Nederlands

Engels

BHUTAN CULTUREEL (15 DAGEN)

Uitgebreide en complete reis door het mystieke Bhutan. Naast alle belangrijke en bekende plaatsen zoals Paro, Punakha, Thimphu en Trongsa bezoekt u tijdens deze bijzondere tocht ook Bumthang, Mongar, Trashiyangtse en Trashigang in het weinig bezochte, geïsoleerde oostelijke deel van Bhutan.

DAG 1: AANKOMST BHUTAN - PARO
DAG 2: PARO - THIMPHU
DAG 3: THIMPHU
DAG 4: THIMPHU - TRONGSA
DAG 5: TRONGSA - BUMTHANG
DAG 6: BUMTHANG
DAG 7: BUMTHANG - MONGAR
DAG 8: MONGAR - TRASHIYANGTSE
DAG 9: TRASHIYANGTSE - TRASHIGANG
DAG 10: TRASHIGANG - KANGLUNG - MONGAR
DAG 11: MONGAR - LINGMITHANG - BUMTHANG
DAG 12: BUMTHANG - PUNAKHA
DAG 13: PUNAKHA - THIMPHU
DAG 14: THIMPHU - PARO
DAG 15: PARO VERTREK

DAG 1: Aankomst en transfer naar Paro
Vliegt u via Delhi / Kathmandu naar Bhutan is dit bij helder weer meteen een onvergetelijk begin van uw Bhutan reis. Vanuit het vliegtuig ziet u de witte bergtoppen van Nepal waaronder Mount Everest, Makalu en Kangchenjunga. Eenmaal in de buurt Bhutan ziet u ook Mount Jhomolhari .

Aankomst op Paro International Airport (of in Phuntsoling). Op het vliegveld wordt u verwelkomd met een traditionele khadar en maakt u kennis met uw gids. Hotel check-in en even tijd om op te frissen.

Het programma van uw eerste dag in Bhutan bevat onder meer:

 - Drukgyal Dzong: gebouwd in 1647 door Shabdrung Ngawang Namgyal, oprichter van middeleeuws Bhutan. Het klooster werd halverwege de 20e eeuw verwoest door brand. We bekijken de restanten en genieten op een heldere dag van een onvergetelijk uitzicht op Mt. Jhomolhari (7314m). Drukgyal Dzong ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Paro en om er te komen, rijdt u door de mooie Paro vallei.

- Kyichu Lhakhang: Een van de oudste kloosters in Bhutan en gebouwd in de 7e eeuw door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. Dit klooster is één van de 108 kloosters gebouwd in de Himalaya regio door de Tibetaanse koning om demonen uit de regio te verdrijven. De overige 107 kloosters liggen in de buurlanden van Bhutan en zijn in geometrische vorm gebouwd met Lhasa als middelpunt .

Het bouwjaar van het klooster geldt als bewijs voor het feit dat Boeddhisme in Bhutan al bestond voordat Guru Rinpoche er arriveerde in de 8e eeuw.

- Ta Dzong (gebouwd is in 1656 en gerestaureerd in 1968), is een "antieke wachttoren", waar nu het Nationaal Museum gevestigd is. Het centrale gedeelte van dit museum is een complex waarin de historie van het Boeddhisme is beschreven. Verder zijn er onder meer eeuwenoude religieuze voorwerpen en thangka's te bewonderen.

- Paro Rimpung Dzong ("Heap of Jewels"), is in 1646 gebouwd door Shabdrung Ngawang Namgyal. Hier kunt u de mooiste voorbeelden van Bhutanese architectuur aanschouwen. Ook vindt hier elk jaar de belangrijkste Tse Chu van Bhutan plaats. Het uitrollen van een enorme thangka vormt het hoogtepunt van het festival. Bewonderende blikken van het publiek vallen de thangka ten deel.

's Avonds heeft u tijd om Paro te ontdekken, overnachting in een hotel in Paro.

DAG 2: Paro - Thimphu
Ontbijt in uw hotel en vervolgens transfer van Paro naar Thimphu, de totale afstand bedraagt 65 kilometer en u doet er ongeveer 2 uur over.

