Nederlands

Engels

MOUNTAINBIKEN - KATHMANDU VALLEI

BIKE NEPAL

De bezienswaardigheden van de Kathmanduvallei laten zich uitstekend per mountainbike bezoeken. Er zijn talloze onverharde paden die de historische koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur met omliggende middeleeuwse dorpjes verbinden. We zien paleizen, tempels, monumenten, beelden, stupa's, kloosters en vele met houtsnijwerk versierde gebouwen. De tocht voert ons langs slaperige dorpjes, rijstveldjes en heuvels vanwaar we schitterende uitzichten hebben op de Himalaya in het noorden. Onderweg slapen we in hotels of guesthouses.

Dag 1: Aankomst in Kathmandu, transfer naar hotel in Thamel.

Dag 2: Kathmandu, dag ter vrije besteding. Misschien vroeg in de morgen een mountainflight? Tijdens deze mountainflight, die ruim een uur duurt, kijken we uit over machtige Himalaya toppen, waaronder de Mt Everest die we van heel dichtbij kunnen zien.

Dag 3: Na het ontbijt verlaten we de drukke straatjes van Kathmandu en rijden we richting Buddhanilkanta. Hier is een 5 e -eeuwse tempel met een rustende Vishnu. We zien hier een zwarte Vishnu rustend op een slangenbed.

Dag 4: We starten met een 7km lange klim naar het Shivapuri Reservaat. We rijden vandaag over delen van het pad van de Helambu trekking. Shivapuri is een 144 vierkante kilometer groot reservaat met veel wild, vogels en vlinders. Shivapuri is met 2732m de op één na hoogste piek van de Kathmandu vallei en is dan ook een prachtig uitkijkpunt. Het panorama op de Himalaya is overweldigend..

Dag 5: Vandaag rijden we naar Nagarkot. Een korte steile klim leidt ons naar dit bekende dorp in het noordoosten van de Kathmandu vallei. Nagarkot ligt op een hoogte van 2000m en biedt bij helder weer adembenemende uitzichten op de omliggende witte Himalayatoppen. 8 van de 10 hoogste Himalayatoppen in Nepal zijn te zien, van de Annapurna tot de Mount Everest. We overnachten in een mooi en luxe hotel.

Dag 6: Vandaag staan we vroeg op. Bij helder weer zien we vanaf het dakterras van ons hotel een spectaculaire zonsopkomst. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt de talrijke paden rond Nagarkot verkennen, een dagtripje naar Bhaktapur maken of de Changu Narayan Tempel bezoeken.

De sfeer in het oude koningsstadje Bhaktapur doet middeleeuws aan en op de vele pleintjes zijn prachtige tempels in pagodestijl te bezichtigen. Verder is er een levendig en kleurrijk straatleven .

Bhaktapur is het meest oorspronkelijk gebleven van de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Hier is de film Little Buddha opgenomen. Bhaktapur is onder andere bekend om het pottenbakkersplein, waar duizenden potten staan te drogen. Een bezienswaardigheid is ook de Sun Dhoka, de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur. Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.

Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn. Changu Narayan is een bouwwerk dat dateert uit de 4 e eeuw en het is één van de meesterwerken van de Nepalese architectuur.

Dag 7: Deze dag beginnen we met een opwindende afdaling. Door heuvelachtig gebied rijden we langs rijstterrassen en door leuke dorpjes om uiteindelijk de Indrawati rivier te bereiken. Na totaal 1000m afdalen belanden we op de Freedom Highway, de hoofdweg richting Tibet. We lunchen op een verborgen plek langs de rivier en klimmen dan weer naar de heuvelrug van de vallei. U kunt er natuurlijk voor kiezen de lange en vermoeiende klim in onze volgauto te maken.

Dag 8: Vandaag starten we met een over een breed jeepspoor leidende klim naar Namo Buddha. We worden beloond met een prachtig uitzicht op de Ganesh Himal. Namo Buddha is een pelgrimsoord waar boeddha ooit zijn lichaam offerde om een tijgermoeder en haar welpen te voeden.

Na het bezoek aan Namo Buddha fietsen we naar het oude stadje Panauti. Hier is de tijd letterlijk stil blijven staan. Er zijn zeer fraaie oude huizen en talrijke tempels te zien. Eén van deze tempels, Indresara Mahadev, is waarschijnlijk de oudste van Nepal. (1924 n.C.) Voor de avond klimmen we naar een topje van een heuvel van de Kathmanduvallei. Van hier kunnen we een mooie zonsondergang- en opkomst zien.

Dag 9: We ontdekken de vallei ten zuiden van Kathmandu. We bezoeken onder meer Bungamati, een schilderachtig dorpje met veel bouwwerken daterend uit de 16 e eeuw. Later op de dag rijden we naar Dakshin Kali, een tempelcomplex gelegen tussen 2 heuvels. Hier worden 2x per week bloedoffers gebracht van mannelijke dieren aan de Godin Kali (gemalin van Shiva).

Dag 10: Ook vandaag passeren we weer veel leuke dorpjes. We rijden onder meer via een heuvelrug naar het zuiden tot we bij de Kulekhani dam komen. Hier is een mooi klein meertje.

Dag 11: Langs Kulekhani Lake rijden we over een breed pad naar Palung vanwaar we heuvel op naar Daman. Daman is omgeven door prachtige rododendronbossen. Het dorpje staat tevens bekend als mooiste uitkijkpunt van de vallei. Dit is de enige plek ter wereld vanwaar 8 bergen hoger dan 8000m kunnen worden gezien !!

Dag 12: We dalen af naar Naubise en bereiken de weg die tot de jaren 50 de enige in de Kathmandu vallei was. Met de aanleg van de Ttibhuvan highway kwam hier pas verandering in. Op de weg terug stoppen we bij Swayambhunath voor lunch.

Swayambhunath ligt op een heuvel en wordt bereikt via een eindeloze trap die wordt bezet door bedelaars en talloze apen. De tempel staat dan ook bekend als de apentempel. Boven heb je een weids uitzicht over Kathmandu en in de verte zie je de toppen van de Himalaya. De stupa is qua opbouw vergelijkbaar met die van Bodnath. De ogen van Boeddha kijken hier uit over de gehele Kathmanduvallei.

Dag 13 en 14: Kathmandu. U kunt onder meer de wereldberoemde stupa van Bodnath met zijn ontelbare gebedsvlaggen en- gebedsmolens bezoeken.

De stupa van Bodnath is een overweldigend bouwwerk van ongeveer 40 meter hoog en 100 meter doorsnee. De stupa heeft een prachtige witte koepel en is versierd met duizenden gebedsvlaggen. Boven de witte koepel kijken de alziende ogen van Boeddha je doordringend aan. Vooral 's avonds lopen boeddhisten hun rondjes om de stupa's heen en kunnen er boterlampjes worden aangestoken. In de nabijheid van Bodnath zijn een aantal Boeddhistische kloosters die de moeite van een bezoekje zeker waard zijn.

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]
MOUNTAIN BIKE NEPAL
Annupurna Circuit
Jomsom - Pokhara
Kathmandu vallei
Mini tour Kathmandu vallei
Nagarkot tour
Downhill thrill
Bike, raft en safari
WANDELTOCHTEN, CULTUURREIZEN en MOUNTAINBIKETOCHTEN
Himalayan Rock Treks & Expedition Pvt. Ltd.
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.