Nederlands

Engels

MOUNTAINBIKEN - BIKE NEPAl - MINI TOUR KATHMANDU VALLEI

De bezienswaardigheden van de Kathmanduvallei laten zich uitstekend per mountainbike bezoeken. Er zijn talloze onverharde paden die de historische koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur met omliggende middeleeuwse dorpjes verbinden. We zien paleizen, tempels, monumenten, beelden, stupa’s, kloosters en vele met houtsnijwerk versierde gebouwen. De tocht voert ons langs slaperige dorpjes, rijstveldjes en  heuvels vanwaar we schitterende uitzichten hebben op de Himalaya in het noorden. Onderweg slapen we in hotels of guesthouses.

Dag 1: Kathmandu – Buddhanilkantha (53km)
Na het ontbijt verlaten we de drukke straatjes van Kathmandu en rijden we richting Buddhanilkanta. Hier is een 5e-eeuwse tempel met een rustende Vishnu. We zien hier een zwarte Vishnu rustend op een slangenbed. Tijdens de dag heeft u prachtige uitzichten op de besneeuwde bergketens Ganesh en Langtang.

Dag 2: Buddhanilkantha – Chisopani (40km)
We starten met een 7km lange klim naar het Shivapuri Reservaat. We rijden vandaag over delen van het pad van de Helambu trekking.
Shivapuri is een 144 vierkante kilometer groot reservaat  met veel wild, vogels en vlinders. Shivapuri is met 2732m de op één na hoogste piek van de Kathmandu vallei en is dan ook een prachtig uitkijkpunt. Het panorama op de Himalaya is overweldigend.. We overnachten in Chisopani, dat “koud water” betekent.

Dag 3: Chisopani – Nagarkot (35km)
Vandaag rijden we naar Nagarkot. Een korte steile klim leidt ons naar dit bekende dorp in het noordoosten van de Kathmandu vallei.
Nagarkot ligt op een hoogte van 2000m en biedt bij helder weer adembenemende uitzichten op de omliggende witte Himalayatoppen. 8 van de 10 hoogste Himalayatoppen in Nepal zijn te zien, van de Annapurna tot de Mount Everest.
We overnachten in een mooi en luxe hotel.

Dag 4: Nagarkot (dagtocht)
Vandaag staan we vroeg op. Bij helder weer zien we vanaf het dakterras van ons hotel een spectaculaire zonsopkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding.
U kunt de talrijke paden rond Nagarkot verkennen, een dagtripje naar Bhaktapur maken of de Changu Narayan Tempel bezoeken.

De sfeer in het oude koningsstadje Bhaktapur doet middeleeuws aan en op de vele pleintjes zijn prachtige tempels in pagodestijl te bezichtigen. Verder is er een levendig en kleurrijk straatleven.
Bhaktapur is het meest oorspronkelijk gebleven van de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Hier is de film Little Buddha opgenomen. Bhaktapur is onder andere bekend om het pottenbakkersplein, waar duizenden potten staan te drogen. Een bezienswaardigheid is ook de Sun Dhoka, de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur. Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.
Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

Changu Narayan is een bouwwerk dat dateert uit de 4e eeuw en het is één van de meesterwerken van de Nepalese architectuur.

Dag 5: Nagarkot – Friendship Highway - Kathmandu
Door heuvelachtig gebied rijden we langs rijstterrassen en door leuke dorpjes om uiteindelijk de Indrawati rivier te bereiken. Na totaal 1000m afdalen belanden we op de Friendship Highway, de hoofdweg richting Tibet. We lunchen op een verborgen plek langs de rivier en klimmen dan weer naar de heuvelrug van de vallei.
U kunt er natuurlijk voor kiezen de lange en vermoeiende klim in onze volgauto te maken of via de Friendship highway terug te fietsen naar Kathmandu.

MOUNTAIN BIKE NEPAL
Annupurna Circuit
Jomsom - Pokhara
Kathmandu vallei
Mini tour Kathmandu vallei
Nagarkot tour
Downhill thrill
Bike, raft en safari
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.