Programma in Thimphu:

  • Folk Heritage museum
  • Painting school, hier wordt de traditionele kunst in ere gehouden en worden prachtige thangka's gemaakt. Indien mogelijk bezoekt u enkele klaslokalen.
  • Sangay handicraft shop, waar u mooie handgemaakte souvenirs uit Bhutan kunt kopen.
  • Motithang Mini Zoo, hier kunt u de TAKIN zien, het nationale dier van Bhutan . De Takin komt alleen in de Himalaya regio voor, het hoofd ziet er een beetje uit als dat van een geit en het lichaam lijkt op dat van een koe of yak.
  • Changangkha Lhakhang klooster

DAG 3: Thimphu
Vandaag staat een dag in en om Thimphu op het programma. U wandelt naar de weinig bezochte maar schitterend gelegen kloosters van Tango en Cheri. De kloosters zijn gebouwd in de 13e en 17e eeuw en zijn alleen lopend te bereiken.

Om 5 uur nemen wij u naar Thimpu Tashi Cho Dzong waar u de prachtige tempel en de binnenplaats kunt bekijken.

DAG 4: Thimphu - Trongsa
Na een vroeg ontbijt vertrekt u vanuit Thimphu richting Phobjikha.

Phobjikha is een van de mooiste plaatsen in Bhutan en valt onder het Wangdue district. Phobjikha ligt ten oosten van de stad Wangdue en in het westen van het Black Mountain national park.

Vanuit Wangdue is het 2,5 uur tijden naar Phobjikha. De Probjikha vallei is bekend vanwege het feit dat hier zeldzame zwartnek kraanvogels voorkomen. Ze arriveren ongeveer in november vanuit Siberië en Tibet om te overwinteren en hun komst betekent dan ook het begin van de Bhutanese winter. Op hetzelfde moment verhuist de Je Khenpo naar Punakha.

Vanuit Phobjikha naar Trongsa is het nog ongeveer 4 uur. Onderweg zult u zeker een aantal keren stoppen op de vele prachtige plaatsen die de route van vandaag te bieden heeft.

De ongeveer 3300 meter hoge Pelela pas biedt prachtig uitzicht op besneeuwde Himalaya toppen, verderop in de vallei ziet u in het najaar, winter en vroege voorjaar vaak nomaden met hun yaks. Op de top van de Pelela pas wapperen vele kleurige gebedsvlaggetjes.

Later op de dag passeert u de 18e eeuwse beroemde Chendibji Chorten. De Chorten wordt gekenmerkt door een "Nepalees" design en is van oorsprong gerelateerd aan de bekende Bodnath stupa in Kathmandu.

Lunch in Chendibji Cafetaria en vervolg van reis richting Trongsa. Al van verre ziet u de gele daken van de machtige Trongsa Dzong, die u morgenvroeg zult bezoeken, voor u liggen.

DAG 5: Trongsa - Bumthang
Na het ontbijt bekijken we Trongsa Dzong, de indrukwekkendste en grootste dzong van Bhutan. Het is een werkelijk imposant complex waar toeristen echter (meestal) niet binnen worden gelaten.

Trongsa wordt al van verre gedomineerd door de aanblik op deze dzong. De gele daken steken fel af tegen de imposante bergketens op de achtergrond.

Na de lunch rijdt u via de ruim 3400 meter hoge Yotong la pas richting de Bumthangvallei. U bezoekt onderweg het Chummey Yathra weefcentrum waar u kunt zien hoe van pure wol van schapen en yaks kleding wordt gemaakt.

DAG 6: Bumthang
Bezoek aan Jakar Dzong (een indrukwekkend bouwwerk dat omring wordt door hoge muren), Jambay Lhakhang en Kurjey Lhakhang .

Vanaf Kurjey maakt u een korte wandeling naar Tamshing Lhakhang. Daarnaast bekijkt u voor de lunch nog Konchogsum Lhakhang.

Na de lunch nemen wij u mee naar Tang, waar u het beroemde "brandende meer" Mebar Tso bezoekt.

Het jaarlijkse festival in Bumthang (Bumthang Tsechu) is een van de meest populaire festivals in Bhutan. Het vindt grotendeels in het donker plaats en er wordt gezegd dat het vrouwen die een kind willen vruchtbaarheid schenkt.

Voor het diner heeft u tijd om Bumthang te bekijken.

DAG 7: Bumthang - Mongar
Van Bumthang rijdt u over één van de mooiste wegen van Bhutan naar Mongar (de poort naar oostelijk Bhutan).

