Nederlands

Engels

MOUNTAINBIKEN - BIKE NEPAL- DOWNHILL THRILL

Met een busje worden we afgezet in Nagarkot, een beroemde heuveltop waar we ontbijten en tegelijkertijd genieten van een mooi panorama op de besneeuwde toppen van de Himalaya. Dan beginnen we aan een spectaculaire en lange afdaling over een jeepspoor. We passeren enkele pittoreske dorpjes en eindigen onze tocht in Bhaktapur. Hier lunchen we en vervolgens worden we per bus weer opgehaald of fietsen we terug naar Kathmandu.

Nagarkot ligt op een hoogte van 2000m en biedt bij helder weer adembenemende uitzichten op de omliggende witte Himalayatoppen. 8 van de 10 hoogste Himalayatoppen in Nepal zijn te zien, van de Annapurna's tot de Mount Everest.

Na het ontbijt in Nagarkot beginnen we met een opwindende afdaling . Na de afdaling rijden we door heuvelachtig gebied langs mooie rijstterrassen en door kleine dorpjes in oostelijke richting naar het oude koningsstadje Bhaktapur. De sfeer doet middeleeuws aan en op de vele pleintjes zijn prachtige tempels in pagodestijl te bezichtigen. Verder is er een levendig en kleurrijk straatleven.

Bhaktapur is het meest oorspronkelijk gebleven van de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Hier is de film Little Buddha opgenomen. Bhaktapur is onder andere bekend om het pottenbakkersplein, waar duizenden potten staan te drogen. Een bezienswaardigheid is ook de Sun Dhoka, de gouden poort. De Nyatapola-tempel is de grootste tempel van Bhaktapur. Het meer dan 30 meter hoge pagodendak heeft 5 verdiepingen en steekt hoog boven alle andere gebouwen in de stad uit. Twee aan twee opgestelde beelden van wachters flankeren de trap naar de tempel.

Bij de zilversmeden en juweliers in de stad zijn prachtige souvenirs te koop. Meteen buiten de stad begint het Nepalese landleven dat al sinds eeuwen niet veranderd lijkt te zijn.

MOUNTAIN BIKE NEPAL
Annupurna Circuit
Jomsom - Pokhara
Kathmandu vallei
Mini tour Kathmandu vallei
Nagarkot tour
Downhill thrill
Bike, raft en safari
WANDELTOCHTEN, CULTUURREIZEN en MOUNTAINBIKETOCHTEN
Himalayan Rock Treks & Expedition Pvt. Ltd.
Over ons  |  Condities  |  Boekingsformulier  |  Foto's  |  Brochure  |  Nieuws  |  Specials  |  Prijzen |  Gastenboek  |  Links  |  Location
Himalayan Rock Treks & Expedition
P.O. Box : 13643, Thamel, Kathmandu , Nepal. Tel: 977-1-4215511, 4212392, Fax: 977-1-4212392
E-mail : info@himalayanrocknepal.com, Web: www.himalayanrocknepal.com , www.himalayanrock.nl
Cell Number:     +977 9801070180
Copyright © Himalayan Rock Treks & Expedition, All rights reserved. Best view on 1024 x 768.