Nederlands

Engels

MOUNTAINBIKEN - BIKE NEPAL- JOMSOM - POKHARA

Vanuit Pokhara vliegen we met onze fietsen naar Jomsom, hier komen we aan in het diepste dal ter wereld, de Kali Gandaki vallei. Langs de Kali Gandaki fietsen we door het dal over de oude karavaanroute naar Kagbeni, naast en achter ons rijzen de Dhaulagiri en Nilgiri als gigantische wachters op. De uitzichten op de besneeuwde bergtoppen zijn weergaloos. Het bedevaartsoord Muktinath (3800m) is het hoogste punt tijdens onze tocht. We bezoeken hier een heilige boeddhistische tempel en zien de 108 kranen waaruit heilig bronwater spuit. Door het kale woestijnlandschap van de Kali Gandaki kloof rijden we zuidwaarts; onderweg passeren we een aantal Tibetaans aandoende dorpjes. In Tatopani baden we in de beroemde warmwaterbronnen. Door bossen, langs kleine dorpjes en rijstveldjes bereiken we het marktplaatsje Beni. Van hier is het nog 2 dagen fietsen naar Pokhara.

Dagschema Jomsom - Pokhara

Dag 1: Aankomst in Kathmandu, transfer naar hotel in Thamel.

Dag 2: Per bus naar Pokhara.
Lunch in Muglin, langs de weg van KTM naar Pokhara.

Dag 3: Met een ochtendvlucht naar Jomsom.
Tijdens de vlucht die een half uurtje duurt heeft u schitterend uitzicht op de toppen van zowel de Annapurna- als de Dhaulagiriketen.

Dag 4: Jomsom - Kagbeni (2850m)
Vandaag wennen we een beetje aan de hoogte en is er een korte etappe. Langs de oevers van de Kali Gandaki stijgen we licht tot we de poort naar Mustang, Kagbeni bereiken. In Kagbeni bezoeken we het kleine kloostertje. Vanaf het dak van het klooster hebben we een prachtig uitzicht over het dorp en op het in verte liggende Upper Mustang en de Thorung La die geflankeerd wordt door de Thorung Peak.

Dag 5: Kagbeni - Jharkot (3500m)
Voor we in Muktinath aankomen passeren we eerst het schitterend op een rotspunt gebouwde, ommuurde dorpje Jharkot met zijn mooie gompa. Bezoek aan dit dorpje is een must ! Het ziet er uit als een fort en is omringd door weiden en fruitbomen.

Dag 6: Muktinath (3800m)
Vanuit Jharkot is het nog een klein stukje omhoog tot in Muktinath, het hoog(s)tepunt van onze tocht. Vandaag doen we het rustig aan. We hebben alle tijd om de prachtige boeddhistische en hindoeïstische tempels in Muktinath te bezoeken. Puur bronwater spuit uit 108 kranen en vele pelgrims baden hier. In de pagode Juwala Mapa zien we water branden !! Soms zien we heilige mannen (sadhu's) in hun oranje gewaden die vanuit India hierheen zijn komen lopen.

Afhankelijk van de interesse van de deelnemers is het vandaag ook mogelijk het bijzondere afgelegen dorpje Dzong te bezoeken. Dit dorpje ligt buiten de normale route en behoorde tot een paar jaar geleden tot het verboden Upper Mustang. De mensen zijn er Tibetaans en gebedsvlaggen wapperen uitbundig op de platte daken van de dicht tegen elkaar gebouwde witte huisjes. Je waant je er in lang vervlogen tijden. De mensen zijn duidelijk niet gewend aan bezoekers. We drinken thee bij het enige restaurantje van het dorpje en nemen een kijkje in het mooie kloostertje.

Dag 7: Muktinath - Jomsom (2700m)
Een werkelijk schitterende dag vandaag. Door de bedding van de Kali Gandaki dalen we via een kaal woestijnlandschap af. Soms vinden we ammonietfossielen of shaligrammen, het bewijs dat een van de hoogste gebieden ter aarde vroeger de bodem van de oceaan was.

De shaligrammen worden vereerd als belichaming van vishnu. De uitzichten op onder andere de Dhaulagiri en Nilgiri zijn onovertroffen. Als wachters rijzen deze reuzen van de Himalaya voor ons op.