De tocht van vandaag is zeer spectaculair en leidt ons langs steile afgronden en door diepe dalen. Onderweg passeert u de hoogste bergpas van Bhutan, de 3780 meter hoge Thrumshing La. De bergketen die we passeren scheidt het oosten van Bhutan af van de rest van het land. Op de top van de pas heeft u als het mooi weer is een prachtig vergezichten op de bergketens in het noorden. Voor Lingmithang daalt de weg scherp en voor Mongar volgt de laatste klim van vandaag.

De totale reis van bijna 200 kilometer kost u minimaal 8 uur. Mongar is gebouwd op een heuvel en u ziet de stad al van verre liggen.

DAG 8: Mongar - Trashiyangtse
In de morgen bezichtiging van Mongar Dzong en tijd om de stad Mongar te bekijken. Daarna vertrek naar Trashiyangtse, net als de Phobjikha vallei een overwinteringsplaats van de zeldzame zwartnek kraanvogels. U passeert de 2450 meter hoge Kori La pas. In Drametse is de belangrijkste tempel van Oost Bhutan.

Onderweg stopt u bij Gom Kora waarvan wordt gezegd dat Guru Rinpoche hier mediteerde om de demonen die in een grote rots verbleven te overwinnen.

DAG 9: Trashiyangtse - Trashigang
U brengt een bezoek aan de stad Trashiyangste en bezoekt er lokale tempels en scholen.

Na de lunch rijdt u naar Trashigang, een levendig stadje met een leuk centrum en marktjes. Het is erg interessant een tijdje rond te kijken in het stadje. In de winter gebruiken de nomaden van Merak en Takten het stadje als marktplaats.

DAG 10: Trashigang - Kanglung - Mongar
Trashigang Dzong is gebouwd in 1659 en biedt een mooi uitzicht op de omliggende valleien.

Vanuit Kanglung rijdt u terug naar Mongar.

DAG 11: Mongar - Bumthang
Over de bergpas Thrumshing La rijdt u weer terug naar Bumthang. U stopt onder meer in Lingmithang en op de top van de Thrumshing La.

DAG 12: Bumthang - Punakha
Transfer van Bumthang naar Punakha, de oude hoofdstad van Bhutan. Lunch in Wangdue en wandeling naar Chhimi Lhakhang (tempel der vruchtbaarheid), gebouwd in de 13e eeuw. Onvruchtbare vrouwen komen er om gezegend te worden.

DAG 13: Punakha - Thimphu
Bezoek aan de uiterst indrukwekkende Punakha Dzong, welke is gelegen tussen 2 rivieren, een mannelijke (Pho Chu) en een vrouwelijk (Mo Chu). Door de bijzondere ligging bereikt u de dzong door een grote hangbrug te passeren. Transfer naar Thimphu.

DAG 14: Thimphu - Paro
Bezoek aan het beroemde in 1694 gebouwde Taktsang Monastery. Dit is een speciale dag, met een excursie naar het uiterst spectaculair gelegen Taktsang (Tijgers nest) klooster! De excursie duurt ongeveer 3-4 uur.

Na een kort ritje maken we een wandelingetje naar Satsam Chorten, van hier lopen we nog een uur tot we bij het uitkijkpunt op het schitterende klooster komen. Het pad klimt eerst door een prachtig bos vol pijnbomen, die veelal bedekt zijn met baardmossen en soms zijn behangen met uitbundig wapperende gebedsvlaggen. We nemen een kleine pauze bij Taktsang Jakhang (cafeteria) en daarna is het nog maar een klein stukje tot we het wereldberoemde Taktsang klooster zien liggen, ogenschijnlijk binnen handbereik. De oorspronkelijke Lhakhang is gebouwd rond de grot waar Guru Rinpoche mediteerde. Dit ongelooflijke klooster kleeft als het ware aan de rand van een loodrechte rots die 900 meter de diepte induikt tot op de bodem van de vallei beneden. De legende luidt dat Guru Rinpoche, die Boeddhisme naar Bhutan bracht, hier vloog op de rug van een tijger (Dorji Drolo), van wie wordt gezegd dat het zijn favoriete begeleider was. Guru Rinpoche verjoeg hierbij de tegen het Boeddhisme vechtende demonen.

DAG 15: Paro vertrek
Wij brengen u naar het vliegveld waar u in kunt checken voor uw vlucht naar Kathmandu, Delhi, Calcutta of Bangkok . Eventueel transfer naar Phuntsoling waar u uw reis kunt vervolgen in Sikkim / Nepal of India.

fotogalerij

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:   +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.