Nederlands

Engels

MOUNTAINBIKEN - BIKE NEPAL- NAGARKOT TOUR

Dag 1: Na een vroeg ontbijt rijden we oostwaarts richting het oude koningsstadje Bhaktapur.
De sfeer doet middeleeuws aan en op de vele pleintjes zijn prachtige tempels in pagodestijl te bezichtigen. Verder is er een levendig en kleurrijk straatleven.

Bhaktapur is het meest oorspronkelijk gebleven van de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Hier is de film Little Buddha opgenomen. Bhaktapur is onder andere bekend om het pottenbakkersplein, waar duizenden potten staan te drogen. Een bezienswaardigheid is ook de Sun Dhoka, de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur. Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.

Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Na de lunch in Bhaktapur bereiken we na een lange klim Nagarkot waar we van een schitterend Himalaya bergpanorama kunnen genieten.

Nagarkot ligt op een hoogte van 2000m en biedt bij helder weer adembenemende uitzichten op de omliggende witte Himalayatoppen. 8 van de 10 hoogste Himalayatoppen in Nepal zijn te zien, van de Annapurna tot de Mount Everest.

Dag 2: Deze dag beginnen we met een opwindende afdaling.
Door heuvelachtig gebied rijden we langs rijstterrassen en door dorpjes. We brengen een bezoek aan de mooie tempel van Vajrajogini en de wereldberoemde stupa van Bodnath met zijn ontelbare gebedsvlaggen en- gebedsmolens.

De stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Vooral 's avonds lopen boeddhisten hun rondjes om de stupa's heen en kunnen er boterlampjes worden aangestoken. In de nabijheid van Bodnath zijn een aantal Boeddhistische kloosters die de moeite van een bezoekje zeker waard zijn.

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]
MOUNTAIN BIKE NEPAL
Annupurna Circuit
Jomsom - Pokhara
Kathmandu vallei
Mini tour Kathmandu vallei
Nagarkot tour
Downhill thrill
Bike, raft en safari
WANDELTOCHTEN, CULTUURREIZEN en MOUNTAINBIKETOCHTEN
Himalayan Rock Treks & Expedition Pvt. Ltd.
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.