Dag 8: Jomsom - Marpha - Tukuche - Kalopani (25km, waarvan 95% fietsen)
Vandaag nemen we even de tijd in Marpha, een nederzetting met een nog steeds Tibetaans karakter. Bij de ingang van het dorp zien we een rij gebedsmolens en mooie schilderingen. De witgekalkte huizen zijn er dicht tegen elkaar gebouwd en gebedsvlaggen wapperen op de daken van de huizen. Marpha staat ook bekend om zijn appelboomgaarden. Bij aankomst in Marpha genieten we dan ook van een heerlijk stuk appeltaart bij de thee. We bekijken ook nog het grote en rijke klooster van Marpha.

Vanuit Marpha fietsen we naar Tukuche, eveneens een dorp met een Tibetaanse uitstraling. Net als Marpha ligt dit dorp langs de oude karavaanroute. Tukuche is schitterend gelegen aan de voet van de Dhaulagiri. De uitzichten vandaag zijn dan ook weer fenomenaal. Langs de Kali Gandaki rivier dalen we langzaam af naar Kalopani (2500m), dat op het diepste punt van de vallei ligt.

Dag 9: Kalopani - Ghasa - Tatopani (21km, waarvan 90% fietsen)
Door een nauwer wordende vallei fietsen we een diepe kloof in, hier stroomt de rivier tussen de Annapurna I en de Dhaulagiri door. Aan dit stukje ontleent de Kali Gandaki vallei de kwalificatie van 's werelds diepste kloof.

Via een lange hangbrug steken we de kloof over en vervolgen onze weg door weelderige bossen, langs steile wanden en schitterende watervallen. Steeds fietsen we langs de Kali Gandaki en we komen weer in subtropisch gebied met bijbehorende temperaturen. We zien regelmatig mandarijn- en citrusbomen. We zijn ook weer in de wereld van rijstveldjes en kleine gezellige Gurungdorpjes.

Tatopani (= warm water, ligt op 1200m) staat vooral bekend om haar heetwaterbronnen. We hebben er de mogelijkheid bij te komen van de vermoeienissen van de afgelopen dagen.

Dag 10: Tatopani - Beni Bazar (25km, 90% fietsen)
Vanuit Tatopani steken we de brug over de Kali Gandaki over en fietsen verder langs de oostelijke oever. Na een tijdje passeren we opnieuw een brug en steken we de Ghara Khola over. We passeren de splitsing richting Ghorepani en fietsen in zuidelijke richting verder. Al stijgend en dalend (Nepali flat) passeren we kleine dorpjes tot we het dorp Beni (830m) bereiken. Beni is een bruisende marktplaatsje (bazar) en hier rijden de bussen van en naar Baglung en Pokhara af en aan. We zijn weer in de "bewoonde"wereld.

Dag 11: Beni - Sarangkot (70km)
Na het ontbijt fietsen we over een mooie, vlakke weg langs de oostelijke oever van de Kali Gandaki rivier en bereiken bij Baglung de "Baglung highway". Over de verharde weg passeren we talloze dorpjes en rijden door bosachtige omgeving. In Naudanda lunchen we.

Via een onverhard stuk klimmen we uiteindelijk naar Sarangkot (1600m), het mooiste uitkijkpunt in de omgeving van Pokhara. We genieten hier van prachtig uitzicht op de Himalaya-toppen, het meer en een mooie zonsondergang.

Dag 12: Sarangkot - Pokhara (16km)
Controleer nog even de remmen want vandaag is het voor 90% afdalen !!!!

Dag 13: Pokhara - Kathmandu
Met de toeristenbus naar Kathmandu. Lunch in Muglin, langs de weg van Pokhara-KTM

Dag 14: Kathmandu

[ Boek deze reis ] [ Meer informatie ] [ Mail naar vriend(in) ] [ Contact ]
MOUNTAIN BIKE NEPAL
Annupurna Circuit
Jomsom - Pokhara
Kathmandu vallei
Mini tour Kathmandu vallei
Nagarkot tour
Downhill thrill
Bike, raft en safari
WANDELTOCHTEN, CULTUURREIZEN en MOUNTAINBIKETOCHTEN
Himalayan Rock Treks & Expedition Pvt. Ltd.
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.