds lopen boeddhisten hun rondjes om de stupa's heen en kunnen er boterlampjes worden aangestoken. In de nabijheid van Bodnath zijn een aantal Boeddhistische kloosters die de moeite van een bezoekje zeker waard zijn.

Swayambhunath ligt op een heuvel en wordt bereikt via een eindeloze trap die wordt bezet door bedelaars en talloze apen. De tempel staat dan ook bekend als de apentempel. Boven heb je een weids uitzicht over Kathmandu en in de verte zie je de toppen van de Himalaya . De stupa is qua opbouw vergelijkbaar met die van Bodnath. De ogen van Boeddha kijken hier uit over de gehele Kathmanduvallei.

De Pashupati-tempel is één van de heiligste hindoeïstische heiligdommen. Pashupati is een verschijningsvorm van Shiva en de tempel staat op de westelijke oever van de heilige rivier Bagmati. De hoofdtempel is alleen toegankelijk voor hindoes, maar vanaf de tegenoverliggende oever hebben we een goed overzicht over het complex. Op de ghats worden hindoes in het openbaar gecremeerd.

Dag 4 Kathmandu – Sankhu – Nagarkot

We lopen door rijstveldjes en kleine dorpjes. Totale stijging bedraagt ongeveer 400 meter en onderweg bezoeken we de mooie tempel van Vajrajogini . Tijdens het klimmen kunnen we al genieten van prachtige Himalaya panorama's.

Via een kleine pasje bereiken we ons doel van de eerste wandeldag, Nagarkot . Bij helder weer maken we een onvergetelijke zonsondergang mee.

Nagarkot is gelegen op de top van een heuvelrug (op ongeveer 2200m) aan de rand van de Kathmandu vallei en bij helder weer zijn vele Himalaya pieken waaronder die van de Mount Everest zichtbaar.

Dag 5 Nagarkot – Namobuddha - Dhulikhel

Ook vroeg in de morgen is het hopen op een heldere dag. In dat geval zien we de zon langzaam de toppen van de in de verte gelegen Himalaya toppen verlichten.

Over berghellingen en door bossen lopen we vandaag naar Dhulikhel . We passeren vele dorpjes en steeds bepaalt de Himalaya het beeld. Op sommige plekken zijn de uitzichten erg fraai. In Nala bezoeken we de plaatselijke tempel. Ook in Dhulikhel zelf zijn een paar oude tempels.

Onderweg van Nagarkot naar Dhulikhel bezoeken we tevens Namobuddha , een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. Het is prachtig gelegen op een heuvel. Bij de stupa zou Boeddha zichzelf hebben aangeboden als voedsel voor de hongerige welpen van een tijgerin.

Dag 6 Dhulikhel – Changu Naryan – Bhaktapur – Kathmandu

's Morgens bekijken we de Changu Naryan tempel. De tempel stamt uit de 4 e eeuw en is opgedragen aan Vishnu. Het is een prachtig staaltje Nepalese architectuur.

Vanaf Changu Naryan lopen we nog ongeveer 2 uurtjes en dan komen we aan in Bhaktapur, één van de 3 koningssteden van de Kathmandu vallei. De andere 2 zijn Kathmandu en Patan.

Bhaktapur (Badgaon) is van deze 3 steden het meest oorspronkelijk gebleven. Moderne invloeden zijn hier nog slechts minimaal merkbaar en rijden er geen auto's in de stad. Bhaktapur is onder andere bekend om door de prachtige architectuur. In Bhaktapur is de film Little Buddha opgenomen.

We bezoeken onder andere het pottenbakkersplein waar duizenden potten staan te drogen. Het is natuurlijk interessant even bij de pottenbakkers te kijken hoe de potten worden gemaakt.

Een andere bezienswaardigheid is de Sun Dhoka , de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur . Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.

Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Dag 7 Kathmandu – Paro – Thimphu

Aankomst op Paro International Airport (of in Phuntsoling). Op het vliegveld wordt u verwelkomd met een traditionele khadar en maakt u kennis met uw gids. Vervolgens reist u in ongeveer 2,5 uur naar Thimphu (2300 meter), de hoofdstad van Bhutan .

Na de lunch in het hotel bezoekt u ‘s middags:

 • Folk Heritage museum
 • Painting school, hier wordt de traditionele kunst in ere gehouden en worden prachtige thangka's gemaakt. Indien mogelijk bezoekt u enkele klaslokalen.
 • Sanga handicraft shop, waar een mooie handgemaakte souvenirs uit Bhutan kunt kopen.
 • Motithang Mini Zoo, hier kunt u de TAKIN zien, het nationale dier van Bhutan . De Takin komt alleen in de Himalaya regio voor, het hoofd ziet er een beetje uit als dat van een geit en het lichaam lijkt op dat van een koe of yak.
 • Changangkha Lhakhang klooster

Tevens bezoekt u Thimpu Tashi Cho Dzong waarna u in de avond nog tijd heeft om even door de straten van Thimphu te wandelen.

Dag 8 Thimphu – Punakha

Vroeg ontbijt en vertrek richting Punakha (1200 meter). Onderweg passeert u de Dochula pas waar u 108 Bhutanese stupas kunt bewonderen. De afstand tussen Punakha en Thimphu is ongeveer 77 en totaal doen we er ongeveer 3 uur over. Vanaf Lobesa maken we een korte wandeling naar Chhimi Lhakhang (tempel der vruchtbaarheid), gebouwd in de 13e eeuw. Onvruchtbare vrouwen komen er heen om gezegend te worden.

Na de lunch bezoekt u het machtige Punakha Dzong , welke is gelegen tussen 2 rivieren, een mannelijke (Pho Chu) en een vrouwelijk (Mo Chu). Door de bijzondere ligging bereikt u de dzong door een grote hangbrug te passeren.

Later wandelt u naar de Khamsum Yuelay Namgyal Chhorten die in een bosrijke omgeving is gelegen. In de verte ziet u de valleien van Hebesa en Kabesa .

‘s Avonds gelegenheid om de stad Punakha te bekijken, overnachting in een hotel in Punakha.

Dag 9 Punakha – Phobjikha

Vanuit Punakha rijden we zuidwaarts richting de Sharvallei . We bekijken Wangdue Dzong en daarna heeft u tijd om even in het stadje Wangdue rond te kijken.

Vanuit Wangdue is het 2,5 uur tijden naar Phobjikha . De Probjikha valley is bekend vanwege het feit dat hier de zeldzame zwartnek kraanvogels overwinteren.

Overnachting in een hotel / farmhouse in Phobjikha.

Dag 10 Phobjikha – Wangdue - Paro

Ontbijt in uw hotel en daarna een bezoek aan het Gangtey klooster , dat gebouwd is in de 17e eeuw.

Na het bezoek aan Gangtey bezoekt u de Phobjiha vallei waar u de zwartnek kraanvogels kunt observeren in hun natuurlijke omgeving.

Lunch in Wangdue, bezoek aan de Wangdue Dzong en transfer naar Paro.

Dag 11 Paro – Taktsang Monastery (Tijgersnest) - Paro

We maken we ons op voor een bezoek aan het beroemde in 1694 gebouwde Taktsang Monastery. Dit is een speciale dag, met een excursie naar het uiterst spectaculair gelegen Taktsang ( Tijgers nest ) klooster !!! De excursie duurt ongeveer 3-4 uur.

Na een kort ritje maken we een wandelingetje naar Satsam Chorten , van hier lopen we nog een uur tot we bij het uitkijkpunt op het schitterende klooster komen. Het pad klimt eerst door een prachtig bos vol pijnbomen, die veelal bedekt zijn met baardmossen en soms zijn behangen met uitbundig wapperende gebedsvlaggen. We nemen een kleine pauze bij Taktsang Jakhang (cafeteria) en daarna is het nog maar een klein stukje tot we het wereldberoemde Taktsang klooster zien liggen, ogenschijnlijk binnen handbereik. De oorspronkelijke Lhakhang is gebouwd rond de grot waar Guru Rinpoche mediteerde. Dit ongelooflijke klooster kleeft als het ware aan de rand van een loodrechte rots die 900m de diepte induikt tot op de bodem van de vallei beneden. De legende luidt dat Guru Rinpoche , die Boeddhisme naar Bhutan bracht, hier vloog op de rug van een tijger (Dorji Drolo), van wie wordt gezegd dat het zijn favoriete begeleider was. Guru Rinpoche verjoeg hierbij de tegen het Boeddhisme vechtende demonen.

Bij terugkomst in Paro sluit u uw Bhutan programma af met een bezoek aan Paro Dzong en het Nationale museum in de vlak boven Paro Dzong gelegen Ta Dzong .

De avond kunt u vrij besteden in Paro. Overnachting in een hotel in Paro.

Dag 12 Paro – Kathmandu

Transfer naar luchthaven in Paro voor de prachtige vlucht van Paro naar Kathmandu . Bij aankomst in Kathmandu verwelkomen wij u weer op het vliegveld en zorgen voor de transfer naar het voor u gereserveerde hotel in Kathmandu . Rest van de dag geen programma.

Dag 13 Katmandu

Halve dag excursie naar Patan , rest van de dag ter vrije besteding.

Patan ofwel Lalitpur ligt ten zuiden van Kathmandu en is er als het ware mee vergroeid. Ook in Patan vinden we een prachtig centraal plein ( Durbar Square ) met schitterende tempels, pagodes en paleizen. Dat Patan een belangrijk Boeddhistisch bolwerk is blijkt uit de talloze kloosters in de stad waarvan de Gouden Tempel (Kwa Bahal) de bekendste is. Het koninklijk paleis is een mooi complex met een gouden toegangspoort, versierde hekken, binnenpleinen en tempels.

Kennis maken met de geschiedenis van Nepal kunt u in het Patan museum .

Dag 14 Kathmandu – Rafting Trisuli - Pokhara

Raften Trisuli – De Trisuli is een rustige rivier die geschikt is voor mensen die voor het eerst gaan raften en voor families.

De Trisuli loopt langs de hoofdweg van Kathmandu naar Pokhara en is daardoor makkelijk bereikbaar.

Rafttochten op de Trisuli zijn gedurende het gehele jaar mogelijk.

Wilt u liever niet raften is het mogelijk rechtstreeks naar Pokhara en daar te genieten van een halve vrije dag aan het Phewa Lake .

Dag 15, 16 en 17 Pokhara – Chitwan N.P. - Kathmandu

Het Royal Chitwan N.P. is één van de mooiste en bekendste wildparken in Azië en is gelegen in de zuidelijke Terai aan de grens met India . In het park leven onder meer neushoorns, krokodillen, apen en Bengaalse tijgers. Verder komen er in het park meer dan 450 verschillende soorten vogels en bijna 70 vlindersoorten voor.

U verblijft in een luxe resort in Meghauli. Meghauli is een levendig klein dorpje gelegen aan de rand van het Chitwan N.P.

Aan de gezellige oevers van de Rapti rivier kunt u genieten van een onvergetelijke zonsondergang. Gedurende de dag ziet u de tamme olifanten van het park hun dagelijkse “duik”in de rivier nemen.

Het programma dat wij u in Chitwan aanbieden bestaat globaal uit:

 • rondwandeling met gids, kennismaking met Tharu cultuur inclusief een bezoek aan typische Tharu-woningen die gebouwd zijn met behulp van olifantengras. Bezoek aan een olifantenverblijf en –trainingscentrum en Chitwan museum
 • Tharu cultureel programma (1 uur) met zang en stokdansen
 • kanotocht in een boomstamkano over de Rapti rivier
 • junglewalk (ongeveer 3,5 uur) onder begeleiding van uw gids
 • olifantentocht door Chitwan N.P.
 • vogel”spotting” tijdens wandeling langs de oevers van de Rapti rivier

Dag 18 Kathmandu

Deze dag is ter vrije besteding.

Te voet of per riksja kunt u bij voorbeeld naar Durbar Square met zijn prachtige tempels en het oude paleis. Durbar Square ligt in het midden van de oude stad. Aan het plein vinden we het met schitterend houtsnijwerk versierde onderkomen van de levende godin Kumari . In de buurt van het plein staan verder de Narayan-, Mahadeva- en Parvati-tempel en de Kastmandap.

Het Durbar Square is een toeristische trekpleister en het staat dan ook vol met kraampjes waar tal van souvenirs worden verkocht.

U kunt er ook voor kiezen door de drukke straatjes van Thamel te slenteren om wat souvenirs te kopen en te relaxen op een van de dakterrassen van de vele restaurants.

Dag 19 en 20 Kathmandu vertrek en aankomst Amsterdam

Transfer van uw hotel naar de internationale luchthaven van Kathmandu . Uiterlijk 3 uur voor vertrek dient u op de luchthaven aanwezig te zijn.

HIMALAYA COMBINATIE NEPAL - BHUTAN 20 DAGEN

 • € 2,464 (2 personen)

 • € 2,366 (4 personen)

Inbegrepen NEPAL :

 • Transfers van en naar het vliegveld in Kathmandu
 • Alle overnachtingen in hotels / guesthouses op basis van een 2-persoonskamer
 • Engels sprekende gids tijdens programma Kathmandu en Kathmandu vallei
 • Engels sprekende gids tijdens verblijf in Chitwan N.P.
 • Alle het lokale vervoer volgens programma
 • Sightseeing en toegangsprijzen bezienswaardigheden
 • Chitwan N.P. - Jungle programma
 • Chitwan N.P. - overnachtingen in een luxe resort
 • Chitwan N.P. - 3 maaltijden per dag (dranken niet inbegrepen)
 • Vervoer Pokhara – Chitwan N.P. per tourist bus
 • Vervoer Chitwan N.P. – Kathmandu per tourist bus
 • Rafting Trisuli inclusief rafttinggids en alle benodigde raftingmaterialen

Inbegrepen BHUTAN :

 • Retourvlucht Kathmandu - Paro - Kathmandu
 • Engels sprekende gids
 • Chauffeur
 • Ophaalservice Airport Paro
 • Alle vervoer per luxe wagen
 • Alle overnachtingen in 3-4 sterrenhotels
 • 3 maaltijden per dag
 • Toegangsprijzen tot kloosters, dzongs en overige bezienswaardigheden
 • Bhutanvisum
 • Bhutan toeristenbelasting Service van ons kantoor in Thimphu / Paro

Niet inbegrepen NEPAL :

 • Toeristenbelasting bij verlaten Nepal (17 Euro per keer)
 • Multiple entry visa Nepal
 • Maaltijden (wel inbegrepen in Chitwan)
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Persoonlijke uitgaven / verzekeringen

Niet inbegrepen BHUTAN :

 • Dranken
 • Fooien Bhutanese gids en chauffeur
 • Persoonlijke uitgaven / verzekeringen

Niet inbegrepen ALGEMEEN:

 • Internationale vluchten van en naar Kathmandu

Country Combined Programma’s

NEPAL & TIBET- 20 DAGEN

NEPAL & TIBET - 24 DAGEN

NEPAL, TIBET en BHUTAN - 24 DAGEN

NEPAL en BHUTAN - 20 DAGEN

NEPAL, SIKKIM en BHUTAN - 21 DAGEN

NEPAL, TIBET, SIKKIM en BHUTAN - 29 DAGEN

Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.